Azim

Azim

Son dakika azim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan azim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan azim haber sayfamızda...

Azim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.402 azim haberi bulunmuştur.
"Beş yıllık bir aradan sonra Çalışma Meclisi’ni topluyoruz"
"Beş yıllık bir aradan sonra Çalışma Meclisi’ni topluyoruz" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (TÜRK-İŞ) ziyaret ederek, Genel Başkan Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu ile bir araya geldi.
22.04.2024 Ekonomi
‘Tarihi değiştirme fırsatı yakaladık’
‘Tarihi değiştirme fırsatı yakaladık’ CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Genel Merkezi’nde il başkanları ve belediye başkanlarının katıldığı Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın açılışında konuştu.
21.04.2024 Gündem
90+3 Ege'de Futbol | Sevdalı yüreklerle inandık hepinize kupayı getirin İzmir'e
90+3 Ege'de Futbol | Sevdalı yüreklerle inandık hepinize kupayı getirin İzmir'e Trendyol 1. Lig’de son 4 haftaya en yakın rakiplerinin 8 puan önünde ikinci sırada giren Göztepe’yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Artık geri sayıma geçildi. Rehavete kapılmadan hedefe odaklanmalılar. Bir şehir arkalarından şampiyonluğa hazırlanıyor' dedi.
17.04.2024 1.Lig
19'uncu İstanbul Yarı Maratonu için geri sayım
19'uncu İstanbul Yarı Maratonu için geri sayım Bu yıl 28 Nisan pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19'uncu İstanbul Yarı Maratonu için İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde basın toplantısı düzenlendi.
16.04.2024 Diğer
90+3 Ege'de Futbol | İnananlar asla kaybetmez!
90+3 Ege'de Futbol | İnananlar asla kaybetmez! Bitime 5 maç kala 48 puanla Play Off hattında yer alan Bodrum FK’yı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Son haftalar önemli ve de değerli. İsmet hoca ve öğrencileri ciddi anlamda odaklanmalı. Bu süreci iyi futbolla taçlandırarak, başarıyla tamamlamalılar’’ dedi
12.04.2024 1.Lig
‘Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasında’
‘Terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasında’ Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberindeki kuvvet komutanları ile ziyaret ettiği Şanlıurfa’da 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen video telekonferans toplantısında, yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan birliklerin komutanlarına seslendi.
12.04.2024 Gündem
Bakan Güler'den terörle mücadele mesajı: Artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi
Bakan Güler'den terörle mücadele mesajı: Artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Şanlıurfa'da bayramlaşma sonrası konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadele konusunda net mesajlar verdi.
11.04.2024 Haberler
Bakan Güler'den terörle mücadele mesajı: Artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi
Bakan Güler'den terörle mücadele mesajı: Artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına geldi Şanlıurfa'da bayramlaşma sonrası konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadele konusunda net mesajlar verdi.
11.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Teröristler yok edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçiklerin bayramını kutladı: Teröristler yok edilecek Telefonda Mehmetçiklerin bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek sınırda gerek sınır ötesinde bu mücadelemiz aynı şekilde devam edecektir." dedi.
10.04.2024 Gündem
İki bölgede 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
İki bölgede 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen 6 PKK'lı teröristin hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildiği bildirildi.
7.04.2024 Haberler
Son dakika: İki bölgede 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Son dakika: İki bölgede 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen 6 PKK'lı teröristin hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildiği bildirildi.
7.04.2024 Gündem
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi'
İçerik fabrikası Türkiye! 'Bunun adı dizi diplomasisi' Türkiye’nin ciddi anlamda bir içerik fabrikasına dönüştüğünü söyleyen Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, “Türk dizileri de en az savunma sanayi ürünleri kadar stratejik bir yapıya sahip oldu. Devletimizin Türk dizileriyle ilgili bir strateji oluşturması gerekiyor,” diyor.
7.04.2024 Pazar
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri!
AYETEL KÜRSİ OKUNUŞU | Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı, Ayet-el Kürsi Duası Arapça & Türkçe Yazılışı, Meali ve Tefsiri! Ayetel Kürsi Duası, Bakara Suresi'nin 255. ayeti olarak bilinmektedir. Ayetel Kürsi okunuşu ile insana huzur veren dualar arasında bulunmaktadır. Okuyan kişiye birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle sabah vakitleri okunan bu dua, anlamı ile de oldukça etkileyicidir. Sizin için hazırladığımız bu içeriğimizden Ayetel Kürsi'nin okunuşu ile birlikte Türkçe anlamı (meali) hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca içeriğimizde arapça Ayetel Kursi yazılışı, faydaları, faziletleri de yer almaktadır. İlk sayfadan Ayet-el kürsi duasının Türkçe okunuşunu Arapça görseli ile birlikte görebilirsiniz. Sonraki sayfalarda ise Ayet-el Kursi'nin tefsirini okuyabilirsiniz.
5.04.2024 Dualar
‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’
