Geri İtme

Geri İtme

Son dakika geri itme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan geri itme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan geri itme haber sayfamızda...

Geri İtme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 184 geri itme haberi bulunmuştur.
Vali Sezer: 9 organize suç çetesi çökertildi
Vali Sezer: 9 organize suç çetesi çökertildi Edirne'de organize suç örgütleriyle de mücadelenin devam ettiğinin altını çizen Vali Sezer, "Organize suç örgütleriyle ilgili olarak hem yerelde hem de ulusal diyebileceğimiz çapta 9 organize suç çetesine yönelik olarak işlem yapıldı ve bunlar çökertildi." dedi.
4.01.2024 Gündem
Şiddeti önlemenin 10 yolu
Şiddeti önlemenin 10 yolu BM Kadın Birimi, dünya çapında 70 sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalışarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önlemede etkili 10 yol belirledi...
1.12.2023 Gündem
Yunanistan’ın geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı
Yunanistan’ın geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen iki düzensiz göçmen olayında 66 düzensiz göçmen kurtarıldı.
19.11.2023 Gündem
Göçmenlere Yunan vahşeti: Türkiye sahip çıktı
Göçmenlere Yunan vahşeti: Türkiye sahip çıktı Meriç Nehri'ni geçerek Yunanistan'a giden göçmenlere, asker ve polislerin uyguladığı şiddet her geçen artıyor.
12.09.2023 Gündem
BBC kanıtlara ulaştı! Yunanistan köşeye sıkıştı
BBC kanıtlara ulaştı! Yunanistan köşeye sıkıştı Acil çağrı geldiğinde saatler 14.17'yi gösteriyordu, 17.00 sularında keskin bir manevra kayıtlara geçti. 35 dakika sonra bir helikopter gökyüzünde uçuyordu. Dahası, kayıtlar Yunanistan açıklarında yedi saat hareket etmeden beklediğini gösteriyor.
19.06.2023 Dünya
AB’den Atina’ya geri itme tepkisi
AB’den Atina’ya geri itme tepkisi Avrupa Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, Yunanistan’a, ülkeye gelmeye çalışan sığınmacıların geri itilmesi durumuyla ilgili tepki gösterdi ve “(AB Komisyonu) Uygun şekilde resmi adımlar atmaya hazırdır” uyarısında bulundu.
24.05.2023 Dünya
AB’nin gizli hapishaneleri
AB’nin gizli hapishaneleri Avrupa Birliği’nin (AB) dış sınırlarında, sığınmacıların tutulduğu ve kötü muameleye maruz bırakıldığı gizli hapishaneler bulunduğu iddia edildi.
10.12.2022 Dünya
Yunanistan, 11 ayda 19 bin 636 göçmeni ölüme itti
Yunanistan, 11 ayda 19 bin 636 göçmeni ölüme itti Ege ve Akdeniz'den bu yılın 11 aylık döneminde çeşitli deniz araçlarıyla çıktıkları yolculukta, Yunan askerlerince darbedilip, havası indirilen lastik botlarla geri itilen 19 bin 636 göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı kayıtlarına göre geri itme olaylarında 10 göçmen öldü.
6.12.2022 Gündem
Türk kara sularına itilen 15 göçmenden vücuduna elektrik verilen kişi öldü
Türk kara sularına itilen 15 göçmenden vücuduna elektrik verilen kişi öldü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yunan unsurlarınca darbedilip, can salıyla Türk kara sularına geri itilen 15 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı. Vücudunda darp izleri tespit edilen ve Türk olduğu bildirilen 1 kişi ise tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Göçmenler, ölen kişinin vücuduna Yunan güvenlik güçlerince elektrik verildiğini söyledi.
