Perseid

Perseid

Son dakika perseid haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan perseid gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan perseid haber sayfamızda...

Perseid

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 81 perseid haberi bulunmuştur.
Perseid'in 'ateş topu', Seferihisar'da görüntülendi
Perseid'in 'ateş topu', Seferihisar'da görüntülendi İzmir'in Seferihisar ilçesinde 13 Ağustos gecesi Perseid Göktaşı Yağmuru'nu izleyip, 4 saatlik kayıt yapan astrofotoğrafçı Süleyman Akgüneş, içlerinde ateş topu gibi de görünen 40'a yakın meteoru görüntüledi.
11.09.2023 Haberler
Gökyüzünden taş yerden para yağdı
Gökyüzünden taş yerden para yağdı Perseid göktaşı yağmuru, Türkiye’de turizm hareketine dönüştü. İstanbul’daki etkinlik için kişi başı 799 TL ödendi. Antalya’da meteor yağmuru izlemenin kişi başı bedeliyse 375 liraydı.
14.08.2023 Gündem
Her yıl dünyada 8 kez yaşanıyor! 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde gözlendi
Her yıl dünyada 8 kez yaşanıyor! 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde gözlendi Muğla'da, halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nde gözlendi.
13.08.2023 Gündem
Meteor yağmuru heyecanı || Perseid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta? 🌏 🔭 Meteor yağmuru nerelerden görünür?
Meteor yağmuru heyecanı || Perseid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta? 🌏 🔭 Meteor yağmuru nerelerden görünür? Meteor yağmuru ile ilgili araştırmalar arttı. Bu gece en belirgin haliyle izlenebilecek olan meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta nerelerden görünecek? 2023 Perseid meteor yağmuru nedir? İşte büyük merakla beklenen meteor yağmuru hakkında bilinenler...
12.08.2023 Bilgi Rehberi
Perseid meteor yağmuru heyecanı! Binlerce kişi toplandı
Perseid meteor yağmuru heyecanı! Binlerce kişi toplandı Karacabey'de binlerce kişi yılın en etkileyici perseid meteor yağmurunu izlemek için bir araya geldi. Kayseri ve Antalya'da da binlerce kişi perseid meteor yağmurunu izlemek için akın etti.
13.08.2023 Gündem
ODAK NOKTASI GÖKYÜZÜ...METEOR YAĞMURU BAŞLADI! 🌏⚡ Perseid Meteor yağmuru nerelerden görünür?
ODAK NOKTASI GÖKYÜZÜ...METEOR YAĞMURU BAŞLADI! 🌏⚡ Perseid Meteor yağmuru nerelerden görünür? Meteor yağmuru ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en dikkat çekici olanı Perseid meteor yağmuru. Peki meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta olacak? Perseid Meteor yağmuru İstanbul'da nereden izlenir, Türkiye'de nerelerden görülecek? İşte konuya ilişkin merak edilenler...
12.08.2023 Bilgi Rehberi
Perseid meteor yağmuru heyecanı! Binlerce kişi toplandı
Perseid meteor yağmuru heyecanı! Binlerce kişi toplandı Bursa Karacabey'de binlerce kişi yılın en etkileyici perseid meteor yağmurunu izlemek için bir araya geldi.
12.08.2023 Haberler
Perseid Meteor Yağmuru saat kaçta, ne zaman? Perseid Meteor Yağmuru İstanbul'dan görülecek mi?
Perseid Meteor Yağmuru saat kaçta, ne zaman? Perseid Meteor Yağmuru İstanbul'dan görülecek mi? Perseid meteor yağmuru nerelerden izlenebilecek? Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en dikkat çekici olanı Perseid meteor yağmurunun en yoğun görüldüğü günlerdeyiz. Peki, Perseid meteor yağmuru İstanbul'dan izlenebilecek mi, ne zaman görülecek?
12.08.2023 Bilgi Rehberi
Bugün ve yarın Türkiye’de de görülecek: Kaçırmayın! Meteor yağmuru başladı
Bugün ve yarın Türkiye’de de görülecek: Kaçırmayın! Meteor yağmuru başladı Yılda 8 kez gerçekleşen meteor (göktaşı) yağmurlarının en görkemlisi olan Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en uygun zamanın 12-13 Ağustos gecesi olduğu açıklandı. Bugün ve yarın en yoğun olarak gözlemlenecek olan meteor yağmurunun Türkiye’nin her yerinde görüleceği belirtildi.
12.08.2023 Gündem
PERSEİD METEOR YAĞMURU ne zaman yaşanacak? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'de görülecek mi, nereden izlenecek?
PERSEİD METEOR YAĞMURU ne zaman yaşanacak? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'de görülecek mi, nereden izlenecek? Perseid meteor yağmuru ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Halk arasında 'yıldız kayması' olarak bilinen ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en dikkat çekici olanı Perseid meteor yağmuru. Meteor taşlarının atmosfere giriş hızları saniyede 59 kilometreyi buluyor. Peki, meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta görülecek?
11.08.2023 Bilgi Rehberi
Saniyede 59 kilometre hızla! Perseid meteor yağmuru ateş topları gibi görünecek
Saniyede 59 kilometre hızla! Perseid meteor yağmuru ateş topları gibi görünecek Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek.
8.08.2023 Gündem
‘Sürekli gerçekleşen net bir meteor olayı’
‘Sürekli gerçekleşen net bir meteor olayı’ İstanbul’da pazartesi gecesi saat 02.30 sıralarında gökyüzünde görülen ışık hüzmesi heyecana neden oldu.
8.08.2023 Gündem
2023 Gök Olayları Yıllığı! Türkiye'den 2 Ay tutulması izlenecek
