Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Son dakika yüzüncü yıl üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yüzüncü yıl üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yüzüncü yıl üniversitesi haber sayfamızda...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.419 yüzüncü yıl üniversitesi haberi bulunmuştur.
Dünyaca ünlü Van kedilerinde büyük artış
Dünyaca ünlü Van kedilerinde büyük artış Farklı göz renkleri, bembeyaz tüyleriyle ünü ülke sınırlarını aşan Van kedileri, koruma altında oldukları Van Kedi Villası’nda özenle bakılıyor.
23.04.2024 Gündem
Sınıf ortamında ‘yetenek sizsiniz’
Sınıf ortamında ‘yetenek sizsiniz’ Eline kamerayı alan öğretmenler, matematik, genel kültür soruları, şarkı, tekerleme ile öğrencileri yarıştırıyor. Videolar, sosyal medyada milyonlarca kez tıklanıyor. Öğrenciler adına fan hesapları açanlar bile var.
21.04.2024 Gündem
İranlı şarkıcı izdiham yarattı
İranlı şarkıcı izdiham yarattı Ülkesine girişi yasak olan İranlı şarkıcı Moein’in Van’da verdiği konser öncesinde gerginlik yaşandı.
16.04.2024 Kültür Sanat
5 yaşındaki Berkcan dereye düşerek hayatını kaybetti
5 yaşındaki Berkcan dereye düşerek hayatını kaybetti Van'da dereye düşen 5 yaşındaki Berkcan Karakoç boğularak hayatını kaybetti.
11.04.2024 Gündem
Depremlere dikkat çekti! 'Bölgede kuzey-güney yönlü bir sıkışma var' deyip...
Depremlere dikkat çekti! 'Bölgede kuzey-güney yönlü bir sıkışma var' deyip... Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Hakkari'de sık görülen depremlere değinerek, yaz aylarında kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirtti.
13.02.2024 Gündem
Dünyada sadece Van'da bulunuyor! 'Norduz koyununun neslini kurtardık'
Dünyada sadece Van'da bulunuyor! 'Norduz koyununun neslini kurtardık' Dünyada sadece Van'ın Gürpınar ilçesinde yetiştirilen ve nesli koruma altında olan Türkiye'nin önemli gen kaynaklarından Norduz koyununun nesli, 1990'lı yıllarda bölgeden göç etmeyen Geçerli köyü halkı sayesinde yok olmaktan kurtuldu.
3.02.2024 Gündem
‘Yüksek riskli bölge’ deyip uyardı! Aynı bölgede 9, 23 ve 48 yıl aralıklarla deprem oluyor
 ‘Yüksek riskli bölge’ deyip uyardı! Aynı bölgede 9, 23 ve 48 yıl aralıklarla deprem oluyor Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, “her anlamda bizim için yüksek riskli bir bölgedir” deyip uyardı. Doç. Dr. Alkan, 5.0, 5.5 ve 5.9 olan depremlerin gelecekte oluşma olasılığının yaklaşık olarak yüzde 68, 35 ve 18, kendini tekrarlama periyodlarının ortalama 9, 23 ve 48 yıl olduğunu ifade etti.
3.01.2024 Gündem
Van’a Anne Üniversitesi
Van’a Anne Üniversitesi Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından üniversiteye gitmemiş annelere hayallerini gerçekleştirme yolunda bir fırsat sunmak amacıyla Anne Üniversitesi projesi hayata geçirildi.
25.12.2023 Eğitim
Sosyal girişime 'yıldız tozu' serpti
Sosyal girişime 'yıldız tozu' serpti Sosyal girişimci bir bilim insanı olma hedefiyle yola çıkan Fatma Dilan Güneş kurduğu Stardust Squad (Yıldız Tozu Ekibi) ile bilim ve teknolojide ilerlemek isteyen gençleri, yurt dışındaki Türk bilim insanları ve mühendislerle mentorluk sistemi ile bir araya getiriyor.
9.12.2023 Milliyet Executive
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor MEB, ilkokullarda sınavları kaldırsa da çocuklarının sınav yarışından geri kalmasını istemeyen aileler nedeniyle 1. sınıftan itibaren deneme sınavları devam ediyor. Okullarda yapılan sınavlarda öğrenciler, arkadaşlarıyla yarışa sokuluyor; sınav stresi erken yaşlarda başlıyor.
8.12.2023 Eğitim
3 dönem tüm rakiplerine fark atıp, seçimleri üst üste kazandı! Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı
3 dönem tüm rakiplerine fark atıp, seçimleri üst üste kazandı! Van'ın ilk ve tek kadın muhtarı Van’da 3 dönem tüm rakiplerine fark atıp, üst üste 7 bin seçmenli Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı olan Leyla Tanrıtanır (51), bu kez 31 Mart 2024'te yapılacak seçimlere hazırlanıyor. Esnaf ziyareti yapıp, 4'üncü dönem için kolları sıvayan Tanrıtanır, "Halkımızın bana sonsuz bir desteği var. Artık onların 'Leyla ablaları' oldum" dedi.
