Maket

Maket

Son dakika maket haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan maket gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan maket haber sayfamızda...

Maket

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.504 maket haberi bulunmuştur.
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen “Geleceği Gülümsetecek Hayaller” projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hataylı çocukların hayalinden çıkan geleceğin icatlarının ilk prototipleri, İTÜ’deki Dijital Fabrikasyon dersi öğrencilerinin elinde 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu.
24.04.2024 Çocuk
Bakan Uraloğlu Kırık Barajı Varyantı'nda inceledi
Bakan Uraloğlu Kırık Barajı Varyantı'nda inceledi Kastamonu'da inşaatı devam eden ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2002 yılından bu yanan Kastamonu’nun ulaşım ve altyapısına 53 milyar 930 milyon lira yatırım gerçekleştirdik" dedi.
12.03.2024 Gündem
Murat Kurum 'İstanbul'a dijital ikiz yapacağız' dedi ve ekledi: 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız
Murat Kurum 'İstanbul'a dijital ikiz yapacağız' dedi ve ekledi: 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum tvnet ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul için projelerini açıklarken merak edilen soruları da yanıtladı. Kurum "İstanbul'da beş yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız. İstanbul'umuzun dijital ikizini oluşturacağız" dedi. İşte o detaylar...
5.02.2024 Gündem
Dayanıklı binalar tasarlanıyor
Dayanıklı binalar tasarlanıyor Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) koordinasyonunda “Sağlam Binalar, Güçlü Yarınlar” mottosuyla düzenlenen “Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın finali 4-7 Mart tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) ev sahipliğinde yapılacak.
24.01.2024 Eğitim
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Türk Hava Yolları'na ziyaret!
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Türk Hava Yolları'na ziyaret! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk Hava Yolları'na ziyarette bulundu.
12.01.2024 Trabzonspor
Anadolu Jet'in ismi değişti:  Bakan Uraloğlu: Önemli bir adım atmış oluyoruz
Anadolu Jet'in ismi değişti: Bakan Uraloğlu: Önemli bir adım atmış oluyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İlk mesai gününde AJet'in işletme ruhsatını bismillah deyip veriyoruz. Geçen yılın sonlarında Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistini açtık. 2023’ü havacılıkla kapattık diyebiliriz. Yine yılın ilk mesaisinde de mesaimizi havacılıkla açıyoruz ve çok önemli bir projeye, önemli bir adım atmış oluyoruz” dedi.
2.01.2024 Ekonomi
Adıyaman'da hareketli dakikalar! Boğazını kesen şahsı polis etkisiz hale getirdi
Adıyaman'da hareketli dakikalar! Boğazını kesen şahsı polis etkisiz hale getirdi Adıyaman’da, elindeki maket bıçağıyla sağa sola saldıran daha sonra polis ekiplerinden kaçarken boğazını kesen şahıs, polis ekiplerince etkisiz hale getirildi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.
6.12.2023 Gündem
Maketten konut satışına 56.6 milyon lira ceza
Maketten konut satışına 56.6 milyon lira ceza Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” olarak bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin lira idari para cezası uyguladıklarını bildirdi.
3.12.2023 Ekonomi
Türk Yıldızları'ndan 'Ataya Saygı' uçuşu
Türk Yıldızları'ndan 'Ataya Saygı' uçuşu Antalya'da, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, 'Ata'ya Saygı' uçuşu gerçekleştirdi.
10.11.2023 Haberler
Kullanım amacını hiç bilmiyorduk! Otobüslerdeki bu alan bakın ne işe yarıyor?
Kullanım amacını hiç bilmiyorduk! Otobüslerdeki bu alan bakın ne işe yarıyor? Ulaşım aracı otobüslerde sıklıkla görülen bu parçayı hemen hemen herkes görmüştür. Bazılarımız bu parçaya anlam veremiyoruz. Rahatça yaslanıp yolculuk yapmak için olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsanız. İşte bu özel parçanın kullanım amacı…
7.11.2023 Yaşam
Sürekli görüp anlam veremiyorduk… Poşetlerdeki o delik bakın ne için kullanılıyormuş?
Sürekli görüp anlam veremiyorduk… Poşetlerdeki o delik bakın ne için kullanılıyormuş? Naylon poşetlerin ortasındaki delikler, görünüşte basit bir detay gibi görünse de, aslında çok yönlü ve işlevsel bir özellik taşır. Bugüne kadar görüp ne işe yaradığını anlamadığımız ufak detaylardandı. İşte o deliklerin amacı…
6.11.2023 Yaşam
Kendisi küçük işlevi büyük… Pantolon halkaları aslında sandığınız gibi süs değilmiş
Kendisi küçük işlevi büyük… Pantolon halkaları aslında sandığınız gibi süs değilmiş Günümüzün pantolon tasarımları, genellikle kemerle birlikte düşünülerek üretilir. Bununla birlikte, bazen eski ve hatta günümüzdeki pantolonlarda rastladığımız küçük halkanın işlevi hakkında daha fazla bilgi edinmekte fayda var. Peki ne işe yarıyor gelin birlikte bakalım…
