Pektus ekskavatum nedir? Tedavi edilebilir mi?
Pektus ekskavatum nedir? Tedavi edilebilir mi? Göğüs kafesi şekli bozuklukları arasında en sık görülen “pektus ekskavatum”, halk arasında da “kunduracı göğsü” olarak bilinmektedir. Peki, pektus ekskavatum nedir? Tedavi edilebilir mi? Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, tüm detaylarıyla anlattı
6.09.2019 Genel Sağlık
Öğrenci evinde kanlı olay
Öğrenci evinde kanlı olay Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili bir kadın doktor ve bir üniversite öğrencisi gözaltına alındı. Olay, akşam saatlerine merkeze bağlı Nailbey Mahallesi Tuncay Sokak'taki bir öğrenci evinde meydana geldi. İddiaya göre, Fırat Üniversitesi Hastanesine görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin, şüpheliler tarafından eve çağrıldı. Evde çıkan tartışmada Girgin bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet sonrası şüpheliler üniversite öğrencisi F.A.(23) ile pratisyen doktor Ç.G.B, polis tarafından gözaltına alındı.
11.09.2019 Haberler
Son dakika: Öğrenci evinde kanlı olay! Genel cerrah bıçaklanarak öldürüldü
Son dakika: Öğrenci evinde kanlı olay! Genel cerrah bıçaklanarak öldürüldü Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili bir kadın doktor ve bir üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
8.12.2018 Gündem
Son dakika: Öğrenci evinde kanlı olay! Genel cerrah bıçaklanarak öldürüldü
Son dakika: Öğrenci evinde kanlı olay! Genel cerrah bıçaklanarak öldürüldü Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili bir kadın doktor ve bir üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
8.12.2018 Gündem
Sakaryalı Genel Cerrah için tank atışı yaptı
Sakaryalı Genel Cerrah için tank atışı yaptı Sakarya'da emekli Op. Dr. Dursun Bostancı isimli Genel Cerrah Afrin'de görev yapmak için CİMER'e başvuruda bulundu. Başvuru üzerine Afrin'de görev yapan Mehmetçik ise duyduğu çağrı karşısında doktora duydukları minnettarlığı göstermek amacı ile bir video çekerek, tank ile yaptıkları atışı Op. Dr. Bostancı'ya armağan ettiler. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ile kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatıldı. Harekat sonrasında birçok ilden çoğu vatandaş askerlik şubelerine başvurarak Afrin bölgesine gitmek istedi. Sakarya ilinde emekli bir Genel Cerrah uzmanı ise, 24 saat uykusuz kalarak ameliyat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, Afrin harekatına katkıda bulunmak için CİMER'e başvurdu. Sakaryalı Cerrah Op. Dr. Dursun Bostancı yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verdi; "Cumhurbaşkanım, daha önce CİMER'den müracaat ettim. Türk Kızılay'ına da yazdım. Genel Cerrahi Uzmanı doktorum. Harp cerrahisi konusunda bilgi sahibiyim. Emekli oldum ama hala 24 saat uykusuz ameliyat yapabilecek güçteyim. Silahlı kuvvetlerimizin Suriye'de yapmış olduğu harekata beden ve mesleki olarak da katkı da bulunmak, destek vermek istiyorum. Doğuda Korucular görevlendiriliyor. Herhangi bir ücret, maddi, siyasi beklentim yoktur. Yol paralarımı ve kişisel olacak masraflarımı da kendim karşılarım. Bu taktirde gönüllülük olacağı kanaatini taşımaktayım." "Tank atışını Afrin'de görev yapmak isteyen doktor için yaptılar" Afrin'de görev yapmakta olan askerler ise doktorun çağrısına karşılık vermek ve duydukları minnettarlığı göstermek amacı ile bir video çekerek Op. Dr. Bostancı'ya gönderdi.
11.09.2019 Yaşam
Robotik cerrahinin sağladığı avantajlar
Robotik cerrahinin sağladığı avantajlar Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahadır Ege; robotik cerrahi ya da robot yardımlı cerrahi, cerrahların geleneksel tekniklerle olduğundan daha fazla hassasiyet, esneklik ve kontrol sağlayan birçok kompleks prosedürü gerçekleştirmesine olanak tanır. Robotik ameliyat genellikle minimal invaziv cerrahi ile açılan küçük kesilerle gerçekleştirilir.
21.08.2017 Genel Sağlık
Morbid obezite cerrahisiyle aşırı kilolarınızdan kurtulabilirsiniz
Morbid obezite cerrahisiyle aşırı kilolarınızdan kurtulabilirsiniz Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar morbid obezite cerrahisiyle aşırı kilolardan kurtulabileceğinizi açıkladı.
11.08.2016 Diyet