Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifi
Çay olana kadar hazır! Zamanı olmayanları kurtaran mayasız çatlak poğaça tarifi Günün koşuşturması içerisinde zaman bazen en kıymetli hazinemiz olabilir. İşte böyle anlarda pratik ve hızlı çözümler arayışına gireriz. Sabah kahvaltısında, öğle arasında veya akşam çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayışında olanlar için mayasız çatlak poğaça tam da bu ihtiyaca cevap veriyor.
3.05.2024 Püf Noktası
Aşçılar dağılmaması için püf noktasını verdi! İçli köfte böyle pişmeliymiş
Aşçılar dağılmaması için püf noktasını verdi! İçli köfte böyle pişmeliymiş İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi oluyor. Hem yapımı hem de tadıyla dikkat çeken içli köfte, birçoğumuz için evde yapılması zor gibi görünse de aslında oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. İşte içli köfte yaparken bilmeniz gerekenler ve lezzetin sırrı...
25.04.2024 Püf Noktası
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.
8.03.2024 Yemek
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor
Usta aşçı içli köftenin püf noktası verdi! Böyle yapınca dağılmıyor ve kuru olmuyor İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça zahmetli olan bu lezzeti yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Çünkü özenle yapılmadığı zaman kuru olma ve dağılma sorunu ortaya çıkar. İşte usta aşçıya göre dağılmayan ve kuru olmayan içli köfte tarifi…
1.03.2024 Yemek
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
1.03.2024 Yemek
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor
Pamuk gibi irmik helvasının sırrı! Karışıma bir kaşık ekleyince tam kıvamında oluyor Geleneksel Türk lezzetlerinde başı çeken irmik helvası basit gibi gözükse de kıvamını tutturmak zor olabiliyor. Sürekli kavurma ve tam ölçülü malzemeler eklemek gerekiyor. Biri yanlış veya eksik olunca irmik helvasının kıvamı tutmuyor. İşte tam kıvamında irmik helvasının tarifi…
9.02.2024 Yemek
Şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı! Çat kapı gelenlere az malzemeli pratik tarif
Şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı! Çat kapı gelenlere az malzemeli pratik tarif Çat kapı gelen davetsiz misafirlere ne yapacağım diye düşünmenize gerek yok. Sütünüz varsa 15 dakikada Kaşık Tatlısı yapabilirsiniz. Hem pratik olan bu tatlı hem de lezzetli. İşte şipşak hazırlanan Kaşık Tatlısı tarifi…
6.02.2024 Yemek
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin
Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin Bakliyat yemeklerinin başını çeken nohut yemeğini lezzetli bir şekilde tüketmenin sırrı meğer buymuş.
31.01.2024 Yemek
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor
Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor Kış aylarında artan grip hastalıklarına karşı çorbalar hiç şüphesiz birebir. 4 Kaşık Çorbası kış aylarında sizi kendinize getirecek bir tarif. Tam bir şifa deposu olan bu çorbayı yapması da bir o kadar kolay…
29.01.2024 Yemek
Z ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Z Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Z ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Z Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının en çok kafasını kurcalayan konulardan birisi de isim seçme. Yeni doğacak bebeklerinin isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Bunun için ebeveynler derin bir araştırma içerisine girerler. Bazı aileler geleneksel isimleri vermek isterken bazıları da popüler, modern, keşfedilmemiş, nadir bulunan ve değişik isimler vermeyi tercih etmektedir. Anne ve baba adayları bunun dışında çocuklarının hayat boyu taşıyacağı isimlerin anlamlarına dikkat eder. Z harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “Z ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
A ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
A ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: A Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek bekleyen çiftler cinsiyet öğrendikten sonra isim arayışına giriyor. İsimler anne ve baba adaylarının en çok durduğu konular arasında yer alıyor. Erkek çocuk bekleyen aileler bebeklerine verecekleri ismin hayatı boyunca taşıyacağı için en güzel ve anlamlı olmasını istiyor. Aileler isim ve anlamları konusunda yakınlarından fikir alıyor. Kulağa hoş gelmesinin yanı sıra çiftler isimlerin anlamlarına da dikkat ediyor. Ebeveynler doğacak bebeklerine değişik, modern, keşfedilmemiş, nadir bulunan, duyulmamış ve anlamları güzel olan isimleri vermeyi tercih ediyor. A harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “A ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Diş ağrısını şıp diye kesiyor! İlaç aratmayan ağrı kesici o karışım
Diş ağrısını şıp diye kesiyor! İlaç aratmayan ağrı kesici o karışım Diş ağrısı, hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyen rahatsız edici bir durumdur. Ancak ilaç içmek yerine yapacağınız bu karışım diş ağrınızı şıp diye kesiyor. Bu özel karışım, diş ağrısını hızlı ve etkili bir şekilde azaltarak rahatlama sağlıyor.
30.12.2023 Püf Noktası
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi
Lahana sarması dağılıyorsa böyle yapın! 40 yıllık aşçı dağılmayan lahana sarmasının püf noktasını verdi Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçoğumuzun denediği halde istediği kıvamı bir türlü yakalayamadığı bu enfes yemeği hazırlamak sanıldığı kadar kolay değildir. İşte bu noktada, 40 yıllık deneyime sahip bir aşçının püf noktaları devreye giriyor. Dağılmayan, tam kıvamında lezzetli lahana sarması için usta bir aşçının sırlarını keşfetmeye hazır olun…
28.12.2023 Yemek
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor
Yılların köftecisi püf noktasını verdi! İnegöl köfte dağılmıyor ve kuru olmuyor Türk mutfağının en sevilen tatlarından biri olan İnegöl köftesi, her sofraya özel bir lezzet katıyor. Yılların köftecisinin ustalığıyla şekillenen bu tarif, evimizde de aynı lezzeti yakalamamıza olanak tanıyor. İnegöl köftesinin, dağılmayan ve kuru olmayan sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?
