Solunum

Solunum

Son dakika Solunum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Solunum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Solunum haber sayfamızda...

Solunum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.601 solunum haberi bulunmuştur.
Üç kent için uyarı geldi! ‘30 Nisan'a kadar temizlenmeyecek’
Üç kent için uyarı geldi! ‘30 Nisan'a kadar temizlenmeyecek’ Çevre Mühendisleri Odası yönetim kurulu, 3 kent için çöl tozu uyarısında bulundu. Yetkililer çöl tozunun en geç 2 gün içerisinde yağış ile atmosferden temizleneceğini belirtti ancak 30 Nisan'a kadar bölgede yağış beklenmediğinin de altını çizdi.
25.04.2024 Gündem
Elazığ'da 'yalancı veba' alarmı! İnsanlara bulaşma riski var
Elazığ'da 'yalancı veba' alarmı! İnsanlara bulaşma riski var Elazığ’ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü kıyısında binlerce martı telef olurken hayvan ölümlerinin nedeninin yalancı veba hastalığı olduğu belirtildi.
25.04.2024 Gündem
Son 10 günde vakalar arttı! 'Çıplak elle dokunmayın'
Son 10 günde vakalar arttı! 'Çıplak elle dokunmayın' Gümüşhane’de ilkbaharın gelmesiyle birlikte Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Furkan Kurt'tan uyarı geldi. Sonu ölümlerle sonuçlanan KKKA için Gümüşhane’nin de içinde bulunduğu Kelkit Vadisinin en riskli bölge olduğunu belirterek son 10 günde vaka artışları olduğunu söyledi.
25.04.2024 Gündem
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.
24.04.2024 Haberler
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat
Çöl tozu Muğla’ya ulaştı! Yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalar dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.
24.04.2024 Gündem
Doktorların ‘yaşaması imkansız’ dediği bebek mucizeyi yarattı
Doktorların ‘yaşaması imkansız’ dediği bebek mucizeyi yarattı  Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Gündem
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı
AB ülkelerinde kızamık ve boğmaca vakalarında artış sonrası ECDC'den uyarı ECDC'nin ön verileri, boğmaca vakalarında 2022 ve 2021'e kıyasla 2023 ve 2024'te on kat artış olduğunu gösteriyor.
23.04.2024 Dünya
Polenler artık daha güçlü! Pencereleri kapatın
Polenler artık daha güçlü! Pencereleri kapatın Küresel ısınma, kayan mevsimler, güçlenen polenler... Uzmanlar, şiddetli alerjiye neden olan polenlerin trafik ve hava kirliliğinin yoğun görüldüğü kentlerde maske kullanılmasını önerdi.
20.04.2024 Gündem
Hepsini aynı anda düzeltiyor! Birkaç damlası mucize yaratıyor
Hepsini aynı anda düzeltiyor! Birkaç damlası mucize yaratıyor Sedir ağacı esansiyel yağı, rahatlatıcı ve sakinleştirici olan tatlı ve odunsu kokusuyla tanınır. Doğal olarak stres gidermeyi destekler. Sedir ağacının sivilce, solunum problemleri, öksürük, kepek, eklem iltihabı, saç dökülmesi, sivilce, kafa derisi bozuklukları, selülit, göğüs enfeksiyonları, anksiyete ve stresi tedavi ettiği bilinmektedir. İşte birkaç damlasının bile mucizeler yarattığı sedir ağacı yağı.
16.04.2024 Güzellik
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı
Vaka sayıları son 1 haftada arttı! Uzman doktordan 'maske' uyarısı Siirt'te son haftalarda grip vakalarındaki artış nedeniyle Dahiliye Uzmanı Dr. Rıfat Kocaoğlu, "Özellikle yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan vatandaşların kalabalık ortamlarda maske takması gerekiyor" dedi.