5.12.2023 Gündem
Depremde 20 yakını ve öğrencisini kaybetti! Tayinini isteyip Van'a atandı
Depremde 20 yakını ve öğrencisini kaybetti! Tayinini isteyip Van'a atandı Kahramanmaraş merkezli depreme, Hatay'ın Defne ilçesinde yaşadığı apartmanda yakalanan ve eşi ile son anda kurtulan 38 yıllık öğretmen Naci Ürker (60), 20'ye yakın akraba ve öğrencisini kaybetti. Depremin ardından tayinini istediği Van’ın Tuşba ilçesinde Göllü Mahallesi'nde 40 öğrencisi bulunan ilkokulda ğretmenlik yapıyor.
23.11.2023 Gündem
Savaşın gölgesinde Aurora! 'Türkiye için ilk değil' diyerek tarihi verdi
Savaşın gölgesinde Aurora! 'Türkiye için ilk değil' diyerek tarihi verdi Geçen hafta sonu gökyüzü kızıla büründü. Güneş'te yaşanan şiddetli patlamalar sebebiyle Türkiye’nin de dahil olduğu birçok ülkeden izlenebilen, takip edenler için adeta görsel şölene dönüştüğü için savaşı bile gölgede bırakan kuzey ışıklarının arkasındaki gerçek ne? "Türkiye'de ilk kez yaşanmıyor" diyen Doç. Dr. Selçuk Topal açıkladı.
9.11.2023 Dünya
‘Sınıf anneleri’nin rolü tartışma yarattı
‘Sınıf anneleri’nin rolü tartışma yarattı Bir ilkokul öğrencisinin sınıf annesiyle tartışması sosyal medyada gündem oldu. “Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım” diyen veliye, öğrencinin “Sınıf annesi sanki dünyanın ağası” diye cevap verdiği videoya tepki yağdı.
26.10.2023 Gündem
Van’da 2800 yıllık sır çözüldü! Büyük keşif gün yüzüne çıkartıldı
Van’da 2800 yıllık sır çözüldü! Büyük keşif gün yüzüne çıkartıldı Van’ın Muradiye ilçesindeki Körzüt Kalesi'nde yürütülen kurtarma kazılarında ortaya çıkan yeni detaylar herkesi büyüledi.
25.10.2023 Gündem
Van’da deprem araştırması
Van’da deprem araştırması Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hamdi Alkan ile Gümüşhane Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serkan Öztürk, 2022-2032 yılları arasında Van Gölü ve civarının depremselliği ile ilgili çalışma başlattı.
23.10.2023 Gündem
Aktif fayları haritada gösterdi, bu ilçeleri uyardı
Aktif fayları haritada gösterdi, bu ilçeleri uyardı Deprem riski yüksek olan Van'da, 2022- 2032 yılları arasında Van Gölü ve civarının depremselliği ile ilgili çalışma başlatıldı.
23.10.2023 Gündem
Mahallenin kabusu oldu! Her gün kürek dolusu böcek evlerinden çıkıyor
Mahallenin kabusu oldu! Her gün kürek dolusu böcek evlerinden çıkıyor Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor.
18.10.2023 Haberler
Mahallenin kabusu oldu! Her gün kürek dolusu böcek evlerinden çıkıyor
Mahallenin kabusu oldu! Her gün kürek dolusu böcek evlerinden çıkıyor Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor.
18.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler üzüntü verici
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler üzüntü verici Cevdet Yılmaz, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin "İşgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler hepimiz için son derece üzüntü verici. Bunun da en kısa sürede ortadan kalkmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
13.10.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler üzüntü verici
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler üzüntü verici Cevdet Yılmaz, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara ilişkin "İşgal edilmiş bölgelerdeki hadiseler hepimiz için son derece üzüntü verici. Bunun da en kısa sürede ortadan kalkmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
13.10.2023 Gündem
Öğretmen mi fenomen mi?
Öğretmen mi fenomen mi? MEB’in sınıflara telefonla girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen okullar film setine döndü. Paylaşımlarıyla fenomen olan öğretmenler, sponsorluk almaya, butik kurup ‘okul kombini’ satmaya başladı.
13.10.2023 Eğitim
Hasta yakınları tarafından darbedilen doktor yoğun bakıma alındı
Hasta yakınları tarafından darbedilen doktor yoğun bakıma alındı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde görevli asistan doktor Halil İbrahim Ulusal, hasta yakınları tarafından darbedildi. Darbedilen doktor yoğun bakıma alındı.
29.09.2023 Gündem
Silahla vurulan bozayı ömür boyu felç kalacak!
Silahla vurulan bozayı ömür boyu felç kalacak! Hakkâri’de, ateşli silahla vurulan bozayının tedavisi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sürüyor. Merkez Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, "Ayımızı tekrar doğaya döndürme imkanımız yok çünkü felç durumu uzun süre tedavi edilecek. Bu ayı da ömür boyu felç kalacak" dedi.
19.09.2023 Gündem
Van'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 21 yaralı
Van'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 21 yaralı Van'da göçmenleri taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.
17.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.