Uzun süre oturmak ve ayakta kalmak bakın neye yol açıyor!
Uzun süre oturmak ve ayakta kalmak bakın neye yol açıyor! Varis uzmanlar tarafından bacaklarda ağrı, kramp, ödem, ağırlık hissi, yorgunluk, karıncalanma, kaşıntı, kanama, ciltte renk değişikliği gibi pek çok şikâyetin yanı sıra zamanında tedavi edilmediğinde pıhtılaşma ve bacakta iyileşmeyen yaralara, ülserlere neden olarak yaşam kalitesini olumuz etkileyen bir hastalık olarak gösteriliyor. ''Varis sadece kozmetik bir problem değil, aynı zamanda ciddi bir sağlık problemidir” diyen Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nden Op. Dr. Tolga Önder, önemli bilgiler aktardı.
14.08.2020 Genel Sağlık
Varis tedavi edilmezse ne olur?
Varis tedavi edilmezse ne olur? Günümüzde yapılan çok sayıda klinik çalışma, bacaklarda varis görülme olasılığının, kadınlarda erkeklere göre 2 kat daha fazla olduğunun altını çizerken, sıklığın yaşla birlikte arttığını da ortaya koyuyor.
25.10.2019 Cilt Bakımı
Büyük tehlike: Varisiniz varsa yapmayın!
Büyük tehlike: Varisiniz varsa yapmayın! Sıcak ortamlar, damarların daha da genişleyerek damar içi kan akımının yavaşlamasına neden oluyor. Bu nedenle özellikle varis şikâyeti olanların kaplıca, sauna veya termalden uzak durmaları gerekiyor. Kalp ve Damar Cerrahı Yrd.Doç.Dr. Mustafa Göğün anlattı
3.09.2019 Genel Sağlık
Varis neden olur, nasıl tedavi edilir?
Varis neden olur, nasıl tedavi edilir? Varis neden oluşur sorusu tartışmalı bir konu olsa da halk arasında varis oluşumu damar genişlemesi olarak bilinir. Damarların şişmesi ve kan toplaması olarak ifade edilen varis oluşumun asıl nedeni nedir? Varis neden oluşur, varisin tedavisi var mı hepsini haberimizde açıklıyoruz.
18.01.2018 Güzellik