Matteo Renzi

Matteo Renzi

Son dakika Matteo Renzi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Matteo Renzi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Matteo Renzi haber sayfamızda...

Matteo Renzi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 309 matteo renzi haberi bulunmuştur.
Son dakika haberler... Silvio Berlusconi hayatını kaybetti
Son dakika haberler... Silvio Berlusconi hayatını kaybetti AC Milan futbol kulübünün başına geçmesiyle tüm İtalya ve dünyanın tanıdığı siyasetçi, tam dört dönem başbakanlık koltuğunda oturdu. Il Cavaliere (Şövalye) lakaplı Berlusconi, skandallar ve yolsuzluklarla lekelenen kariyerine rağmen 2017'de siyaset sahnesine bir kez daha geri dönüş yaptı ve halihazırda koalisyon hükümetinin ortaklarından biriydi.
12.06.2023 Dünya
Silvio Berlusconi hayatını kaybetti
Silvio Berlusconi hayatını kaybetti Eski İtalya Başbakanı ve AC Milan futbol kulübünün efsane başkanı Silvio Berlusconi, 86 yaşında Milano'daki bir hastanede yaşamını yitirdi.
12.06.2023 Haberler
İtalya’da seçim kampanyası TikTok’a taşındı
İtalya’da seçim kampanyası TikTok’a taşındı İtalya’da 25 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesinde yıllanmış siyasetçiler birer birer TikTok'ta hesap açmaya başladı. Genç seçmene ulaşmak amacıyla TikTok’a giren siyasi liderler arasında 85 yaşındaki eski başbakan Silvio Berlusconi de var.
2.09.2022 Dünya
Ukrayna'ya silah yollama kararı İtalya'da kriz yarattı!
Ukrayna'ya silah yollama kararı İtalya'da kriz yarattı! İtalya'da hükümetin Ukrayna'ya silah desteği siyasi depreme yol açtı. Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, partisi 5 Yıldız Hareketi'nden istifa etti.
22.06.2022 Dünya
İtalya'yı karantina kaosu sardı!
İtalya'yı karantina kaosu sardı! İtalyan sağlık yetkilileri, hükümete Kovid-19 karantinalarının ve kısıtlamalarının gevşetilmesi konusunda çağrıda bulunarak bu karantinaların günlük hayatı felce uğratabileceği ve ülkede salgının başlangıcında yaşanan kaosun yeniden yaşanabileceği uyarısında bulundu.
28.12.2021 Dünya
Son dakika... Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti! İki liderden açıklama
Son dakika... Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti! İki liderden açıklama Merkel veda ziyareti kapsamında İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Erdoğan ve Merkel basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Sayın Merkel insiyatif almaktan ve sorumluluk üstlenmekten asla çekinmedi. Özellikle Suriye krizinin çözümündeki çabası için teşekkür ediyorum.' ifadelerine yer verdi. Özlem Türeci ve Uğur Şahin mesajı veren Merkel ise, 'Almanya'da doktor, bilim adamı, akademisyen olarak çalışan anne babaları göçmen Türk insanlar var. Örnek teşkil eden kariyerleri olduğunu gördük. Bu örneklerden biri de Uğur Şahin ve Özlem Türeci.' dedi.
16.10.2021 Siyaset
İtalyan öğrenci cinayetinden yargılanan Mısırlı istihbaratçıların davası ertelendi
İtalyan öğrenci cinayetinden yargılanan Mısırlı istihbaratçıların davası ertelendi İtalyan doktora öğrencisi Giulio Regeni'yi kaçırıp işkenceyle öldürdükleri iddiasıyla 4 Mısırlı istihbarat yetkilisi Roma'da gıyabında yargılanmaya başladı. Ancak dava, sanıklara ulaşılamaması nedeniyle ertelendi.