‘Bölgede terör örgütünün yeri yok’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yayınlanan bildiride, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki bölgenin geleceğinde terör örgütleri ve destekçilerine yer olmadığı belirtildi.
5.04.2024 Gündem
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Bölgemizde terör örgütleri ve destekçilerine yer yok
MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Bölgemizde terör örgütleri ve destekçilerine yer yok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası 6 maddelik MGK bildirisi yayımlandı. Bildiride, "Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine ve onların destekçilerine hiçbir surette yer verilmeyeceğinin altı çizilmiş; terör örgütlerini cesaretlendiren tüm aktörlerin aklıselimle hareket ederek terörle irtibatlarını kalıcı şekilde ve gecikmeksizin kesmesinin önemine işaret edilmiştir." ifadeleri yer aldı.
4.04.2024 Gündem
Muhittin Böcek mazbatasını aldı
Muhittin Böcek mazbatasını aldı Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı 2'nci kazanan CHP'li Muhittin Böcek, mazbatasını törenle aldı.
4.04.2024 Gündem
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
Seçimlerde askerlerin oy kullandığı görüntüler... MSB kaynaklarından açıklama
Seçimlerde askerlerin oy kullandığı görüntüler... MSB kaynaklarından açıklama Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.
4.04.2024 Haberler
Bu görüntüler Kars'tan! Hedefler tam isabetle vuruldu
Bu görüntüler Kars'tan! Hedefler tam isabetle vuruldu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın planlı tatbikatı olan 'Kış Tatbikatı-2024', 16 ilde zorlu şartlarda gerçekleştirildi. Kars'taki Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda yapılan fiili atışlı tatbikatın gözlemci gününe, 3'üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı katıldı.
4.04.2024 Haberler
Seçimlerde askerlerin oy kullandığı görüntüler... MSB kaynaklarından açıklama
Seçimlerde askerlerin oy kullandığı görüntüler... MSB kaynaklarından açıklama Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin açıklama yaptı.
4.04.2024 Gündem
La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim Nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir?
La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim Nedir? La Havle Vela Kuvvete İlla Billah Fazileti Ne Anlama Gelir? La Havle, kişinin sabrı zorlandığında ya da tükendiği bir sözcüktür. Genellikle “La Havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” cümlesinin kısaltılmış hali olarak kullanılmaktadır. Bu duanın Hz. Muhammed tarafından Hz. Ali’ye sıkıntılı anlardan kurtulmak için okumasını buyurduğu söylenmektedir. İşte la havle kelimesinin taşıdığı anlamlar.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Subhanallahi Ve Bihamdihi Subhanallahil Azim Estağfirullah Anlamı Nedir? Arapça Yazılışı Ve Okunuşu
Subhanallahi Ve Bihamdihi Subhanallahil Azim Estağfirullah Anlamı Nedir? Arapça Yazılışı Ve Okunuşu İslam dünyası içerisinde çok kıymetli zikirler bulunmaktadır. Bu zikirlerin sıklıkla dile getirilmesi, peygamber efendimiz tarafından da salık verilmiştir. Çünkü bu zikirleri dillendirmenin insana hem bu dünyada, hem de ahirette çok büyük faydaları vardır. Peki Subhanallahi ve Bihamdihi Subhanallahil Azim Estağfirullah zikrinin anlamı nedir? Arapça yazılışı ve okunuşu nasıldır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.
4.04.2024 Dini Bilgiler
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir? İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah'tan işlenen günahlar, zina ve hatalardan dolayı af dilemek için okunur. Tövbe, Tevbe ya da Tevbei İstiğfar duası namazlardan sonra, kandillerde veya dini günlerde okunabilir. Arapça'da tevbe "geri dönmek, rücû etmek, dönüş yapmak" anlamına gelmektedir. Tövbe duası ile ilgili hadis kaynaklarında tövbe ettikten sonra o günahı bir daha yapılmaması gerektiği yer alır. Tövbe duası nedir? Tövbe nasıl edilir? İstiğfar Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Gündem
En Çaresiz Anda Ve Dardayken Okunacak Dualar: Çaresiz Anlar İçin Sureler Ve Dualar…
En Çaresiz Anda Ve Dardayken Okunacak Dualar: Çaresiz Anlar İçin Sureler Ve Dualar… Çaresiz hissedilen bir anda Allah'a edilecek dualar vardır. Bu dualar peygamber efendimiz tarafından da okunmuştur. Peygamber efendimizin öğrettiği dualar Müslümanlar tarafından hep Allah'a edilmektedir. Bu duaların sayısı birden daha fazladır. Bu yüzden çaresiz hissedildiği anda Allah'a edilmesi gereken duaları ve anlamlarını sizler için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl?
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl? İslam alemi için farz kılınan ibadetlerden birisi de namazdır. Namaz İslam'ın en önemli ibadetlerindendir. 5 vakit kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı şeklindedir. Tekbir, kıyam, rükü, secde ve selam gibi kısımlardan oluşan namaz İslam'ın 5 şartından biridir. Namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz sureleri ve namaz kılınışı hakkında bilgi sahibi edinmek ister. Her vakit namazın rekatları farklıdır. Sabah namazı . Sabah namazı, 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat, yatsı namazı 13 rekattır. Namaz nasıl kılınır? 5 vakit namaz kılınışı ve rekatları...
4.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Azim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.