Van'da koronavirüs kuralları, solunum yolu enfeksiyonlarında da etkili oldu
Van'da koronavirüs kuralları, solunum yolu enfeksiyonlarında da etkili oldu Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık paylaşılan koronavirüs risk haritasında Türkiye'nin en iyi ikinci ili olan Van'da, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarında hastanelere başvuran hastalarda geçmiş yıllara göre azalma görüldüğü belirtildi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, pandemi öncesi 2019'da hastanelere üst solunum şikayeti ile başvuru yapanların sayısının bazı günlerde 10 bini geçtiğini, ancak şu an bu rakamın günlük bin civarında olduğunu belirtti.
23.11.2021 Gündem
Grip ya da nezleyseniz sakın bunları yemeyin!
Grip ya da nezleyseniz sakın bunları yemeyin! Grip ve nezlenin etkilerini ortadan kaldırmak için nelerin tüketileceği genelde biliniyor ancak hangi gıdalardan uzak durulması gerektiği konusunda pek bilgimiz yok. Oysa bilmeden yenilen bazı besinler grip ve nezlenin daha kolay atlatılmasını engelleyebilir! Dyt. Aslıhan Altuntaş, üst solunum yolu enfeksiyonlarında uzak durulması gereken besinleri sıraladı
16.01.2021 Genel Sağlık
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savaşan 10 bitki
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı savaşan 10 bitki Kış aylarının gelmesiyle birlikte sık yaşanılan hastalıklardan, özellikle de üst solunum yolu enfeksiyonlarından güçlü bir bağışıklık sistemi ile korunmak mümkün olabiliyor. Vücudun direncini artırmak için öne çıkan doğal koruyucu olan bitkileri hastalık dönemlerinde de kullanmak kişinin daha çabuk iyileşmesini sağlayabiliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla savaşan bitkiler, bağışıklık sistemini destekleyerek güçlendiriyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. ve Fitoterapi Uzmanı Rumeysa Kalyenci, üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisine destek olacak bitkiler hakkında bilgi verdi.
Üst solunum yolu enfeksiyonları neden olur, nasıl geçer?
Üst solunum yolu enfeksiyonları neden olur, nasıl geçer? KBB Uzmanı Prof. Dr. Emre Üstündağ, çok sık geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı ise uyarılarda bulunuyor.
24.03.2017 Genel Sağlık