Eşini öldürdü: Keserle sırtına ve diz kapağına vurdum
Eşini öldürdü: Keserle sırtına ve diz kapağına vurdum Antalya’da eşi Saibe Akdağ'ı (37) keserle öldüren Ercan Akdağ (38), ilk duruşmada, "Koridorda bulunan keseri alarak sırtına ve diz kapağına vurdum. Dizinin üstüne düşünce kendisini sakinleştirmeye çalıştım” dedi.
6.03.2024 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadet eden nesillerle daha huzurlu olacağız
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadet eden nesillerle daha huzurlu olacağız Trabzon’da ‘Çocuklarla Berat Kandili’ programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Gençlerimizi ve çocuklarımızı ibadet eden nesiller olarak yetiştirdiğimiz zaman daha mutlu olacağız, daha huzurlu olacağız. Cenabı hak bu mübarek gecede dualarımızı ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri beratını alan kullarından eylesin inşallah. Cenabı hak şu anda başta Filistin Gazze olmak üzere zalimlerin zulmü altında inleyen kardeşlerimize yardım eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.
24.02.2024 Gündem
Bülent Uygun Galatasaray maçı öncesi iddialı konuştu
Bülent Uygun Galatasaray maçı öncesi iddialı konuştu Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, perşembe günü Galatasaray ile oynayacakları erteleme maçına ilişkin, “Yiğidomuza yakışır bir şekilde, taraftarımızın desteğiyle, alnımızın akıyla, Allah'ın izniyle inşallah kazanarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” dedi.
9.01.2024 Sivasspor
Öğretmenlere sıra dışı sürpriz: Özel, önemli ve kıymetli hissettik
Öğretmenlere sıra dışı sürpriz: Özel, önemli ve kıymetli hissettik Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü nedeniyle gönderdiği mektup, öğretmenleri duygulandırdı.
25.11.2023 Gündem
16 ayda 18 kilo aldı! Çöp evde bulunan Cem Muhammet’ten haber var
16 ayda 18 kilo aldı! Çöp evde bulunan Cem Muhammet’ten haber var Bursa’da, teyzesi Kamuran Pınar Acar (45) tarafından kaçırıldığı öne sürülen ve çöp ev haline gelen dairede kilitli odada 1 yıl boyunca alıkonulan Cem Muhammet A. (10) ile annesi Yasemin Acar (49), ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Anne Acar eylül ayından beri birlikte yaşadıklarını belirterek, yeni bir hayat kurduklarını söyledi.
19.11.2023 Gündem
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir?
Deyimler ve Anlamları Sözlüğü: A'dan Z'ye En Bilinen Kalıplaşmış Deyim Örnekleri Nelerdir? Türkçede sıklıkla karşılaştığımız konulardan birisi de deyimler ve atasözleridir. Kalıplaşmış söz öbekleri olarak da bilinen deyimler kendilerine özgü anlamlar taşır. Yazıldıkları kelimelerde farklı anlamlar taşıyan deyimler uzun uzun anlatılmak istenen ifadelerin kısaca aktarılmasında büyük yarar sağlar. Birden fazla anlamları bulunan deyimlerin sayısı oldukça fazladır. Bazılarını anlamak kolay olsa da bazı deyimler anlaşılması zordur. Kalıplaşmış kelimelerden oluşan deyimler okullarda da Türkçe derslerinde öğrencilerin karşılarına çıkar. A’dan Z’ye dilimizde onlarca deyim vardır. Deyimler ve anlamları ile ilgili araştırma içerisindeyseniz sizin için en çok bilinen, kalıplaşmış, kıza ve uzun açıklamalı deyim örneklerini derledik…
26.09.2023 Eğitim
62 çocuk da aynı şeyi çizdi, dünya şoka girdi! 'Büyük gözleri, yuvarlak ağızları vardı'
62 çocuk da aynı şeyi çizdi, dünya şoka girdi! 'Büyük gözleri, yuvarlak ağızları vardı' Sabah saat 10.00 sıralarında okulda teneffüs için dışarı çıktılar. Ancak 62 öğrenci de okul binasının yakınında oynarken uzaktaki bir şey dikkatlerini çekti. Onlara göre bunlar uçan gümüş disklerdi. Çocukların iddiaları bununla da sınırlı değildi. Uçan disklerin içinden tuhaf yaratıklar indi ve onlarla iletişim kurdu. Tarihe geçen bu olay ise dünya gündemine bomba gibi düştü.