15.10.2021 Dünya
İtalya'da Draghi hükümet kurma çalışmalarına başladı
İtalya'da Draghi hükümet kurma çalışmalarına başladı İtalya'da hükümet kurma görevini üstlenen Eski Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Parlamentoda temsil edilen siyasi partilerle istişarelerine başladı. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından ülkedeki hükümet krizini aşmak için dün yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Draghi, bugün Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde sandalye sayısı az olan siyasi partilerin temsilcileriyle görüştü. 
4.02.2021 Dünya
İtalya’da ‘Süper Mario’ dönemi
İtalya’da ‘Süper Mario’ dönemi Conte hükümetinin istifasının ardından İtalya’da hükümeti kurma görevi eski Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’ye verildi.
4.02.2021 Dünya
İtalya'da hükümet krizini aşmak için teknokrat hükümet gündemde
İtalya'da hükümet krizini aşmak için teknokrat hükümet gündemde İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, ülkenin içinden geçtiği salgın koşulları ile yol açtığı ekonomik ve sosyal acil durumlarla yüzleşecek bir hükümetin kurulması için yüksek profil birini görevlendireceğini belirtti.
2.02.2021 Dünya
İtalya'da çalkantı bitmiyor! Koalisyonların ömrü ortalama 1,1 yıl
İtalya'da çalkantı bitmiyor! Koalisyonların ömrü ortalama 1,1 yıl Sadece son 10 yılda altı başbakan ve yedi hükümetin görev yaptığı İtalya’da, en son seçimi kazanarak başbakan olan lider Silvio Berlusconi idi.
27.01.2021 Dünya
Son dakika... Beklenen oldu, İtalya Başbakanı Conte istifa etti
Son dakika... Beklenen oldu, İtalya Başbakanı Conte istifa etti İtalya'da birkaç haftadır devam eden siyasi krize çözüm bulunamayınca Başbakan Conte koltuğunu bıraktı. Roma'da şimdi Conte'nin yeniden hükümet kurması veya ilk kadın başbakan ihtimalini doğuran teknokrat hükümeti gündemde.
26.01.2021 Dünya
İtalya'da 2. Conte Hükümeti Senato'da kritik güvenoyu sınavında
İtalya'da 2. Conte Hükümeti Senato'da kritik güvenoyu sınavında İtalya'da Başbakan Giuseppe Conte, dörtlü koalisyonun bozulmasıyla başlayan hükümet krizinde, parlamentonun üst kanadı Senato'da yapılacak güven oylaması öncesinde hükümeti için destek istedi.
19.01.2021 Dünya
İtalya'daki hükümet krizinde gözler 19 Ocak'a çevrildi
İtalya'daki hükümet krizinde gözler 19 Ocak'a çevrildi İtalya'da dörtlü koalisyonun bozulmasıyla parlamentodaki çoğunluğu riske giren Başbakan Giuseppe Conte liderliğindeki hükümetin kaderi, 19 Ocak Salı günü parlamentonun üst kanadı Senato'da yapılacak güven oylamasında belli olacak.
17.01.2021 Dünya
İtalya ve Hollanda hükümet krizine girdi!
İtalya ve Hollanda hükümet krizine girdi! Halen salgın nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan İtalya ile Hollanda’daki koalisyon hükümetlerinde oluşan çatlaklar, iki ülkeyi yeni bir krize sürükledi.
15.01.2021 Dünya
İtalya'da hükümet krizi parlamentoda tartışılacak
İtalya'da hükümet krizi parlamentoda tartışılacak İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, dörtlü koalisyonun bozulmasıyla başlayan hükümet krizini parlamento gündemine taşıyacak.
14.01.2021 Dünya
Son dakika... İtalya'da flaş gelişme! 2 bakan ve 1 bakan yardımcısı hükümetten çekildi
Son dakika... İtalya'da flaş gelişme! 2 bakan ve 1 bakan yardımcısı hükümetten çekildi Gelen son dakika haberine göre; İtalya'da koalisyon hükümetinin ortaklarından Italia Viva (Iv) partisinin lideri Matteo Renzi hükümetten çekildiklerini açıkladı
14.01.2021 Dünya
İtalya'da koalisyon ortağı partide kriz
İtalya'da koalisyon ortağı partide kriz Hükümet krizinden yeni çıkan İtalya'da, bu sefer de yeni hükümetin koalisyon ortağı olan Demokratik Parti (PD) içinde siyasi kriz yaşanıyor.
