Şinzo Abe

Şinzo Abe

Son dakika Şinzo Abe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Şinzo Abe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Şinzo Abe haber sayfamızda...

Şinzo Abe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 476 şinzo abe haberi bulunmuştur.
Japonya'da iktidar partisinde büyük skandal! Vekil gözaltına alındı
Japonya'da iktidar partisinde büyük skandal! Vekil gözaltına alındı Japonya'da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Başbakan Fumio Kişida'ya olan halk desteği, yüzde 20 civarında düşerek son yıllarda bir başbakan için en düşük seviyeye geriledi.
7.01.2024 Dünya
Japonya'da bağış skandalı: Dört bakan istifa etti
Japonya'da bağış skandalı: Dört bakan istifa etti Japonya'da aralarında bakanların da bulunduğu çok sayıda iktidar partisi milletvekili, bağış toplama etkinliklerinden elde edilen geliri tam olarak bildirmemekle suçlanıyor.
14.12.2023 Dünya
G7 üyeleri Rusya’ya yaptırıma odaklandı
G7 üyeleri Rusya’ya yaptırıma odaklandı Japonya’daki G7 Zirvesi’nde gündemin en üst sırasında yine Rusya bulunuyor. Zirvede liderlerin, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararları çıkması ve mevcut yaptırımların uygulanmasına odaklanmaları bekleniyor. Bu arada güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.
19.05.2023 Dünya
Tansiyon hiç düşmedi
Tansiyon hiç düşmedi 2022 yılı, pandemi nedeniyle kısıtlamalarla geçen iki yılın ardından Kovid-19 önlemlerinin kaldırıldığı yıl oldu.
31.12.2022 Gündem
Japonya'da bir bakımevi zihinsel engellileri kısırlaştırdığını itiraf etti
Japonya'da bir bakımevi zihinsel engellileri kısırlaştırdığını itiraf etti Hokkaido'nun Esashi kentindeki bakımevinin zihinsel engelli çiftler için kısırlaştırmayı 20 yıldan uzun süredir zorunlu kıldığını açıklaması, büyük bir tartışmayı tetikledi.
21.12.2022 Dünya
Japonya, dünya donanmalarını ağırlayarak diplomatik gösteri yaptı
Japonya, dünya donanmalarını ağırlayarak diplomatik gösteri yaptı Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nin 70. kuruluş yıldönümü etkinliği, 13 ülkeden 40 savaş gemisinin gövde gösterisine dönüştü.
7.11.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu, Şinzo Abe’nin cenaze törenine katıldı
Bakan Çavuşoğlu, Şinzo Abe’nin cenaze törenine katıldı Japonya’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe’nin cenaze törenine katıldı.
27.09.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Bayraktar için şarkılar bestelendi
Bakan Çavuşoğlu: Bayraktar için şarkılar bestelendi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dünyada bizim SİHA’lar gibi şarkı bestelenen, çocuklarına isim olarak verilen başka SİHA yoktur. Bugün Bayraktar için şarkılar bestelendi. Bugün Ukrayna’da erkek çocuklar için en popüler isim Bayraktar, verilen isim Bayraktar." dedi.
26.09.2022 Gündem
Fiona Kasırgası’nın vurduğu Kanada’da enkaz kaldırma çalışmaları başladı
Fiona Kasırgası’nın vurduğu Kanada’da enkaz kaldırma çalışmaları başladı Fiona Kasırgası’nın vurduğu Kanada’nın Atlantik kıyılarında bulunan kentlerde enkaz kaldırma çalışmaları başlarken, kasırgada en az 20 evin yıkıldığı ve 1 kişiden henüz haber alınamadığı ifade edildi.
25.09.2022 Haberler
Fiona Kasırgası Kanada’yı vurdu
Fiona Kasırgası Kanada’yı vurdu Atlas Okyanusu’nda oluşan Fiona Kasırgası, Karayipler’den sonra Kanada'nın doğu kıyılarına ulaştı.
24.09.2022 Haberler
Seferler askıya alındı binlerce kişi elektriksiz kaldı! Kanada'yı Fiona vurdu
Seferler askıya alındı binlerce kişi elektriksiz kaldı! Kanada'yı Fiona vurdu Atlas Okyanusu’nda oluşan Fiona Kasırgası, Karayipler’den sonra Kanada'nın doğu kıyılarına ulaştı.
24.09.2022 Dünya
Abe’ye son görev
Abe’ye son görev Japonya’nın suikast sonucu öldürülen eski başbakanı Şinzo Abe, başkent Tokyo’daki Zojoji tapınağında düzenlenen özel bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
13.07.2022 Dünya
Japon seçmenden Abe’ye vefa
Japon seçmenden Abe’ye vefa  Japonya’daki seçimlerde, suikast sonucu ölen eski başbakan Şinzo Abe’nin partisi, oylarını ve milletvekili sayısını artırdı.
12.07.2022 Dünya
Şinzo Abe suikastinde yeni detaylar
