En yaygın ve zor ağrılar arasında! Derya Uludüz: 'Tedavisi için ilaca gerek yok'
En yaygın ve zor ağrılar arasında! Derya Uludüz: 'Tedavisi için ilaca gerek yok' Şiddetli baş ağrıları, günlük hayatı büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Birçok farklı tetikleyici nedeniyle kronikleşmeye başlayan migren problemi günümüzün en yaygın rahatsızlıkları arasında yer alıyor. Prof. Dr. Derya Uludüz, baş ağrısıyla ortaya çıkan ve kronikleşmeye başlayan migren rahatsızlığı hakkında merak edilen tüm soruları yanıtladı.
20.03.2024 Genel Sağlık
Migren Nedir? Migrenin Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Migren Nedir? Migrenin Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Migren pek çok kişinin yaşadığı problemlerden biridir. Migren nedir, migrenin belirtileri ve tedavi yöntemleri nedir gibi soruların cevabını sizler için tüm detayları ile derledik.
10.01.2021 Sağlık
Yapıp yediğiniz mayalı ekmekler bu ağrıyı tetikleyebilir!
Yapıp yediğiniz mayalı ekmekler bu ağrıyı tetikleyebilir! Uyku bozuklukları, stres, açlık, keskin kokulu parfüm veya kimyasallar migren atağına yol açan başlıca nedenler arasında. Ancak evlere kapandığımız şu günlerde başta ekmek olmak üzere yaptığımız pek çok mayalı ürün migren ağrınızı tetikleyebilir! "Migren neden olur?", "Migreni tetikleyen yiyecekler nelerdir?" diye merak edenlerdenseniz Nöroloji Uzmanı Dr. Berkan Kaplan, sizin için anlattı
29.04.2020 Genel Sağlık
Parfüm kokusu ve lodos migreni tetikler mi?
Parfüm kokusu ve lodos migreni tetikler mi? Nörolojik bir hastalık olan migreni tetikleyenler arasında yiyecek içeceklerden, mevsimsel değişikliklere kadar pek çok etken yer alıyor. Hastalığın seyrinde günlük hava değişiklikleri bile etkili olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Nurettin Varolgüneş, migren hakkında bilgiler verdi
12.09.2019 Genel Sağlık
Migren nedir? Migren nasıl geçer?
Migren nedir? Migren nasıl geçer? Migren kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen rahatsızlıklardan biridir. Migrenin şiddeti ve çeşidine göre farklı tedavi yolları tercih edilmektedir. Peki migrenin belirtileri nasıldır?
27.12.2018 Genel Sağlık