Üç Boyutlu Yazıcı

Üç Boyutlu Yazıcı

Son dakika üç boyutlu yazıcı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan üç boyutlu yazıcı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan üç boyutlu yazıcı haber sayfamızda...

Üç Boyutlu Yazıcı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 176 üç boyutlu yazıcı haberi bulunmuştur.
Sanayi için 1000 dijital elçi aranıyor
Sanayi için 1000 dijital elçi aranıyor 81 ildeki OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları ücretsiz olarak dijitalleşme eğitimlerine katılabilecek. Vodafone Business ve OSBÜK işbirliğiyle düzenlenen programda, eğitimler Yıldız Teknik Üniversitesi’nce verilecek. Hedef 1000 dijital elçiye ulaşmak.
26.01.2024 Ekonomi
Ay'a yolculuk: NASA yeni kıyafetleri tanıttı, tanesi 4 milyar lira
Ay'a yolculuk: NASA yeni kıyafetleri tanıttı, tanesi 4 milyar lira Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a yeniden yapılacak insanlı yolculuk için tasarlanan uzay kıyafetini görücüye çıkardı. Yeni tasarım astronotların Ay yüzeyinde yapacakları bilimsel deneylerde onlara yardımcı olacak ve hareket kabiliyetlerini artıracak özellikler barındırıyor.
16.03.2023 Dünya
Plastik pazarına sürdürülebilir çözüm
Plastik pazarına sürdürülebilir çözüm Wastespresso kahve atıklarından doğada çözünebilir tek kullanımlık plastikler ve pek çok sektöre sürdürülebilir hammaddeler üretiyor.
26.07.2022 Ekonomi
Engelleri aşan  sosyal girişimler
Engelleri aşan sosyal girişimler Engelliler Haftası vesilesiyle birçoğu engelli kurucularının büyük özverisiyle hayata geçen, engelli deneyimini odağına alarak günlük hayatı engelsiz hale getirmek için çalışan girişimlere yakından bakıyoruz
15.05.2022 Pazar
Hayallerindeki elle bayram mutluluğu
Hayallerindeki elle bayram mutluluğu El uzvu olmayan çocuklara 3D teknolojisini kullanarak ücretsiz robot el yapan Robotel Platformu, 30 çocuğu daha hayallerine kavuşturdu. Superman, Batman, Spiderman gibi süper kahraman temalarını isteyen çocuklar bu bayramda hayallerindeki yeni robot elleriyle çifte mutluluk yaşadı.
4.05.2022 Gündem
2022 fırsat kollama yılı
2022 fırsat kollama yılı Türkiye’nin en köklü sanayi gruplarından Akkök Holding yeni yatırımlar için fırsat kolluyor. Kimyadan enerjiye ve gayrimenkule geniş bir yatırım portföyü bulunan Akkök Holding’in İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, “Bu seneki zorlu makro şartlarda rekabet avantajı yaratmak için inovatif yeni ürün ve teknolojiler geliştirmeye daha fazla odaklanacağız. Sanayici bir grup olarak bu kendimizi kuvvetli hissettiğimiz bir alan. Hedefimiz kimya sektöründe büyümek” diyor. Dördüncü sorularımızı yanıtladı...
7.04.2022 Milliyet Executive
Türk Eğitim Derneği'nin 45'inci kampüsü Üsküdar'da açıldı
Türk Eğitim Derneği'nin 45'inci kampüsü Üsküdar'da açıldı Türk Eğitim Derneği, 45’inci kampüsü Üsküdar’da açıldı. Çengelköy’de açılan TED Üsküdar Koleji’nin açılışı bugün gerçekleştirildi.
17.02.2022 Vitrin
Öğretmenim canım benim!
Öğretmenim canım benim! Aydın’ın Osmanbükü Köyü’ndeki ilkokuokulda uyguladığı Yeni Zelanda eğitim modeli ile büyük başarıya imza atan Cevat Ayna “Çevre kentlerden gelenlerle öğrenci sayımız 100’e ulaştı” dedi
23.11.2021 Ege
3D yazıcıyla yapılan evlere yoğun talep
3D yazıcıyla yapılan evlere yoğun talep İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSTON, 3D yazıcı teknolojisi ile üç oda bir salondan oluşan bir konut inşa etti.
25.07.2021 Gündem
Gitarın lego hali
Gitarın lego hali Dünyanın en popüler enstrümanı ile en popüler oyuncaklarından biri bir araya gelirse ne olur? Cevabı Lego Gitar’da saklı. Müzisyen bir babanın müzisyen olma yolunda ilerleyen oğluyla birlikte geliştirdiği, dünyanın en prestijli enstrüman tasarım yarışmasından ödülle dönen bu icada yakından bakalım
27.03.2021 Cumartesi
Üç boyutlu yazıcıyla her alanda üretim atağı
Üç boyutlu yazıcıyla her alanda üretim atağı Prusa marka 3D yazıcılar, Türkiye’de üretimi hızlandırmayı hedefliyor. Markanın Türkiye temsilcisi Metatechtr’nin sunduğu 3D yazıcı modelleri pek çok sektörde kullanılıyor. Hem üretim sürecini azaltıyor hem de maliyetleri düşürüyorlar.
17.11.2020 Ekonomi
Zeka Gücü’nün parlak çocukları TEKNOFEST finallerinde
Zeka Gücü’nün parlak çocukları TEKNOFEST finallerinde Turkcell’in özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak amacıyla hayata geçirdiği Zeka Gücü Sınıfları, yüzlerce proje ile Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te finale kaldı. Türkiye’nin 30’dan fazla ilinde bulunan Zeka Gücü Sınıfları ile geleceğin teknoloji üreten nesilleri yetişiyor.
18.09.2020 Teknoloji
Evlerde üç boyutlu üretim patlaması
