Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerler'e iade eder mi?
Mahkeme, düğün takılarını Mehmet Dinçlerler'e iade eder mi? Şarkıcı Hadise ile iş insanı Mehmet Dinçerler, 30 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda aile arasında gerçekleşen törenle dünyaevine girmişti. Çok konuşulan ilişkileri 4.5 ay gibi kısa bir sürede sona eren ikiliden Dinçlerler'in, boşanmak için Hadise’ye evlilik teklifi sırasında hediye ettiği 3 milyon TL değerindeki yüzükle birlikte düğünde takılan tüm takıları istediği iddia edildi. "Mahkeme, yüzük ve takıları Mehmet Bey’e iade eder mi?" sorusu akıllara gelirken, bu konudaki Yargıtay kararı dikkat çekti.
18.09.2022 Cadde
Düğün takılarını bozdurup karavan yaptılar! Masrafları 2 bin TL azaldı
Düğün takılarını bozdurup karavan yaptılar! Masrafları 2 bin TL azaldı Büşra ve Murat Yerlikaya çifti, 2019 yılında evlenerek hem hayatlarını hem de hayallerini birleştirdiler. Şimdilerde de bin bir emekle yaptıkları karavanları ‘Dilber’ ile şehir şehir Türkiye’yi geziyorlar. ‘Çalışmadığımız her an seyahat halindeyiz’ diyen çift, karavanla beraber değişen yaşantılarını anlattı.
19.12.2021 Haberler
Şırnaklı muhtarlardan düğün takıları için ilginç düzenleme
Şırnaklı muhtarlardan düğün takıları için ilginç düzenleme Şırnak'ın İdil ilçesinde 5 mahalle muhtarının imzası ile yükselen altın fiyatlarına karşın evlenecek çiftleri ekonomik açıdan zorlayacak takı talep edilmemesi konusunda karar alındı. İlçede bir araya gelen mahalle muhtarları, evlenecek gençlerin ve ailelerin zor duruma düşmesini engellemek, gençlerin takı talebiyle evliliği ertelemesinin veya evlilikten vazgeçmesinin önüne geçmek için makul takı  miktarını belirledi. Muhtarlar, altına imza attıkları metinde, "Gençlerimizin evlenebilmesi için Şırnak genelinde şu altınların istenmesi vicdanen yeterlidir. Kız tarafı, erkek tarafından 2 çift 30 gramlık burma bilezik, 1,5 metrelik 60 gramlık zincir, 1 çift küpe, 2 yüzük, gelin için 100 liralık 'bel bağlama' parası talep edebilir. Gelinin kız kardeşine kapı parası istenemez." ifadeleri yer aldı. Muhtarlar, İdil Müftülüğüne de bildirdikleri kararın Şırnak genelinde uygulanmasını istedi.
11.09.2019 Yaşam
Şırnaklı muhtarlardan düğün takıları için ilginç düzenleme
Şırnaklı muhtarlardan düğün takıları için ilginç düzenleme Şırnak'ın İdil ilçesinde 5 mahalle muhtarının imzası ile yükselen altın fiyatlarına karşın evlenecek çiftleri ekonomik açıdan zorlayacak takı talep edilmemesi konusunda karar alındı.
9.08.2018 Gündem
Siyasilerin düğün takıları Meclis gündeminde
Siyasilerin düğün takıları Meclis gündeminde CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, AKP İzmir İl Başkanı’nın oğlunun sünnetinde takılan 25 bin YTL değerindeki takıları İzmir Sokak Çocuklarını Koruma Derneği’ne bağışladığını belirterek, Cumhurbaşkanı Gül’ün ise kızının düğününde takılan takıların yarısını Şehit Ailelerine bağışlayacağı yönündeki sözünü yerine getirmediğini kaydetti...
1.09.2008 Siyaset