17.09.2019 Dünya
İtalya’da kritik günler! Koalisyon çalışması başladı
İtalya’da kritik günler! Koalisyon çalışması başladı İtalya’da önceki gün istifa eden Başbakan Giuseppe Conte, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Mattarella’nın hükümet krizine çözüm bulmak için siyasi istişarelerine bugün sırasıyla parlamento başkanları ve parlamentodaki siyasi parti temsilcileriyle görüşerek başladı.
22.08.2019 Dünya
Salvini göçmenlere karşı bildiğiniz gibi
Salvini göçmenlere karşı bildiğiniz gibi Sivil toplum kuruluşlarına savaş açan aşırı sağcı İtalyan İçişleri Bakanı Salvini, "Bu sabah bakanlıkta 500'ün üzerindeki göçmenin (İtalya'ya) gelişini önlemek için çalışıyorum. Bu işin nasıl biteceğini size söyleyeyim; ben vazgeçmeyeceğim" dedi.
13.08.2019 Dünya
İtalya'da büyük kriz! Conte'nin kaderi belli oluyor...
İtalya'da büyük kriz! Conte'nin kaderi belli oluyor... İtalya'da Senato Genel Kurulu, hükümet krizinde Başbakan Giuseppe Conte ve hükümeti için istenen güvenoyunun ne zaman yapılacağını belirlemek üzere yarın toplanacak.
12.08.2019 Dünya
İtalya’da eski başbakan Renzi’nin anne ve babasına ev hapsi
İtalya’da eski başbakan Renzi’nin anne ve babasına ev hapsi Yolsuzluk soruşturmasına uğrayan anne ve baba, 2010-2018 yılları arasında hileli iflas ve sahte fatura düzenlemekle suçlanıyor.
19.02.2019 Dünya
İtalya'dan AB'ye rest! Değiştirmeyecekler
İtalya'dan AB'ye rest! Değiştirmeyecekler Avrupa Birliği'nin tarihinde ilk kez bir üye devletin bütçe tasarısını reddetmesiyle başlayan krizde Roma yönetimi geri adım atmadı. İtalya Başbakan  Yardımcısı Salvini, "Bütçeyi değiştirmeyeceğiz, biz Lig hükümetiyiz ve Avrupa’yı gerçeklerle değiştireceğiz" dedi.
24.10.2018 Dünya
İtalya’da sandıktan koalisyon çıktı
İtalya’da sandıktan koalisyon çıktı İtalya’da popülist Beş Yıldız Hareketi tek başına en çok oyu alan parti olsa da, mutlak çoğunluğa ulaşamadı. Merkez sağ ittifakı ise toplamda en yüksek oy oranına erişerek seçimin galibi oldu. Ülkeyi zorlu bir koalisyon süreci bekliyor.
5.03.2018 Dünya
Son dakika... İtalya'da aşırı sağ patladı! İktidar ve merkez sol hezimet yaşıyor
Son dakika... İtalya'da aşırı sağ patladı! İktidar ve merkez sol hezimet yaşıyor Oyların üçte ikisinden fazlasının sayıldığı Avrupa ülkesinde, ittifak halinde seçimlere giren neo-faşist partiler büyük zafer kazandı. Neo-faşist Lig Partisi oylarını yüzde 14 artırdı, popülistler ve aşırı sağ yüzde 50'yi aştı. İktidardaki Demokratik Parti ve merkez sol ise tepetaklak oldu. Demokrat Parti lideri Matteo Renzi bugün istifa etti.
5.03.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Matteo Renzi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.