13.04.2024 Gündem
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’
‘İnsandan insana kan temasıyla bulaşabilir’ Türkiye’den kene ısırması sonucu en çok görülen hastalığın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) olduğunu belirten Prof Dr. Mehmet Ceyhan şunları söyledi:
13.04.2024 Gündem
Bademcik ameliyatı sonrası engelli kaldı! 39 milyon liralık rekor tazminat talebi
Bademcik ameliyatı sonrası engelli kaldı! 39 milyon liralık rekor tazminat talebi Bademcik ameliyatı sonrası kanama nedeniyle hastanın engelli kaldığı iddiasıyla ailesinin, ameliyatı yapan doktor ve ameliyatın gerçekleştirildiği özel hastaneye açtığı davada, mahkemenin görevlendirdiği bilirkişinin avukat masrafları hariç, yasal faizleriyle beraber 39 milyon TL’lik tazminat miktarı belirlemesi, tıp dünyasında tartışmalara neden oldu.
11.04.2024 Gündem
Kokusuna aldanmayın! Sakinleştirip huzur veren tütsü ciğerleri de kanı da zehirleyebilir
Kokusuna aldanmayın! Sakinleştirip huzur veren tütsü ciğerleri de kanı da zehirleyebilir Hoş kokularıyla büyüleyen tütsüler her ne kadar dinlendirici ve sakinleştirici etkiler gösterse de yapılan araştırmalar ciddi yan etkilerinin olabileceğini de gösteriyor. Sık sık tütsü yakıyorsanız haberimizi okumanızda fayda var!
8.04.2024 Genel Sağlık
AstraZeneca Türkiye Medikal Mükemmellik Müdürü Mehmet Şengün oldu
AstraZeneca Türkiye Medikal Mükemmellik Müdürü Mehmet Şengün oldu AstraZeneca Türkiye’de Solunum, Aşı, İmmün Terapiler Grup Medikal Müdürü olarak görev yapan Mehmet Şengün, Medikal Mükemmellik Müdürü görevine atandı.
6.04.2024 Ekonomi
Sadri Alışık'sız 29 yıl! 'Babalar dua gibidir'
Sadri Alışık'sız 29 yıl! 'Babalar dua gibidir' Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Sadri Alışık, doğum tarihi olan 5 Nisan’da Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Yeşilçam efsanesinin oğlu Kerem Alışık, "Babamın hasreti uçurum gibi büyüyor içimde" dedi.
6.04.2024 Cadde
'Bay Sinema' Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım
'Bay Sinema' Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım Türkan Şoray'ı keşfeden ve 'Bay Sinema' olarak adlandırılan ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Eşi Gülşen Bubikoğlu ve eski eşi Filiz Akın, sosyal medya hesaplarından duygusal paylaşımlarda bulundu.
4.04.2024 Cadde
TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR, neden öldü? Ünlü film yapımcısı Türker İnanoğlu kaç yaşında vefat etti, hastalığı neydi?
TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR, neden öldü? Ünlü film yapımcısı Türker İnanoğlu kaç yaşında vefat etti, hastalığı neydi? Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca'nın sosyal medya üzerinden acı haberi duyurmasının ardından Türker İnanoğlu hayatı ve biyografisi hakkında detaylar merak edilmeye başlandı. Türkan Şoray'ı keşfeden ve 'Bay Sinema' olarak adlandırılan Türker İnanoğlu 50'den fazla filme imza atarak Türk Sinema tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Acı haberin ardından "Türker İnanoğlu kimdir, neden öldü? Türker İnanoğlu kaç yaşında vefat etti, hastalığı neydi?" sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte Türker İnanoğlu biyografisi...
2.04.2024 Bilgi Rehberi
Sahra Çölü üzerinden geliyor! Muğla'da etki gösterdi
Sahra Çölü üzerinden geliyor! Muğla'da etki gösterdi Sahra Çölü üzerinden Türkiye'ye gelen toz bulutu Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'yi etkisi altına aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, yoğun toz konsantrasyonuna maruz kalınması durumunda özellikle solunum sorunları yaşayanlarda ve küçük çocuklarda ciddi sağlık sorunları gözlenebildiğini dile getirdi.