9.09.2023 Yaşam
'Veda Mektubu'nda Ziya’dan Seher’i yıkan mektup! 'O aşk bitmemiş'
'Veda Mektubu'nda Ziya’dan Seher’i yıkan mektup! 'O aşk bitmemiş' Başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Rabia Soytürk, Emre Kıvılcım ve Bennu Yıldırımlar’ın yer aldığı Kanal D'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Veda Mektubu', nefes kesen yeni bölümüyle ekranlara geldi. Ziya, yazdığı iki mektuptan birini Seher'e verdi ve o mektupta da Alanur'a olan aşkını itiraf etti. Seher her şeye rağmen 30 yıllık hayat arkadaşı Ziya ile evliliğini sürdürmeyi kabul etse de, intikam planları tutmayınca ikinci bir yıkım yaşadı.
11.07.2023 Cadde
Emine Erdoğan koruyucu ailelerle bir araya geldi! 'Aile kurumumuz daha da güçleniyor'
Emine Erdoğan koruyucu ailelerle bir araya geldi! 'Aile kurumumuz daha da güçleniyor' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin yeni ve geleneksel tüm kurumlarında her türlü imkan sağlanarak bakılmaktadır" dedi.
7.07.2023 Haberler
Emine Erdoğan koruyucu ailelerle bir araya geldi! 'Aile kurumumuz daha da güçleniyor'
Emine Erdoğan koruyucu ailelerle bir araya geldi! 'Aile kurumumuz daha da güçleniyor' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin yeni ve geleneksel tüm kurumlarında her türlü imkan sağlanarak bakılmaktadır" dedi.
7.07.2023 Gündem
Hayata sanatla dokunuyorlar
Hayata sanatla dokunuyorlar Köylerine çocuklar için gelindiğini öğrenince elindeki meyvesini ikram eden teyzeden “Oğlum uzun bir aradan sonra dolu dolu kahkaha attı” diyen anneye Hatay’ın kültür sanatla tebessüm eden yüzüne baktık.
10.04.2023 Kültür Sanat
Aman sıkı giyin araba çarpmasın!
Aman sıkı giyin araba çarpmasın! Otizm o kadar hızlı artış gösteriyor ki, belki bundan 30 yıl sonra her iki doğumdan biri otizmli bir çocuk olacak! Ve şu anda otizmle başedebilmenin bir tek yolu var. O da eğitim...
2.04.2023 Gündem
Enkazdan 84'üncü saatte kurtarılan Batu: 'Okula gidemedim, tatil oldu mu?'
Enkazdan 84'üncü saatte kurtarılan Batu: 'Okula gidemedim, tatil oldu mu?' Kahramarmar merkezli depremlerde Hatay'daki evlerinin enkazından 84'üncü saatte kurtarılan Batu Hüzmeli'nin (10), hastaneye giderken sağlık görevlilerine "Okula gidemedim, okullar tatil oldu mu?" diye sorduğu belirtildi
4.03.2023 Gündem
2 yaşındaki Ayşenur'u öldürmekle suçlanan dayısı ifade değiştirdi!
2 yaşındaki Ayşenur'u öldürmekle suçlanan dayısı ifade değiştirdi! Burdur’da geçen yıl 2 yaşındaki yeğeni Ayşenur Kazık'a ayağıyla vurarak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hızır Tunç Çetinkaya (20), davanın ilk duruşmasında ifade değiştirdi. Dayı Çetinkaya, "Ayşenur benim ayak ucumda uyuyordu. Ayşenur'a tekme atmadım ve darbetmedim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
1.03.2023 Gündem
Asılsız ihbarlar isyan ettirdi
Asılsız ihbarlar isyan ettirdi Depremin ilk gününden beri bölgede bulunan Haluk Levent, önceki gün Hatay’da yaşanan 6.4 ve 5.8 depremlerinin ardından gelen asılsız ihbarlardan dert yandı.
22.02.2023 Gündem
Nüfusları yaşlanan ülkeler doğum oranını artırmak için neler yapıyor?
Nüfusları yaşlanan ülkeler doğum oranını artırmak için neler yapıyor? Çin’in nüfusunun 62 yıldır ilk kez azaldığını açıklamasından kısa süre sonra Japonya Başbakanı Fumio Kişida da ülkesindeki düşük doğum oranlarının ve nüfusun yaşlanmasının “acil bir risk” teşkil ettiği konusunda uyarılarda bulundu.
