Bilim İnsanları

Bilim İnsanları

Son dakika Bilim insanları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bilim insanları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bilim insanları haber sayfamızda...

Bilim İnsanları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.038 bilim insanları haberi bulunmuştur.
Ağlayan bebeği sakinleştirmenin en iyi yolu! Bilim insanları yöntemini açıkladı
Ağlayan bebeği sakinleştirmenin en iyi yolu! Bilim insanları yöntemini açıkladı Bilim insanları, ağlayan bebekleri yatıştırmanın en iyi yöntemini araştırdı. Çalışmalar sonucunda en yakın cevaba ulaştıklarını ifade ettiler. İşte Japonya'da yapılan deneyin sonuçları.
25.04.2024 Ebeveyn
AB'ye vize muafiyeti ile ilgili Bakan Kacır'dan açıklama
AB'ye vize muafiyeti ile ilgili Bakan Kacır'dan açıklama Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye - AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı sonrası AB Komiseri Iliana Ivanova ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Kacır konuşmasında "Avrupa’nın inovasyon ve teknoloji ekosistemine dinamizm ve ivme kazandıran genç araştırmacılarımız ve girişimcilerimiz için vize muafiyetinin kritik önemi haiz olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
25.04.2024 Ekonomi
Alman güzellik şirketi Türkiye lansmanını gerçekleştirdi
Alman güzellik şirketi Türkiye lansmanını gerçekleştirdi Dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa çıkan güzellik teknolojileri şirketi GESKE, gerçekleştirdiği lansman ile ürünlerini tanıttı.
25.04.2024 Güzellik
Platon’un mezarı keşfedildi
Platon’un mezarı keşfedildi İtalya’daki Pisa Üniversitesi’ndeki bilim insanları, antik metinlerde adı geçen filozof Platon’un mezar yerini buldular.
25.04.2024 Dünya
Genç bilimciler İzmir’de buluştu
Genç bilimciler İzmir’de buluştu Buca Belediyesi Buca Bilim ve Sanat Merkezi, 30. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı düzenledi. Konferans lise öğrencilerini bir araya getirdi.
22.04.2024 Ege
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli Z kuşağının yaşından büyük göründüğü iddiası kanıtlandı. Yeni bir araştırma, bu gençlerin hücresel olarak daha hızlı yaşlandığını ortaya çıkardı.
22.04.2024 Dünya
Her gün için 10 sağlıklı yol
Her gün için 10 sağlıklı yol “Her işin başı sağlık” diyoruz ama hastalıklardan korunmak için yapmamız gerekenler var. İşte sağlık için her gün uygulanabilecek kolaylıkta 10 adet öneri... 
21.04.2024 Dünya
‘Tabiat ana’ susuyor!
‘Tabiat ana’ susuyor! Yaban hayatında birçok türün soyunun tükenme noktasına gelmesiyle bu canlıların çıkardığı sesler azaldı.
21.04.2024 Dünya
Kara ayaklı 2 gelincik klonlandı
Kara ayaklı 2 gelincik klonlandı ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi’nden bilim insanları, 1988’de alınan dondurulmuş DNA doku örneğinden nesli tükenmekte olan kara ayaklı gelincik klonladı.
20.04.2024 Dünya
Bir damla yağmur düşmezken sel vurdu! Dubai'de çakan şimşeklerin sırrı: 'Drone yaptı'
Bir damla yağmur düşmezken sel vurdu! Dubai'de çakan şimşeklerin sırrı: 'Drone yaptı' Geçtiğimiz salı günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yaşanan sel felaketinin ardından ortaya çıkan görüntüler tüm dünyayı şoke etti. Normal koşullarda 1,5 ila 2 yılda yağması gereken yağmurun yaklaşık 24 saat içinde yağmış olması, Dubai’de hayatı tam anlamıyla felç etti. Peki, hayatı durma noktasına getiren yağışların, gökyüzünde beliren şimşeklerin ardındaki neden tam olarak ne?
20.04.2024 Yaşam
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz." dedi.
19.04.2024 Gündem
Kurtulmuş: Netanyahu'nun hesap vereceğine inanıyorum
Kurtulmuş: Netanyahu'nun hesap vereceğine inanıyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mardin’de düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu'na katıldı.