6.11.2023 Püf Noktası
Birçoğumuz anlam veremiyorduk! Meğerse maket bıçaklarının arkasındaki bölüm bu işe yarıyormuş
Birçoğumuz anlam veremiyorduk! Meğerse maket bıçaklarının arkasındaki bölüm bu işe yarıyormuş Maket bıçakları evde hayat kurtaran eşyalardan bir tanesi. Ancak tam olarak kullanmayı bilmiyoruz. Maket bıçaklarının arkasında bir kapak olduğunu biliyor muydunuz? Aslında o kapağın bir amacı var…
6.11.2023 Püf Noktası
İsrail gazetesinden şok iddia: Ordunun alarm seviyesi yükseltilmemiş
İsrail gazetesinden şok iddia: Ordunun alarm seviyesi yükseltilmemiş İsrail Gazze’nin kuzeyinin boşaltılması çağrısı yaparken, Hamas ise sivillere evlerinde kalmaları uyarısında bulundu. Arada kalan Gazzelilerin bir kısmı güneye kaçarken, İsrail sivil konvoyları vurdu. İsrail kaynaklı “Haaretz” gazetesi ise Hamas saldırısıyla ilgili dikkat çeken bir istihbarat bilgisini yazdı.
14.10.2023 Haberler
İsrail gazetesinden şok iddia: Ordunun alarm seviyesi yükseltilmemiş
İsrail gazetesinden şok iddia: Ordunun alarm seviyesi yükseltilmemiş İsrail Gazze’nin kuzeyinin boşaltılması çağrısı yaparken, Hamas ise sivillere evlerinde kalmaları uyarısında bulundu. Arada kalan Gazzelilerin bir kısmı güneye kaçarken, İsrail sivil konvoyları vurdu. İsrail kaynaklı “Haaretz” gazetesi ise Hamas saldırısıyla ilgili dikkat çeken bir istihbarat bilgisini yazdı.
14.10.2023 Dünya
Gördüğü gemi fotoğraflarının maketini yapıyor! “25 senedir maket yapımı ile uğraşıyorum”
Gördüğü gemi fotoğraflarının maketini yapıyor! “25 senedir maket yapımı ile uğraşıyorum” Ordu’da yaşayan Salih Sağlam, 25 yıldır gazete ve dergilerden fotoğraflarına bakarak yapmayı sürdürdüğü gemi maketlerini oluşturduğu müzede sergiliyor.
5.10.2023 Yaşam
İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! İlk kez sergilendi
İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! İlk kez sergilendi İzmir'deki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2'nci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, jandarma giydirmesiyle TEKNOFEST İzmir'de ilk kez sergilendi.
28.09.2023 Haberler
İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! İlk kez sergilendi
İzmir'de TEKNOFEST heyecanı! İlk kez sergilendi İzmir'deki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2'nci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV aracı TULGA, jandarma giydirmesiyle TEKNOFEST İzmir'de ilk kez sergilendi.
28.09.2023 Ekonomi
TEKNOFEST İzmir'de ikinci gün coşkusu! Duygu dolu anlar yaşandı
TEKNOFEST İzmir'de ikinci gün coşkusu! Duygu dolu anlar yaşandı İzmir'deki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2'nci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinde başlayan gösterilerde 7 Türk Hava Kurumu paraşüt eğitmeni gökyüzüne havalanarak Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini ve Türk bayrağı açtı. Gösteriyi izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.
28.09.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma mesajı: Dünyanın en iyisini yapmayı hedefledik!
Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma mesajı: Dünyanın en iyisini yapmayı hedefledik! BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği programda üniversite öğrencileriyle interaktif söyleşi gerçekleştirdi.
26.09.2023 Haberler
Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma mesajı: Dünyanın en iyisini yapmayı hedefledik!
Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma mesajı: Dünyanın en iyisini yapmayı hedefledik! BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin düzenlediği programda üniversite öğrencileriyle interaktif söyleşi gerçekleştirdi.
26.09.2023 Ekonomi
Brain Test Cevapları Nelerdir? Brain Test Nasıl Oynanır?
Brain Test Cevapları Nelerdir? Brain Test Nasıl Oynanır? Eğlenceli zeka bulmaca oyunlarından bir tanesi olan Brain Test Türkiye’de en çok sevilen oyunlar arasında yer alıyor. Zorlayıcı bölümleri ile hem zeka geliştiren oyun aynı zamanda eğlendiriyor. Ekranda verilen soru ne nesnelere göre cevapları bulmak gerekiyor. Şaşırtıcı cevapları bulunan oyunda seviye atladıkça Brain Test cevapları da bir o kadar zor olmaya başlıyor. Oyunun 200’den fazla seviyesi bulunuyor. Brain test nasıl oynanır? “Brain Test Cevapları Nelerdir?” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
ABD savaş gemisi kuşatıldı, dünya korkuyla izliyor!
ABD savaş gemisi kuşatıldı, dünya korkuyla izliyor! Yayınlanan görüntülerde, 22 ay sonra dünyanın en kilit enerji güzergahına konuşlanan ABD donanmasına ait bir geminin kuşatıldığı görüldü. Amerikan ordusunun resmi internet sitesindeki fotoğraflarda ise F-35 detayı var.
20.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Maket ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.