Evlerde üç boyutlu üretim patlaması Türkiye’de pandeminin etkisiyle evlerdeki üç boyutlu yazıcı sayısında patlama yaşanıyor. 12 bin eve yazıcı girerken başta siperlik olmak üzere virüsten koruyucu ekipman, oyuncak, hobi, mutfak gereci üretilebiliyor
12.09.2020 Ekonomi
TÜİK açıkladı! Girişimlerin yüzde 94.9'u internet erişimine sahip
TÜİK açıkladı! Girişimlerin yüzde 94.9'u internet erişimine sahip Araştırma sonuçlarına göre; 10 ve daha fazla çalışanı olan girişimlerin İnternete erişim oranı 2020 yılında yüzde 94.9 olarak belirlendi.
28.08.2020 Ekonomi
Farklı disiplinlerin buluşma noktası KTSM
Farklı disiplinlerin buluşma noktası KTSM Kale Grubu’nun, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle Karaköy’deki ilk merkez binasında hayata geçirdiği Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), henüz ilk yılında farklı entelektüel derinliğe ve birikime sahip fikirleri buluşturan önemli bir cazibe merkezi olma yolunda mesafe kat etti. “Mekâna anlam katan insandır” görüşüyle 8 katlı KTSM binasının her metrekaresi, farklı bir üretim ve öğrenme platformu olarak tasarlandı.
26.08.2020 Kültür Sanat
Kemik kırıklarında kişiye özel vücutta eriyen implant yaptılar!
Kemik kırıklarında kişiye özel vücutta eriyen implant yaptılar! Boğaziçi Üniversitesi’nden bilim insanları, kemik kırıkları ve kayıplarında titanyum ya da paslanmaz çelik gibi metal implant kullanımını ortadan kaldıracak yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. Üç boyutlu yazıcılarda vücuda uyumlu ve eriyebilen özel biyolojik malzemelerle “kişiye özel” olarak basılan bu yeni nesil implantlar, hastaya bir kez takılacak ve hem kırığı tedavi edecek hem de işi bittiğinde eriyerek vücuttan atılıp, hastanın defalarca ameliyat edilmesine gerek kalmayacak.
18.08.2020 Genel Sağlık
Maske üretiminde Ödemiş bir oldu
Maske üretiminde Ödemiş bir oldu Ödemiş Belediyesi, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde kullanılmak üzere Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ve gönüllülerle birlikte maske dikmeye başladı.
18.04.2020 Ege
Gönüllülerden 40 bin siperlik
Gönüllülerden 40 bin siperlik Üç mühendisin sağlık çalışanlarına siperlik yapmak için bir araya geldiği platform, 2 haftada 40 bin yüz siperliğini 250 sağlık kurumuna ücretsiz ulaştırdı. Siperliklerin üzerine “Sizi seviyoruz, size minnettarız” yazılarıyla salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimleri yazıldı
9.04.2020 Gündem
Üç Boyutlu Yazıcılar Hayatımızda Neleri Değiştirecek?
Üç Boyutlu Yazıcılar Hayatımızda Neleri Değiştirecek? Son yıllarda teknoloji alanında üç boyutlu yazıcılardan çok sık bahseder olduk. Bu kadar fazla konuşulmasındaki en önemli sebep ise bu teknolojinin hayatımıza katacağı yeni şeyler… Peki üç boyutlu yazıcıları hayatımızda neleri değiştirecek? Detaylar haberimizde…
25.03.2020 Teknoloji
3D yazıcıyla siperli maske
3D yazıcıyla siperli maske Sağlık çalışanları için gerekli siperli maskelerin karaborsaya düşmesiyle bir grup mühendis 3D yazıcılarını birleştirip üretim yaptı. Maliyetinin çok altında üretilmeye başlanan siperli maskeler, yakında koronavirüsle mücadele eden doktorlar ve hemşirelere ulaştırılacak.
23.03.2020 Gündem
3 bin yıllık mumyanın sesi yeniden hayata döndürüldü
3 bin yıllık mumyanın sesi yeniden hayata döndürüldü Bilim insanları, mumyalanmış Mısırlı bir rahibin sesini yapay ses telleriyle hayata döndürdü. Rahibin, XI. Ramses'in şiddet dolu hükümdarlığı sırasında yaşadığı biliniyor.
24.01.2020 Dünya
Soğukta patilerini kaybeden kediye protez pati
Soğukta patilerini kaybeden kediye protez pati Rusya'nın Sibirya bölgesinde soğuk nedeniyle patileri donan kediye, üç boyutlu yazıcıda protez pati yapıldı. Veteriner kliniğinden yayınlanan görüntülerde, kedinin protez patilerle rahat hareket edebildiği görüldü.
22.01.2020 Nevidyo
Otomotiv sektörünün kalbi TOSB'da atıyor
Otomotiv sektörünün kalbi TOSB'da atıyor Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), ülke ekonomisine en yüksek katma değer sağlayan sektörlerin başında gelen otomotiv endüstrisinin kalbi konumunda yer alıyor.
19.11.2019 Ekonomi
Yıldızlarla buluşma!
Yıldızlarla buluşma! Yüzlerce çocuk Turkcell’in iletişim sponsorluğunu üstlendiği TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği kapsamında Antalya Saklıkent’te uzayın heyecan verici derinliğini keşfetti.
3.08.2019 Ekonomi
Tasarımın ‘Kale’si!
Tasarımın ‘Kale’si! İstanbul, bir tasarım ve sanat merkezi daha kazandı. Kale Grubu’nun Karaköy’deki binası, bundan böyle tasarım ve sanatla ilgili disiplinlerarası çalışmalara ev sahipliği yapacak
25.07.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üç Boyutlu Yazıcı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.