2023 Gök Olayları Yıllığı! Türkiye'den 2 Ay tutulması izlenecek Türkiye’den bu yıl 2 Ay tutulması ile 8 gök taşı yağmuru izlenebilecek. Bazıları saniyede 71 kilometre hızı bulan gök taşı yağmurundan en etkileyicisi olan ağustos ayındaki Perseid karanlık bir gökyüzüne denk geleceğinden, etkileyici bir meteor gecesi yaşanacak.
8.01.2023 Gündem
2 bin 650 metrede yükseklikte Perseid yağmurunu izlediler
2 bin 650 metrede yükseklikte Perseid yağmurunu izlediler Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Erciyes A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen etkinlik ile Kayserililer gerçekleşen Perseid meteor yağmurunu 2 bin 650 metreden gözlemledi.
12.08.2022 Haberler
2 bin 650 metrede yükseklikte Perseid yağmurunu izlediler
2 bin 650 metrede yükseklikte Perseid yağmurunu izlediler Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Erciyes A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen etkinlik ile Kayserililer gerçekleşen Perseid meteor yağmurunu 2 bin 650 metreden gözlemledi.
12.08.2022 Gündem
METEOR YAĞMURU 2022 ne zaman, saat kaçta? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi?
METEOR YAĞMURU 2022 ne zaman, saat kaçta? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi? Perseid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta? Her yıl gerçekleşen perseif meteor yağmurları 2022 yılıda ağustos ayı içerisinde gözlenecek. İnanılmaz görüntülere neden olan olayın ortaya çıkışı Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı nedeniyledir. Birçok kişi Perseid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta olacak merak ediyor.
11.08.2022 Bilgi Rehberi
Perseid meteor yağmuru 2022 ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenecek mi?
Perseid meteor yağmuru 2022 ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenecek mi? Meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Her yıl muhteşem bir görsel şölenle meydana gelen Perseid meteor yağmuru, 2022 yılında hangi tarihte yaşanacak ve Türkiye'den görülebilecek mi? Söz konusu meteor yağmuru Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı nedeniyle ortaya çıkıyor. İşte, meteor yağmuru tarihi...
10.08.2022 Bilgi Rehberi
Saniyede 66 kilometre! Yılın en etkileyici meteor yağmuru
Saniyede 66 kilometre! Yılın en etkileyici meteor yağmuru Gök bilimcilerin, yılın en önemli olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmuru, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak. Saatte 100 civarında gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometre dolaylarında olacak.
5.08.2022 Gündem
TUG, gök taşı yağmurlarının sırlarını derledi
TUG, gök taşı yağmurlarının sırlarını derledi TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG), 'yıldız kayması' olarak bilinen, bazıları binlerce yıl öncesine tarihlenen kuyruklu yıldızların geçişleri sonrası bıraktığı artıklardan oluşan ve dünyada her yıl gözlenebilen 8 gök taşı yağmurunu ayrıntılarıyla ele aldı. Kuyruklu yıldızların kalıntılarının oluşturduğu bu gök taşlarının dünyaya giriş hızları, saniyede 35 kilometreden 70 kilometreye kadar çıkabiliyor ve bazıları 'ateş topu' olarak ifade ediliyor.
13.01.2022 Teknoloji
Perseid Meteor Yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi?
Perseid Meteor Yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi? Perseid Meteor Yağmuru için geri sayım başladı. Gök yüzünde görsel bir şölene imza atan meteor yağmurlarını izlemek isteyenler meteor yağmurunun gerçekleşeceği saati araştırıyor. Peki, Perseid Meteor Yağmuru Türkiye'den görülecek mi?
12.08.2021 Gündem
Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir?
Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir? Doğu Karadeniz'deki ışık hüzmesi büyük heyecan yarattı. Gökyüzü bir anda aydınlanırken yoğun bir şekilde "Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir?" soruları sorulmaya başlandı.
28.02.2021 Gündem
2021'de Güneş ve Ay'da ikişer tutulma
2021'de Güneş ve Ay'da ikişer tutulma Yeni yılda Dünya'da iki Güneş tutulması, iki de Ay tutulması yaşanacak. Tutulmalar, Türkiye'den izlenemeyecek.
3.01.2021 Teknoloji
Blaundus antik kentinde meteor yağmuru
Blaundus antik kentinde meteor yağmuru Uşak'taki Blaundus antik kentinde gece karanlığında meteorların en görkemli gösterilerinden biri olan "Perseid meteor yağmuru" gözlemlendi
13.08.2020 Tatil
Konya'da Persied meteor yağmuru şöleni
Konya'da Persied meteor yağmuru şöleni Konya’da Perseid meteor yağmuru, gökyüzünde görsel şölen oluşturdu. Meteor yağmuru, dünyanın en büyük kaya anıtlarından biri olan Hititler döneminden kalma Fasıllar Anıtı’yla aynı karede görüntülendi.
13.08.2020 Gündem
Türkiye'nin dört bir yanından perseid meteor yağmuru görüntüleri
Türkiye'nin dört bir yanından perseid meteor yağmuru görüntüleri Her yıl yaşanan perseid meteor yağmuru bu yıl da havanın açık olduğu pek çok yerde gökyüzü meraklıları tarafından ilgiyle izlendi. Tekirdağ, Kapadokya, Kızılcahamam ve Zerzavan Kalesi bu meteor yağmurlarının en güzel gözlemlendiği yerler arasında bulunuyor.
13.08.2020 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Perseid ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.