Zahmeti az, faydası çok! Düzenli yüzmeye başlarsanız yaşayacağınız 8 olumlu etki
Zahmeti az, faydası çok! Düzenli yüzmeye başlarsanız yaşayacağınız 8 olumlu etki Yüzme, herhangi bir zorluk yaşamadan herkese fayda sağlayabilecek, zahmetsiz ve etkili bir eğitim yöntemidir. Uzmanlar, en az 30 dakika yüzmenin genel sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebileceğini öne sürüyor. İşte düzenli olarak yüzmenin vücudunuza olan bazı faydaları.
23.03.2024 Genel Sağlık
Yüzmenin vücuda sağladığı 8 fayda! Düzenli devam ederseniz etkisi inanılmaz
Yüzmenin vücuda sağladığı 8 fayda! Düzenli devam ederseniz etkisi inanılmaz Yüzme, zahmetsizce herkese fayda sağlayabilecek yaz aylarının en sevilen aktivitelerinden biri. Uzmanlar, en az 30 dakika yüzmenin veya 20-60 tur tamamlamanın genel sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebileceğini öne sürüyor. İşte düzenli yüzmenin vücudunuza sağlayabileceği 8 fayda.
21.07.2023 Genel Sağlık
Yüzerken dikkat edilmesi gerekenler
Yüzerken dikkat edilmesi gerekenler Havaların ısınması ve okulların tatil olmasıyla birlikte serinlemek için deniz ve havuzlara gidenlerin sayısı oldukça arttı. "Yüzme tüm vücudu çalıştıran bir spordur. Kas ve iskelet sistemini çalıştırmasının yanında, vücudumuzda pek çok sistemin de düzgün çalışmasını sağlar. Özellikle omurga problemlerinde sırt üstü yüzme, tüm omurga çevresi kasların kuvvetlenmesini ve böylece duruşun düzelmesini yani doğru postürün oluşmasını kolaylaştırmaktadır." diyen Uzman Fizyoterapist Leyla Altıntaş yüzmenin faydaları hakkında bilgi verdi, yüzerken dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.
28.07.2022 Genel Sağlık
Yüzme Nedir, Teknikleri Nelerdir? Yüzme Stilleri Nelerdir, Faydaları Nelerdir?
Yüzme Nedir, Teknikleri Nelerdir? Yüzme Stilleri Nelerdir, Faydaları Nelerdir? Yüzme, kişilerin su üzerinde hareketli ve hareketsiz durmaları ile başlayan genellikle yaz aylarında daha fazla tercih edilen bir aktivite olarak geçmektedir. Yüzmenin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Yüzme nedir? Yüzme teknikleri nelerdir? Yüzme stilleri nelerdir? Yüzmenin kişiler sağladığı faydalar nelerdir detayları ile derledik.
15.04.2022 Eğitim
'Yüzmenin iştah açtığı' araştırmayla ortaya konuldu
'Yüzmenin iştah açtığı' araştırmayla ortaya konuldu İngiltere'de yapılan Loughborough Üniversitesi Spor ve Egzersiz Sağlık Bilimleri Okulunda görevli spor bilimciler, yapılan bir araştırmaya göre yüzmenin iştah açtığını doğruladılar.
23.07.2020 Genel Sağlık
Yüzmenin şaşırtıcı 5 faydası
Yüzmenin şaşırtıcı 5 faydası Fiziksel gelişimi dışında yüzmenin psikolojik olarak da birçok faydası vardır. Ancak biz sizin için en önemli ve şaşırtıcı 5 faydasını paylaştık. İşte yüzmenin şaşırtıcı 5 faydası...
4.09.2019 Egzersizler
Yüzmenin faydaları nelerdir?
Yüzmenin faydaları nelerdir? Yazın gelmesi ile bir çoğumuz spor olarak yüzmeyi tercih ediyoruz. Peki yüzmenin faydaları nelerdir?
27.04.2018 Gündem