Kızamık Aşısı

Kızamık Aşısı

Son dakika kızamık aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kızamık aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kızamık aşısı haber sayfamızda...

Kızamık Aşısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 234 kızamık aşısı haberi bulunmuştur.
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var'
20 yıldır görülmeyen hastalık şoförü öldürdü! Gerçeği kardeşi açıkladı: 'Tek çaresi var' Herkesin sevdiği, etrafına neşe saçan biriydi. Otobüs şoförlüğü yapıyordu. Kendini çok halsiz hissettiği için doktora gidince ne yaşadığını öğrendi. Doktorlar kurtarmaya çalışsa da çocukluğunda es geçilen bir detay yüzünden 48 yaşında yaşama veda etti. Uzmanlar ise önlem alınmadığı takdirde milyonlarca kişinin aynı tehdit altında olduğunu söylüyor.
9.03.2024 Genel Sağlık
Hastalık zili de çaldı
Hastalık zili de çaldı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı
14.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Şener: Kızamık  masum bir hastalık değil
Prof. Dr. Şener: Kızamık masum bir hastalık değil İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de hızla artan kızamık vakalarına karşı uyarılarda bulunup, masum bir hastalık olmadığını söyledi.
22.07.2023 Gündem
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne-baba adayları, hamilelik döneminde yaşanabilecek kızamığın bebeğin sağlığını etkileyip etkilemeyeceği konusunda tedirginlik yaşıyor. Peki korunmak için gebelikte kızamık aşısı yapılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin hamileyken geçirilen kızamığın zararlı olup olmadığını açıkladı.
10.07.2023 Genel Sağlık
Kızamık tehlikesi devam ediyor! Uzman isim artışın sebebini açıkladı
Kızamık tehlikesi devam ediyor! Uzman isim artışın sebebini açıkladı Son dönemde kızamık vakalarında artış gözlemlendiğini ve bu durumun ‘kızamık salgını’ iddialarını da beraberinde getirdiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Vural, “Kızamık vakalarındaki artışın en önemli sebebinin aşı karşıtlığı” dedi.
10.07.2023 Gündem
‘64 bin çocuğa kızamık aşısı yapılmadı’
‘64 bin çocuğa kızamık aşısı yapılmadı’ Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) Bursa ve İstanbul’da kızamık bildirimlerinin arttığını ve aile hekimlerinin yüzde 71’inde kayıtlı kişilerin ailesinde aşı reddi görüldüğünü, bu doğrultuda son bir yılda 64 bin çocuğun aşılanmadığını açıkladı.
9.07.2023 Gündem
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’
Kızamık alarmı! ‘Çocuğun korunma hakkını almayın’ Kızamık vakasında artış endişeyi de beraberinde getirdi. En büyük neden bazı ailelerin çocuklarına aşı yaptırmaması. Bu ailelerin çocuklarının korunma hakkını ihlal ettiğini belirten uzmanlar, ‘Aşı yaptırın’ diyor.
27.06.2023 Gündem
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilir
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilir Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki kızamık vakalarında artış yaşandığını duyurdu. Son günlerde pek çok kişinin de sosyal medyadan kızamık olduğunu açıklaması, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Kızamık esas olarak çocukluk döneminde görülen bir hastalık olmasına rağmen yetişkin yaştakileri daha çok etkiliyor. Peki, çocuklukta yapılan kızamık aşısı yeterli değil mi? Prof. Dr. İftihar Köksal ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a sorduk.
23.06.2023 Gündem
Kızamığa bağlı ölüm olmadı
Kızamığa bağlı ölüm olmadı Bakanlığın son verileri ışığında kızamık vakalarının “stabil” durumda olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuoyuna yansıyan bazı hekim açıklamalarına rağmen, kızamık kaynaklı ölüm olmadığını belirtti.
20.06.2023 Gündem
Kızamık salgını iddialarına ilişkin açıklama
Kızamık salgını iddialarına ilişkin açıklama Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemlerde artan kızamık vakalarının ardından ortaya çıkan 'kızamık salgını' iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalarda bulundu.
