Öldürülmesinin yıl dönümünde Yasin Börü'nün ailesine ziyaret
Öldürülmesinin yıl dönümünde Yasin Börü'nün ailesine ziyaret Diyarbakır’da Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 6-8 Ekim 2014 yılında kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü’nün babası Fikri ve annesi Hatice Börü ile olayda ağır yaralanan Yusuf Er’i evlerinde ziyaret etti. Beyoğlu, “Allah bu topraklarda bir daha bu zalimlere ve terör zihniyetine fırsat vermesin. Yasin’ler ve Yusuf’lar bu milletin öz evlatlarıdır” dedi.
6.10.2021 Gündem
Altınordu 96 yaşında
Altınordu 96 yaşında Altınordu İcra Kurulu Başkanı Barış Orhunbilge, "İnşallah yüzüncü yılda da bu toprakların çocuklarından kurduğumuz kadromuzla çok güzel yerlerde bu armayı temsil ederiz." dedi.
1.07.2020 1.Lig
Metin Oktay ölüm yıl dönümünde anılıyor! 'Taçsız Kral' kimdir? Kaç yaşında vefat etti?
Metin Oktay ölüm yıl dönümünde anılıyor! 'Taçsız Kral' kimdir? Kaç yaşında vefat etti? Türk futbol tarihine yazdıran ama en çok kişiliği ve karakteri ile hatırlanan Galatasaray'ın efsanevi ismi Metin Oktay; diğer adıyla 'Taçsız Kral'... Metin Oktay ölümünün 28. yılında saygıyla anılıyor. İşte Metin Oktay'ın hayat hikayesi...
30.06.2020 Galatasaray
On binler Kerbela’nın 1378. yılında yürüdü
On binler Kerbela’nın 1378. yılında yürüdü HZ. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1378’nci yıldönümü nedeniyle Halkalı’da toplanan on binlerce kişi anma etkinliğinde bir araya geldi.Siyah elbiseler giyen, ellerinde ve başlarında “Ya Hüseyin”, “Ya Zeynep” yazılı pankartlar taşıyan on binlerce vatandaş kortejler halinde Aşura Meydanı’na yürüdü. Ağıt ve mersiyeler okuyarak meydana gelen Caferiler Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin resimlerini taşırken bazı vatandaşlar da Kerbela’yı anlatan kıyafet ve kostümler giydi. Törene katılan Caferiler mersiyeler eşliğinde göğüslerini yumrukladı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’de gerçekleşen “Evrensel Aşura Matem Merasimi” nde Kerbela’da yaşananlar anlatılırken törene katılanlar gözyaşı döktü. Dövünme, sine vurma Kerbela’nın 1378’inci yıldönümü nedeniyle Kars’ta da anma törenleri yapıldı. Törene katılanlar erken saatlerde Hz. Ali Çarşı Cami ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami önünde toplandı. Törende, Kuran-ı Kerim okundu. Yeni Mahalle Mezarlığı önünde de deste gurupları zincirlerle dövünme, sine vurma ve mersiyeler eşliğinde Hz. Hüseyin’i yad etti. Kocaeli’nin Körfez ilçesinde de Kerbela törenleri düzenlendi. Muhammediye Camii’ndeki programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Caferiler Vakfı, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde düzenlediği törenle Aşure mateminde Kerbala şehitlerini andı. Matem günü nedeniyle Darıca Nenehatun Stadı’nda Aşure Matemi Töreni düzenledi. Yağmur altında yapılan anma etkinliğinde Vakıf Başkanı Yahya Kemal Utar dua ederek Kerbela şehitlerini andı.
11.09.2019 Haberler
Tuncel Kurtiz Edremit’te mezarı başında anıldı
Tuncel Kurtiz Edremit’te mezarı başında anıldı Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz' ölümünün 4. yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları’nın eteklerindeki mezarı başında anıldı. Sanatçı Tuncel Kurtiz’in ölümünün 4. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. İlçeye bağlı Kazdağları’nın eteklerindeki Çamlıbel kırsal mahallesindeki mezarı başında düzenlenen anma törenine Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçının eşi Menend Kurtiz, yakınları, dostları ve hayranları katıldı. Sanatçının sesinden şiirler dinletileri yapılırken, hayranları törende duygulu anlar yaşadı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kurtiz’in yeri doldurulamayacak çok önemli değer olduğunu belirterek “Ölümünün 4’üncü yılında adam gibi adam Tuncel Kurtiz’i bir kez daha birlikte beraberce anıyoruz. 4 yıl önce Türkiye sadece bir sanatçısını kaybetmedi, hakikaten adam gibi bir insanını kaybetti. Bugün böyle insanlar gittikçe azalmakta, gittikçe yokluğa doğru son hızla ilerlemekte.” dedi. Sanatçının eşi Menend Kurtiz açıklama yapmazken sadece “Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi. Tuncel Kurtiz’in hayranlarından Aylin Çağlar, “Vatanını sevdiğini düşünüyorum. Çok insancıl, insanları seven, çok iyi bir sanatçıydı. Çok duygulandım, çok üzgünüm ama bugün burada onu anıyor olmaktan da memnunum” dedi. Kurtiz’in mezarına çiçekler bırakılırken ardından Çamlıbel Mahallesi Muhtarlığı önünde pilav ayran dağıtıldı.
11.09.2019 Yaşam