22.10.2022 Gündem
Bakan Soylu: 'Yunanistan'ın bize karşı yaptığı oyun zavallılıktır, zayıflıktır'
Bakan Soylu: 'Yunanistan'ın bize karşı yaptığı oyun zavallılıktır, zayıflıktır' Yunanistan’ın göçmenlere yönelik insanlık dışı uygulamalarda bulunduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yunanistan’ın bize yaptığı oyun zavallılık ve zayıflıktır. 2020, 2021 ve 2022 yıllarında Ege’de ve batı sınırlarımızda toplam 69 bin 375 geri itme gerçekleşmiştir. Bu geri itmeler neticesinde 170 göçmen hayatını kaybetmiş, 708 göçmen ise yaralamıştır” dedi.
20.10.2022 Siyaset
Frontex’e ret! Türkiye'nin dediğine geldiler
Frontex’e ret! Türkiye'nin dediğine geldiler Avrupa Parlamentosu, Yunanistan ile birlikte, göçmenlere yönelik kötü uygulamalar ve yasadışı geri itme operasyonlarına adı karışan Avrupa Birliği (AB) Sınır Koruma Ajansı Frontex’in bütçesini onaylamadı.
19.10.2022 Dünya
İçişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a belgelerle sert tepki
İçişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a belgelerle sert tepki İçişleri Bakanlığı, “Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmemiştir. 2020 yılından bu yana 46 bin 840’ı Ege Denizinde, 14 bin 897’si Yunanistan kara sınırında olmak üzere toplam 61 bin 737 göçmen geri itmeye maruz kalmıştır. Yunanistan’ı, ölümlerle sonuçlanan göç politikasından vazgeçmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.
17.10.2022 Gündem
Datça ve Marmaris’te 118 göçmen kurtarıldı
Datça ve Marmaris’te 118 göçmen kurtarıldı Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına 5 ayrı geri itme olayında toplam 118 düzensiz göçmen kurtarıldı.
27.09.2022 Gündem
Yunanistan'dan işkence! Çırılçıplak soyup Meriç Nehri'ne ittiler
Yunanistan'dan işkence! Çırılçıplak soyup Meriç Nehri'ne ittiler Yunanistan güvenlik güçlerinin elektroşok cihazıyla işkence yapıp, demir ve silah kabzasıyla darp ettikten sonra çırılçıplak soyup Meriç Nehri'nde ölüme ittiği göçmen, yaşadıklarını anlattı.
22.09.2022 Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye, Azerbaycan’ın yanındadır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye, Azerbaycan’ın yanındadır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ermenistan’ın, Karabağ topraklarını ve hatta onun ötesini de geçip Karabağ dışındaki toprakları da taciz ediyor olması ve bu topraklara geliyor olması, asla ve asla kabul edilemez. Türkiye, Azerbaycan'ın her şartta yanındadır" dedi.
15.09.2022 Siyaset
Soylu: Bu katliamların sorumlusu Avrupa ve Yunanistan
Soylu: Bu katliamların sorumlusu Avrupa ve Yunanistan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ikisi bebek altı göçmenin hayatını kaybetmesine tepki gösterirken, Yunanistan’a ve geri itme cinayetlerini görmezden gelen Avrupa’ya sert çıktı.
15.09.2022 Siyaset
Yanlarında cesetle kurtarılan göçmen: Türk askeri olmasa ölürdük
Yanlarında cesetle kurtarılan göçmen: Türk askeri olmasa ölürdük  Yunanistan unsurları, ülkelerine kaçak geçen 108 göçmeni, tuttukları kamplarda aç ve susuz bırakıp, değerli eşyalarını alarak darbettikten sonra Meriç Nehri ortasına terk etti. Göçmenlerden 1'i yolda hayatını kaybederken, diğerlerini nehirden Türk askeri kurtardı. Suriyeli Velid Ömer, ölen kişinin 4 gün aç ve susuz bırakılıp, darbedildiğini belirterek, "Rahmetli olanı bize taşıttılar. Hapisteydik daha ölmemişti. Arabadan nehre getirince yolda öldü. Türk askeri olmasaydı biz de ölürdük" dedi.