26.01.2023 Dünya
Her şey bir öğretmeni sevmekle başladı! Hayalinde bile yokken onların meleği oldu
Her şey bir öğretmeni sevmekle başladı! Hayalinde bile yokken onların meleği oldu Kars’ın Arpaçay ilçesinin Okçuoğlu Köyü'nde 4 yıldır öğretmenlik yapan 26 yaşındaki İhsan Kartoğlu’nun bu yaşına kadar hiç Anıtkabir’e gitme fırsatı olmadı, orijinal bir güneş gözlüğü de. Ancak sahip olamadıklarının öğrencilerine hediye olarak gelmesine vesile olmaktan büyük bir mutluluk duyan İhsan öğretmenin öğrencileriyle diyaloğu ise 'Bir öğretmenden daha fazlası olunabilirmiş' dedirtiyor.
24.11.2022 Gündem
85 milyonla hayata tutunma tatbikatı
85 milyonla hayata tutunma tatbikatı 12 Kasım 1999’daki Düzce depreminin yıl dönümünde ilk kez Türkiye genelinde ve KKTC’de ‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatı gerçekleştirildi. Saat 18.57’de AFAD ve operatörler cep telefonlarına mesajlar gönderirken, televizyon ve radyolarda da öncü uyarı bildirimleri yayınlandı.
13.11.2022 Gündem
Teo’dan kanser hastalarına terapi desteği
Teo’dan kanser hastalarına terapi desteği Dünyada da örnekleri bulunan, kanser hastalarına yönelik “terapi köpeği desteği”, İstanbul’da iki hastanede pilot olarak uygulanmaya başladı. Projede başarı elde edilirse Türkiye’nin dört bir yanında pek çok köpek, terapi köpeği olarak eğitilecek.
6.11.2022 Pazar
3 kızını öldüren müezzin için yeniden ceza ehliyeti raporu istendi
3 kızını öldüren müezzin için yeniden ceza ehliyeti raporu istendi Trabzon'un Of ilçesinde gezdirmek için götürdüğü çay bahçesinde kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif Göktaş'ı (4) tabancayla başlarından vurarak öldüren müezzin Emre Göktaş (38), 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle  açılan davada 2'nci kez hakim karşısına çıktı.
25.10.2022 Gündem
Sıcak bir eve kavuştular
Sıcak bir eve kavuştular İzmir’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde kutlandı. Güçlü ve Eylül, pasta üfledi.
5.10.2022 Ege
Engelli kedilere Konak’ta yeni yuva
Engelli kedilere Konak’ta yeni yuva Konak Belediyesi, engelli kedilerin bakım ve tedavilerinin yapılabileceği merkezi 4 Ekim’de açtı.
5.10.2022 Ege
3 kızını öldüren müezzinin eşi: Çocuklarımı canice, tasarlayarak öldürdü
3 kızını öldüren müezzinin eşi: Çocuklarımı canice, tasarlayarak öldürdü Trabzon’un Of ilçesinde gezdirmek için götürdüğü çay bahçesinde kızları Yaren (11), Hiranur (7) ve Elif Göktaş'ı (4) öldüren müezzin Emre Göktaş (38), 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında açılan davada hakim karşısına çıktı. Duruşmada kızların annesi Sibel Göktaş, olay gününü anlattı.
9.09.2022 Gündem
Eser Yenenler: Düğünümüzde kulise kaçıp, kebap yemiştik!
Eser Yenenler: Düğünümüzde kulise kaçıp, kebap yemiştik! Oyuncu Demet Özdemir ile hayatını birleştiren şarkıcı Oğuzhan Koç'u, mutlu gününde yalnız bırakmayan isimlerden biri de yakın arkadaşı Eser Yenenler oldu. Eşi Berfu Yenenler ile düğüne katılan oyuncunun, 2019 yılındaki kendi düğünlerinden örnep verip, "İlerleyen saatlerde içten içe 'Herkes evine gitse de dağılsak' moduna girecekler" sözleri dikkat çekti.
30.08.2022 Cadde
'Sahte peygamber' 17 yaşından küçük 24 kızla evlendi!
'Sahte peygamber' 17 yaşından küçük 24 kızla evlendi! ABD'nin Utah eyaletinde tarikat lideri olan ve kendini 'peygamber' ilan eden Warren Jeffs'le ilgili skandal gerçek ortaya çıktı! Çok eşliliği savunarak küçük kızları istismar eden 'sahte peygamber'in karanlık hayatı akıllara durgunluk verecek cinsten.
4.06.2022 Dünya