22.12.2023 Yemek
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor
Karadeniz usulü karalahana çorbası böyle yapılıyormuş! İçine ekleyince tadı daha güzel oluyor Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan karalahana çorbasının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Lahana çorbasının lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine ekleyin. Böyle yapınca tadı daha güzel oluyor.
19.12.2023 Yemek
Çatlamayan ve dağılmayan saray sarması tarifi! Yılların ustası püf noktasını verdi
Çatlamayan ve dağılmayan saray sarması tarifi! Yılların ustası püf noktasını verdi Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan saray sarması sütlü tatlıların en çok tercih edilenlerindendir. Ancak saray sarması yaparken karşılaşılan problemlerin başında çatlaması ve dağılması gelir. Yılların usta tatlıcısı saray sarmasının püf noktalarını verdi.
16.12.2023 Yemek
En kolay rulo pasta tarifi! Çayın yanına şipşak hazır olacak
En kolay rulo pasta tarifi! Çayın yanına şipşak hazır olacak Pratikliği ve lezzetiyle birçok kişinin favori tatlıları arasında yer alan rulo pasta özellikle çay saatlerinin veya özel günlerin vazgeçilmezidir. Ayrıca görüntüsüyle de sofralara şıklık katar. İşte, en kolay rulo pasta tarifinden başlayarak, rulo pasta yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar
16.12.2023 Yemek
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı
Mezelerin gözdesi haydari tarifi! Sırrı yoğurdunda saklı Mezeler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alır, ve bu lezzet şöleninin kilit taşlarından biri de hiç şüphesiz haydaridir. Yoğurtlu ve nefis lezzetiyle sofraları süsleyen haydari, hem pratik hazırlanışı hem de sağlıklı içeriği ile öne çıkıyor. Bu yazıda, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes haydari tarifini adım adım bulabilir ve sofralarınıza lezzet katacak sırları keşfedebilirsiniz.
14.12.2023 Yemek
Tadına doyum olmuyor! Tek lokmalık ekler tarifi
Tadına doyum olmuyor! Tek lokmalık ekler tarifi Lezzetli ve hafif bir tatlı olan ekler, nefis kreması ve hamuruyla damakları şenlendiren bir tat sunar. İster özel günlerde ister günlük atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratik yapımı ve muhteşem tadıyla favoriniz olmaya aday. İşte tek lokmalık ekler tarifinin detayları…
11.12.2023 Yemek
Damak çatlatan browni kurabiye tarifi! Usta pastaneci gizli tekniklerini açıkladı
Damak çatlatan browni kurabiye tarifi! Usta pastaneci gizli tekniklerini açıkladı Browni tadında bir lezzet şöleni yaşamak istiyorsanız, işte sizi mest edecek bir browni kurabiye tarifi! Bu tarif, günümüzün en trend tatlılarından biri olup, içi yumuşacık kek kıvamında, üzeri çatlayan ve enfes bitter çikolatasıyla dolu. Peki, browni kurabiye nasıl yapılır ve bu lezzetin püf noktaları nelerdir?
7.12.2023 Yemek
Kahvaltıya şipşak bazlama tarifi! Balon gibi kabarıyor
Kahvaltıya şipşak bazlama tarifi! Balon gibi kabarıyor Kahvaltının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bazlama, pratik tarifi ve balon gibi kabaran dokusuyla sofralara keyif katıyor. Bu hızlı ve kolay tarifle, evinizde kahvaltı sofralarınızı renklendirecek, mis gibi kokan sıcacık bazlamalar hazırlayabilirsiniz.
7.12.2023 Yemek
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyor
Kayserili ustadan yağlama tarifi! İç harcına bir tutam eklemek lezzet katıyor Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan yağlama, özellikle Kayseri mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak Kayseri yağlaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Kayserili usta bu tarifin püf noktalarını verdi.
6.12.2023 Yemek
Aşçıların yaptığı taze fasulye tarifi! Böyle olunca erimiyor ve dağılmıyor
Aşçıların yaptığı taze fasulye tarifi! Böyle olunca erimiyor ve dağılmıyor Taze fasulye, sağlıklı, lezzetli ve besleyici bir sebze olmasının yanı sıra, doğru bir şekilde hazırlandığında mükemmel bir yemek haline gelebilir. İşte aşçıların ustalığıyla hazırlanan, fasulyelerin erimeyen ve dağılmayan kusursuz bir dokuya sahip olduğu özel bir tarif…
5.12.2023 Yemek
Usta tatlıcı gizli sırrını açıkladı! Pastane usulü soğuk baklava tarifi
Usta tatlıcı gizli sırrını açıkladı! Pastane usulü soğuk baklava tarifi Baklavaya yeni tat katan soğuk baklava sütlü ve hafif yapısı ile en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Son günlerde popüler olan bu lezzet evlerde de yapılabiliyor. Ancak soğuk baklava yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Usta tatlıcı soğuk baklava yapımının püf noktalarını açıkladı.
5.12.2023 Yemek
Kaynana çatlatan gelin pastası tarifi! Keki asla kuru kalmıyor
Kaynana çatlatan gelin pastası tarifi! Keki asla kuru kalmıyor Gelin pasatası sadece lezzet şöleni değil adeta kaynana çatlatan türden. Ağızınıza aldığınızda keki ve muhallebisi ile hafif tat veren gelin pastası misafirlerinize ve çay saatine çok yakışacak. Özellikle sütlü tatlı sevenler bayılacak. Ancak gelin pastası yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bu tarifle kekiniz asla kuru kalmayacak.
15.11.2023 Yemek