19.06.2023 Gündem
Son dakika! Bakan Koca: Kızamığa bağlı bir ölüm söz konusu değil
Son dakika! Bakan Koca: Kızamığa bağlı bir ölüm söz konusu değil Kızamık vakalarına bağlı ölümler olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Sağlık Bakanı Koca 8 maddelik bir açıklama yaptı.
19.06.2023 Gündem
İstanbul’da kızamık tehlikesi: Aşı yaptırın
İstanbul’da kızamık tehlikesi: Aşı yaptırın İstanbul Tabip Odası, ilin çeşitli ilçelerindeki hastanelere, kızamık nedeniyle yapılan başvuru sayılarındaki ve hastane yatışlarındaki artışa dikkat çekerek kızamık salgını nedeniyle çocukların hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.
14.06.2023 Gündem
Yıllardır görülmeyen vakalar yeniden ortaya çıktı! Hamile bir kadına bulaşırsa bebeği ölebilir, sakat doğabilir
Yıllardır görülmeyen vakalar yeniden ortaya çıktı! Hamile bir kadına bulaşırsa bebeği ölebilir, sakat doğabilir Pandemi sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen kızamık vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu.
1.02.2023 Gündem
Kovid-19 pandemisi kızamık vakalarının artmasına yol açtı
Kovid-19 pandemisi kızamık vakalarının artmasına yol açtı Çoğunlukla çocuklarda görülen ancak her yaşta ortaya çıkabilen kızamık hastalığının izlenme sıklığı koronavirüs pandemisi, ekonomik zorluklar, göçler ve savaşlar sebebiyle artış gösteriyor. UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde kızamık vakalarının yüzde 80 oranında arttığını açıklarken, tehlikenin hala devam ettiğine dikkat çekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, kızamık hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili bilgi verdi.
1.06.2022 Genel Sağlık
İran, kızamık salgını için harekete geçti
İran, kızamık salgını için harekete geçti İran Sağlık Bakanlığı, ülkede artan kızamık salgını nedeniyle ailelerden 5 yaş altı çocuklarına kızamık aşısı yaptırmalarını talep ederken, kızamık aşısını yaptırmamış sığınmacı ve yabancıların tespit edileceğini ve aşılama çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını duyurdu.
25.04.2022 Dünya
Ülkede korkutan haber! Yeni salgını ilan ettiler
Ülkede korkutan haber! Yeni salgını ilan ettiler Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Maniema vilayetinde kızamık salgınının başladığı bildirildi.
12.11.2021 Dünya
Afgan mültecileri ABD'ye getiren uçuşlara 'kızamık' engeli
Afgan mültecileri ABD'ye getiren uçuşlara 'kızamık' engeli Beyaz Saray, son dönemde ülkeye getirilen bazı Afganlarda kızamığa rastlanması nedeniyle Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) tavsiyesi üzerine Afganistan'dan tahliye edilenlerin ABD'ye nakledildiği uçuşları geçici olarak durdurduklarını bildirdi.
10.09.2021 Dünya
Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bebekler Kızamıktan Nasıl Korunur?
Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Bebekler Kızamıktan Nasıl Korunur? Bebeklik döneminde görülen bazı hastalıklar bulunuyor. Bebeklerde kızamık çok görülen bir hastalıktır. Bebeklerde oluşan bu kızamık hastalığının belirtileri anne ve babalar tarafından merak ediliyor. Tedavisinin nasıl yapıldığı da araştırılan bir konu oluyor. Bebeklerde kızamık belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Bebekler kızamıktan nasıl korunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.09.2021 Sağlık
Kızamık Nedir? Kızamık Hastalığı Nasıl Olur? İşte Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri...