Şinzo Abe suikastinde yeni detaylar Japonya'nın eski başbakanını kameralar önünde vuran Tetsuya Yamagami, annesinin para kaptırdığı dini grup Moonies'i Abe'nin dedesinin ülkeye getirdiğine inanıyor.
11.07.2022 Dünya
Tayvan Abe'nin yasını tutuyor
Tayvan Abe'nin yasını tutuyor Japonya'nın eski başbakanı Abe suikaste uğradı, Tokyo yönetiminin müttefiki Tayvan'da bayraklar yarıya indirildi.
11.07.2022 Dünya
Şinzo Abe suikasti sonrası yapılan seçimlerde partisi oylarını artırdı
Şinzo Abe suikasti sonrası yapılan seçimlerde partisi oylarını artırdı Koalisyon hükümetinin en önemli bileşenlerinden olan ve eski başbakan Şinzo Abe'nin partisi Liberal Demokrat Parti, Abe suikastinden iki gün sonra yapılan seçimlerde sandalye sayısını artırdı. Böylece Japonya'nın muhafazakar koalisyon hükümeti, parlamentonun üst kanadındaki desteğini güçlendirmiş oldu.
11.07.2022 Dünya
Suikast gölgesinde seçim zaferi...
Suikast gölgesinde seçim zaferi... Japonya’da eski Başbakan Şinzo Abe’nin suikast sonucu öldürülmesinden iki gün sonra ülke sandık başına gitti. Abe’nin partisi iktidardaki Liberal Demokratik Parti seçimden zaferle çıktı.
11.07.2022 Dünya
Saldırganın tüyler ürperten cephaneliği! Dokuz namlulu silah bulundu
Saldırganın tüyler ürperten cephaneliği! Dokuz namlulu silah bulundu Şinzo Abe'yi vuran Tetsuya Yamagami'nin evine yapılan baskında ele geçirilen bir silah özellikle dikkat çekiyor. Yerel medya, silahın elektrikle ateşleniyor gibi göründüğünü yazdı. Bir komşusu ise, gece saatlerinde birkaç kez testere sesine benzeyen gürültü duyduğunu söyledi.
10.07.2022 Dünya
Japonya'da Abe suikastının gölgesinde seçim
Japonya'da Abe suikastının gölgesinde seçim Eski başbakan Abe'nin seçimden bir gün önce öldürüldüğü Japonya'da, halk 248 üyeli Danışmanlar Meclisi'nin (Üst Meclis) 125 üyesini seçmek için sandığa gidiyor.
10.07.2022 Dünya
Abe’yi kişisel sebeple öldürmüş!
Abe’yi kişisel sebeple öldürmüş! Şinzo Abe’yi vuran saldırgan cinayeti ‘duyduğu hınç yüzünden’ işlediğini söyledi. Ülkede yaşanan güvenlik zafiyetiyle ilgili ise soruşturma başlatıldı.
10.07.2022 Dünya
Japon medyası: Saldırgan, ailesi dini bir örgüte parasını kaptırdıktan sonra Abe'yi vurdu
Japon medyası: Saldırgan, ailesi dini bir örgüte parasını kaptırdıktan sonra Abe'yi vurdu Eski başbakan Abe'nin kameralar önünde suikasta uğraması Japonya'yı öfke, utanç ve üzüntüye boğdu. Abe'nin Moonies diye bilinen Birleştirme Kilisesi'nde yaptığı konuşmalar mercek altında.
9.07.2022 Dünya
Japonya eski başbakanı Şinzo Abe suikasti nasıl gerçekleşti?
Japonya eski başbakanı Şinzo Abe suikasti nasıl gerçekleşti? Fotoğraf Abe'yi alkışlar arasında konuşmasını yapacağı kürsüye çıkarken gösteriyor. Ancak o anda çevresindekiler, arkadaki siyah kemerli bir çanta takan kişiden haberdar değiller.
9.07.2022 Dünya
Dünyayı şoka sokan suikastte koruma skandalı!
Dünyayı şoka sokan suikastte koruma skandalı! Japonya’nın en önemli siyasi figürlerinden eski başbakan Şinzo Abe, halka konuşma yaptığı esnada sırtından vurularak öldürüldü. Suikast Japonya’da şok etkisi yarattı. Saldırganın eski başbakanın 2-3 metre arkasına kadar sokulabilmesi ise ciddi bir güvenlik zaafiyeti olarak tartışılıyor.
9.07.2022 Dünya
2022 Bayram Namazı Saat Kaçta? İl İl Kurban Bayramı Namazı Saati Diyanet Tarafından Açıklandı! Bayram Namazı Nasıl Kılınır?
2022 Bayram Namazı Saat Kaçta? İl İl Kurban Bayramı Namazı Saati Diyanet Tarafından Açıklandı! Bayram Namazı Nasıl Kılınır? 2022 Kurban Bayramı namaz vakitleri il il Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bildirilmişti. Bayram namazı bu sene Ankara'da 06.03, İstanbul'da 06.15, İzmir'de 06.29, Çanakkale'de 06.28, Iğdır'da 05.18'de kılınacak.
9.07.2022 Bilgi Rehberi
Siyasi tarihe damga vurdu! Suikaste uğrayan dünya liderleri
Siyasi tarihe damga vurdu! Suikaste uğrayan dünya liderleri Eski Japonya Başkanı Şinzo Abe'nin katıldığı bir etkinlikte suikaste kurban gitmesi dünya gündemine oturdu. Ancak dünya siyasi tarihinde suikaste uğrayan birçok lider bulunuyor.
8.07.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Şinzo Abe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.