18.08.2022 Haberler
Atina önce reddetti sonra kurtardı
Atina önce reddetti sonra kurtardı Göçmenleri geri itme uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Yunanistan, Meriç nehri üzerindeki bir adacıkta yaklaşık bir aydır mahsur kaldıkları belirtilen 38 Suriyeli göçmeni tahliye etti.
17.08.2022 Dünya
Hamile göçmen, Meriç Nehri ortasında doğum yaptı
Hamile göçmen, Meriç Nehri ortasında doğum yaptı Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan sınırını geçerek Avrupa'da daha iyi bir hayat için yolla çıkan bottaki hamile göçmen, Yunan unsurları tarafından geri itilince, Meriç Nehri ortasında doğum yaptı.
3.08.2022 Haberler
Frontex ile Atina arasında ‘örtbas’ birliği
Frontex ile Atina arasında ‘örtbas’ birliği Bugüne kadar göçmenlere karşı pek çok yasadışı uygulamayla anılan Avrupa Birliği (AB) sınır koruma ajansı Frontex’in, göçmenlere şiddetin de dahil olduğu geri itmeler konusunda Yunanistan’la iş birliği yaptığı ortaya çıktı.
30.07.2022 Dünya
‘Geri itmelerin sıradanlaşması endişe verici’
‘Geri itmelerin sıradanlaşması endişe verici’ Yunanistan’ın geri itmeleri sonucu hayatını kaybeden mültecilerin sayısı her geçen gün artarken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) hazırladığı raporla, Yunanistan başta olmak üzere tüm Avrupa’ya ve uluslararası kurumlara “geri itmeleri durdurun” çağrısı yaptı.
28.07.2022 Siyaset
Yunanistan ölüme itiyor! MSB görüntüleri paylaştı
Yunanistan ölüme itiyor! MSB görüntüleri paylaştı Milli Savunma Bakanlığı, Ege Denizi’nde Yunanistan’a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri Türk kara sularına ittiği anın görüntülerini paylaştı.
17.07.2022 Haberler
Yunanistan ölüme itiyor! MSB görüntüleri paylaştı
Yunanistan ölüme itiyor! MSB görüntüleri paylaştı Milli Savunma Bakanlığı, Ege Denizi’nde Yunanistan’a ait sahil güvenlik botunun düzensiz göçmenleri Türk kara sularına ittiği anın görüntülerini paylaştı.
17.07.2022 Gündem
Erdoğan FETÖ ile mücadelede tarihi adımı duyurdu: NATO kayıtlarına terör örgütü olarak girdi
Erdoğan FETÖ ile mücadelede tarihi adımı duyurdu: NATO kayıtlarına terör örgütü olarak girdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'da konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz hafta yapılan Çankırı Dodurga seçimleri, Anadolu irfanının bir göstergesi olarak siyasi tarihimizdeki yerini almıştır" ifadelerini kullandı. Erdoğan NATO Liderler zirvesindeki temaslara ilişkin olarak, "NATO'nun kayıtlarına PKK girmiştir, YPG girmiştir, PYD girmiştir ama hepsinden öte FETÖ bir terör örgütü olarak girmiştir." sözlerine yer verdi. Erdoğan, " Şubat Mart ayları ile birlikte enflasyonu da kontrol altına almış olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi
6.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina’nın ‘göçmenleri geri itme’ tavrına dikkat çekti: Yunanistan artık İtalya için de tehlike
Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina’nın ‘göçmenleri geri itme’ tavrına dikkat çekti: Yunanistan artık İtalya için de tehlike Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Karadeniz’de tahıl koridoru’ hakkında “Görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Bir hafta 10 gün içinde neticeye ulaşmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, göçmen meselesi ile ilgili ise “Geri itmelerde maalesef Yunanistan artık Avrupa’dan öte İtalya için tehlike arz etmeye başladı” dedi.
6.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Geri İtme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.