Kızamık Nedir? Kızamık Hastalığı Nasıl Olur? İşte Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri... Kızamık, Paramyxoviridae virüsünün ağız ve boğaza yerleşmesiyle görülen, bulaşıcı bir hastalıktır. Çocukluk dönemi hastalıklarından biri olan kızamıkta belirtiler tüm hastalarda aynıdır. Dünya nüfusunun yaklaşık %3'ü yetişkinken kızamık geçirir. Diğer çocukluk çağı hastalıkları ise şu şekilde sıralanabilir: Kızamıkçık, kabakulak ve su çiçeği. Kızamık nedir ve nasıl olur? Sizin için belirtileri ve tedavi yöntemleri ile birlikte derledik.
4.03.2021 Sağlık
Aşı Nedir? Günümüzde Uygulanan Aşı Çeşitleri Nelerdir?
Aşı Nedir? Günümüzde Uygulanan Aşı Çeşitleri Nelerdir? Bağışıklık sistemini desteklemek amaçlı günümüzde birçok farklı sebepten dolayı aşı yapılır. Doğumdan itibaren farklı zaman dilimlerinde gerçekleştirilen aşılar, daha sağlıklı bir hayat imkanı sunar. Peki aşı nedir? Günümüzde uygulanan aşı çeşitleri nelerdir? İşte bu konuda merak edilenler.
17.02.2021 Sağlık
Fransız Pasteur Enstitüsü öncelikli aşı çalışmasını durdurdu
Fransız Pasteur Enstitüsü öncelikli aşı çalışmasını durdurdu Fransa’nın önde gelen tıbbi araştırma kuruluşlarından Pasteur Enstitüsü, klinik deney safhasında tatmin edici sonuçlar alınamadığı için öncelikli yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı üzerinde çalışmalarına son verdi.
25.01.2021 Dünya
Uzmanından flaş uyarı! Aşı olmak için antikor testine gerek yok
Uzmanından flaş uyarı! Aşı olmak için antikor testine gerek yok Koronavirüs aşısı öncesi antikor testi yapılmasının gerekmediğini söyleyen Dr. Cengiz Uzun, “Koronavirüs geçiren hastalarda antikorun 6 aydan sonra azaldığı yapılan çalışmalar ile gösterilmiştir. Bu nedenle aşı olmak için antikor testi yaptırmaya gerek yok” dedi.
17.01.2021 Gündem
Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir? Kızamık Neden Olur, Nasıl Geçer?
Bebeklerde Kızamık Belirtileri Nelerdir? Kızamık Neden Olur, Nasıl Geçer? Kızamık çocuklarda enfeksiyona bağlı gelişen ve aşıyla tedavi edilen bir hastalıktır. Genelde kış mevsimi sonunda veya ilkbahar başlarında görülen kızamık, çocuklar arasında yaygındır ve aşılama yöntemiyle tedavi edilir. Peki, bebeklerde kızamık belirtileri nelerdir? Kızamık neden olur, nasıl geçer? İşte kızamık ile ilgili bilmeniz gereken her şey.
25.12.2020 Ebeveyn
Bakan Koca'dan flaş aşı açıklaması! 'En erken dönemde...'
Bakan Koca'dan flaş aşı açıklaması! 'En erken dönemde...' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşıların gücüne inandıklarını belirterek, "Bilimsel çerçevede araştırmaların ortaya koyduğu sonuçlara itibar ediyoruz. Biz aşı ile bu hastalıktan da kurtulacağımıza inanıyoruz." dedi.
11.12.2020 Gündem
Kızamık vakaları yeniden yükselişte
Kızamık vakaları yeniden yükselişte Türkiye’de bitme noktasına gelen kızamık, aşı reddi nedeniyle yeniden yükselişe geçti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2018’de 716 olan kızamık vakası, 2019’da 2 bin 905’e yükseldi. 2017’de yüzde 96 olan KKK (Kızamık, kızamıkçık, kabakulak) aşılama hızı oranı, 2020 itibariyle yüzde 98’lere çıkmasına rağmen vaka artışının sürmesi dikkat çekti.
7.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kızamık Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.