18.04.2024 Gündem
Doğayı yaşat ki insan yaşasın
Doğayı yaşat ki insan yaşasın Engin Altan Düzyatan, yeni belgeseli “Sen De Fark Et”te dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunlara dikkat çekiyor.
18.04.2024 Kültür Sanat
‘Çevre  faciası’
‘Çevre faciası’ Bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle okyanusların ısınması sonucu mercan resiflerinin 10 yılda ikinci kez küresel ağarmaya maruz kaldığını duyurdu.
18.04.2024 Dünya
Bilim insanlarından yeni çalışma: Her ‘varyant’a etkili aşı yolda
Bilim insanlarından yeni çalışma: Her ‘varyant’a etkili aşı yolda ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCR) bilim insanları, insanlarda hastalığa neden olan herhangi bir virüsün tüm varyantalarına karşı etkili olabilecek aşı çalışması yapıyor.
18.04.2024 Dünya
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor Singapur Ulusal Üniversitesi'nden bilim insanlarının ortaya koyduğu araştırma ağırlıklı olarak vegan-vejetaryen beslenenlerin tercih ettiği bitkisel etlerin kalp sağlığına iyi gelmediği ortaya kondu.
15.04.2024 Dünya
Sanatsal kertenkeleye van Gogh denilecek
Sanatsal kertenkeleye van Gogh denilecek Bilim insanları, Hindistan’da keşfettiği geko kertenkelesine ‘van Gogh’ dedi.
15.04.2024 Kültür Sanat
Kız çocukları için güvenli adımlar
Kız çocukları için güvenli adımlar Kız çocukların eşit imkanlarla hayata katılmasını destekleyen Skechers Türkiye, kız çocukların sokakta yürürken kendini güvende hissetmesi için “Güvenli Adımlar” projesini hayata geçirdi. Suna’nın Kızları ve Şehir Dedektifi iş birliği ile hayata geçirilen projenin ana hedefi kız çocukların sokakta yürürken adımlarını güvenle atabilmesi için ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak.
15.04.2024 Ekonomi
Annenin hamilelikte yediği besinler etkiliyor! Burun büyüklüğünün asıl nedeni
Annenin hamilelikte yediği besinler etkiliyor! Burun büyüklüğünün asıl nedeni Fiziksel özelliklerimiz üzerinde birçok farklı faktör etkili olabilir. Gözlerimiz, kaşlarımız, ağzımız ve burnumuz. Bilim insanları, annenin hamilelik döneminde yediği besinlerin yüz hatlarında önemli bir rol oynadığını belirtiyor.
13.04.2024 Ebeveyn
Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Bu oyuna düşmeyin
Bahçeli'den Akşener'e çağrı: Bu oyuna düşmeyin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener'e dikkat çeken bir çağrı yaptı.
10.04.2024 Gündem
‘Tutulma’ şöleni
‘Tutulma’ şöleni ‘Tam Güneş tutulması’ Kuzey Amerika’da milyonların izlediği bir şölene dönerken bilime ve ekonomiye ‘bereket’ getirdi.
9.04.2024 Dünya
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti
Heyecanla takip edildi! Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti Yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşti. Tutulma, Meksika, ABD’nin doğu bölgeleri ve Kanada'nın güneydoğusunda görüldü.
8.04.2024 Dünya
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’
Evrenin sırları ‘aydınlanıyor’ Bilim insanları, yarın sadece Amerika kıtasında izlenebilecek tam Güneş tutulmasına odaklandı. 4 dakikalık tutulma, evrenin sırlarını aydınlatacak bir “altın zaman” niteliğine sahip...
7.04.2024 Gündem
Köpeklerle aktif hayat
Köpeklerle aktif hayat Evde köpek beslemenin çocukların fiziksel aktivitesini artırdığı belirlendi.
5.04.2024 Dünya
Gezegen çöküyor! ‘Ey dünya uyan bitmek üzeresin’
Gezegen çöküyor! ‘Ey dünya uyan bitmek üzeresin’ Bilim insanları iklim değişikliğinin, çevre yıkımının, hastalıkların Dünya’yı ve insanlığı felakete sürüklediğini bildirerek “acil önlem” çağrısında bulundu.
5.04.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bilim İnsanları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.