2.04.2024 Gündem
6 yaşındaki Nur Elif açlıktan ölmüştü! Nur Elif’in akrabalarına ceza yağdı
6 yaşındaki Nur Elif açlıktan ölmüştü! Nur Elif’in akrabalarına ceza yağdı Eskişehir’de 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik’in eziyet görmesi ve aç bırakılması sonucu hayatını kaybetmesi, 2 kardeşinin ise eziyet görmesiyle ilgili görülen davada, babaanne Cihangül Kurumlu 29 yıl 2 ay, hala Deniz Tiftik 26 yıl 8 ay hapis cezası aldı.
2.04.2024 Gündem
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucize
1 kilogramı 170 bin çiçekten elde ediliyor! Kansere karşı mucize UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen ve "dünyanın en pahalı baharatı" olarak adlandırılan safranda 1 kilogram ürün elde edebilmek için 510 bin lif gerekiyor.
1.04.2024 Gündem
Ocakta yemek pişirmek egzoz dumanından daha zararlı! Solunum yollarını tıkıyor
Ocakta yemek pişirmek egzoz dumanından daha zararlı! Solunum yollarını tıkıyor Purdue Üniversitesi'nden araştırmacılar, mutfaktaki ocakların nano boyutlu parçacıklar saldığını ve bunun insanlarda astım ve diğer solunum yolu hastalıkları riskini artırdığını buldu. Yapılan çalışmalara göre ocakta yemek pişirmek sanıldığı kadar sağlıklı değil.
31.03.2024 Genel Sağlık
Duruş değişiyor, uykular kaçıyor! Sürekli ağzınızdan nefes alırsanız ne olur?
Duruş değişiyor, uykular kaçıyor! Sürekli ağzınızdan nefes alırsanız ne olur? Burnunuzun en önemli işlevi sağlıklı şekilde solunum gerçekleştirmektir ve burun yerine ağız üzerinden yapılan solunumun çeşitli zararları olabilir. Ağzınızdan nefes almak gayet işe yarasa da uzun vadede bizim için çok daha zararlı olabilir.
29.03.2024 Sağlık
SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: 23 aydır oruçlu bir bebek
SMA'lı Berfin Ada'nın annesi: 23 aydır oruçlu bir bebek Malatya’da dünyaya gelen ve 6 Şubat depreminin ardından evlerini kaybettikleri için İzmir'e yerleşen SMA Tip 1 hastası 23 aylık Berfin Ada Fırat'ın ailesi bağış kampanyasını tamamlamak için mücadeleye devam ediyor. Annesi Helin Fırat (20) kızının bakımından arta kalan zamanlarda sosyal medyada bağış toplamaya çalışırken babası Cem Fırat (22) da il il dolaşıp kızına destek istiyor.
29.03.2024 Gündem
Sürücü ehliyetsiz ve alkollüydü! Dilara'yı yatalak hale getirdi: Anneden yürek yakan isyan
Sürücü ehliyetsiz ve alkollüydü! Dilara'yı yatalak hale getirdi: Anneden yürek yakan isyan İzmir’de, motosikletteki Dilara Aldanoğlu'na (26) çarparak yatağa bağımlı hale gelmesine neden olan ehliyetsiz ve alkollü sürücü İsa Eyice'ye (28) 4,5 yıllık hapis cezası verilen karar, istinaf mahkemesine taşındı. Yasemin Aldanoğlu (48), "Kızım Dilara, 2 yıl 3 aydır yatağa mahkum. Hiçbir şekilde bizi tanımıyor. Sanığın ehliyetsiz trafiğe çıkışı, olası kasta girmeli. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyorum. Bu bir ilk olsun" dedi.
28.03.2024 Gündem
Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta
Kıl dönmesi komaya soktu! Doktorları afallatan hasta Sayısız tıbbi müdahaleye maruz kalarak kabus dolu günler yaşadı. Doktorlar hayatta kalma şansının yalnızca yüzde 4 olduğunu söyledi. Her şey, vücudundaki batık tüyleri alma girişimiyle başladı...
27.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Solunum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.