Geri Dön

Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin

Bakliyat yemeklerinin başını çeken nohut yemeğini lezzetli bir şekilde tüketmenin sırrı meğer buymuş.

Dağılmayan pamuk gibi nohut yemeği pişirmenin sırrıymış! Tencereye kaşığın ucuyla ekleyin

Pilavın yanına, etli veya etsiz fark etmez tercih edilen nohut yemeğini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar. Sert yapısı nedeniyle zor pişen nohudun yumuşak olması için ise yapmanız gereken çok basit. Kaşığın ucuyla koyacağınız o malzeme dağılmasını önlüyor ve yumuşacık yapıyor.

Haberin Devamı

Nohut yemeği yapmadan önce nohutları iyice yıkayın ve bir gece önceden soğuk su içinde bekletin, su nohutun üzerini geçecek şekilde olsun. Bu süreç nohutun şişmesini ve kabuğunun yumuşamasını sağlar.

1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT EKLEYİN

Nohut, sert yapısı nedeniyle uzun süre pişer. Bu süreyi kısaltmak ve lezzetini artırmak için nohutları haşlarken 150 gramlık bir ölçü için 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Artan nohut miktarına göre karbonat miktarını ayarlayarak, karbonat eklenmiş nohutlar daha hızlı pişecek ve daha lezzetli olacaktır.

NOHUT TARİFİ

Malzemeler

İki su bardağı nohut

Bir adet kuru soğan

İki adet yeşil biber

Beş yemek kaşığı sıvı yağ

Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası

Bir tatlı kaşığı biber salçası

Haberin Devamı

Bir tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı pul biber

Bir çay kaşığı kimyon

Beş su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Geceden bekletilen nohutları süzüp, uygun bir tencereye alın. Üzerine yeterli miktarda su ekleyin ve yaklaşık 20 dakika ön haşlama yapın.

 Bu arada soğanı yemeklik doğrayın ve yeşil biberleri de aynı şekilde hazırlayın.

Haşlanan nohutların suyunu süzüp bir kenarda bekletin.

Tencereye sıvı yağ ekleyin. Doğranmış soğan ve biberleri tencereye aktarın.

Soğanlar ve biberler diriliğini kaybedene kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan malzemelere domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.

Ardından süzülmüş nohutları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Son olarak sıcak suyu ilave edin.

Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını aralıklı kapatıp nohutlar yumuşayana kadar pişirin.

Nohutlar tamamen yumuşadığında yemeğiniz hazır demektir. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber