Kahvaltı yapmamak kalp hastalığı riskini arttırıyor!
Kahvaltı yapmamak kalp hastalığı riskini arttırıyor! Iowa Üniversitesi’nden bilim insanlarının yaptığı uzun süren araştırma sonuçlarına göre, kahvaltı etmeyenlerin kalp rahatsızlıklarından dolayı hayatını kaybetme oranı, hergün kahvaltı edenlere göre yüzde 87 daha fazla.
Kalp hastalığı riskini bu yöntemlerle kaldırın!
Kalp hastalığı riskini bu yöntemlerle kaldırın! Erkeklerde 40, kadınlarda ise 50 yaş sonrasında özellikle ailesinde kalp rahatsızlığı öyküsü bulunanların kalp ve damar hastalıkları açısından risk altında olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Oto, genetik haricindeki risk faktörlerinin yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol altına alınabileceğini söyledi.
12.04.2019 Genel Sağlık
Yaban mersini kalp hastalığı riskini azaltıyor
Yaban mersini kalp hastalığı riskini azaltıyor Yaban mersini meyvesi, sağlığımıza olan çeşitli faydaları nedeniyle hem bir gıda hem de potansiyel bir ilaçtır. Yaban mersini, antioksidan özellik taşıyan antosiyanozit denilen kimyasallar içerir. Yeni bir çalışmaya göre yaban mersini kalp hastalığı riskini %20 azaltabilir.