Son dakika Gastronomi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gastronomi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gastronomi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.460 gastronomi haberi bulunmuştur.
Karahantepe’de ilk mutfak kültürünün izleri bulunduKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şanlıurfa’da Şanlıurfa’da Taş Tepeler Projesi kapsamında 10 farklı bölgede kazı çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 100 kilometrelik bölgede 12 ayrı alanda Neolitik Dönem’e ilişkin yürütülen Taş Tepeler Projesi ile tarihi kentin turizm potansiyelini artıracak bulgulara rastlanıyor.
Adana’da ‘lezzetli’ günlerAdana Valiliği’nin ev sahipliğinde “Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen “8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” milyonları ağırladı.
Güzelliklerine hayran kaldılarİzmir’de gerçekleşen SKAL International Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen gezi ile Çeşme ve Alaçatı’nın güzellikleri turizmcilere tanıtıldı
Urla’da pizza şampiyonası heyecanıTürkiye’nin ilk Pizza Şampiyonası, Egebeta Urla Bazaar’da 32 pizza şefini bir araya getirdi. Bodrum’dan Ramazan Baca birinci olurken, dereceye girenler Almanya’daki yarışmaya katılmaya hak kazandı.
Montiano Mistral’de müzikal ziyafetZarif ambiyansı ve fine-dining konseptiyle İzmir’in prestijli mekanlarından Montiano Mistral, 1 Kasım Cuma akşamı sanatseverler için unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Türk Anneler Derneği üyeleri Çeşme’de buluştuTürk Anneler Derneği, Çeşme’de düzenlenen üç günlük etkinlikte başkanlar ve üyeleri bir araya getirerek unutulmaz anlar yaşattı. Hem projeler üzerinde çalışıldı hem de Çeşme’nin tarihi ve turistik güzellikleri keşfedildi.
3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkıAdana Valiliği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.
‘Gıda Egemenliği’ni tartışacağız’İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir Gastro Fest, bu yıl 7. kez “Gıda Egemenliği” temasıyla 3 Kasım’da İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek.
Bayat ekmeklerle lezzetli farkındalıkDünya Gıda Günü kapsamında İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte bayat ekmekler, aşçıların maharetleriyle eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.
Yüksek kalitede fiyat ne olmalı?Yemek-içme sektörü Türkiye’de bu işe gönül verenlerinçabasıyla son yıllarda belirli bir seviyeye geldi. Dünya ölçeğinde çok iyi mekanlar doğdu, çok güçlü lezzetler sunulmaya başlandı.
"Türk Hava Yolları'nın Türk ekonomisine katkısı 54 milyar dolar''Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Elazığ'da katıldığı programda yaptığı açıklamada, ''Türk ekonomisinin büyüklüğünü 1.1 trilyon dolar aldığımızda Türk Hava Yolları tek başına ekonominin 20'de 1'ini sağlamış. Gelecekte Türk ekonomisine katkımız daha fazla olacak. 10 yıl sonrada geleceğimiz rakam 144 milyar dolar. 2023'ten 2033'e kadar her yıl katkıyı topladığımız da 1.1 trilyon dolar ediyor. 1.1 trilyon dolar da bugün Türkiye'nin ekonomik gücüdür. Türk Hava Yolları ve iştirakleri 10 yılda yaptığı katkıyla bir Türkiye ekonomisini sağlamış olacağız” dedi.
Aşçı olmak için neler gerekir?Aşçı, yemek pişirme ve yemek hazırlama işlemlerini ustalıkla yürüten kişiye denir. Bu mesleği yapan kişiler, çeşitli mutfaklarda yemeklerin lezzetli, görsel olarak çekici ve hijyenik bir şekilde hazırlanmasından sorumlu olan kişilerdir. Eğer sen de yemek yapmayı çok seviyor ve bu iş için uygun olduğunu düşünüyorsan aşağıdaki bilgilere göz atabilirsin.
Kadın emeği için güç birliğiUrla Belediyesi ile Urla Doğal Sofra Derneği arasında imzalanan kentin doğal tarım ve mutfak kültürünü kayıt altına almayı hedefleyen iş birliği protokolüyle, kadın emeği ön plana çıkacak ve Urla’nın zengin gastronomi mirası geleceğe taşınacak.
Bakan Göktaş: Hep birlikte kültürümüzü yaşatmak için çalışacağızAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün ülkemizin dört bir yanında kadın kooperatifleriyle kadınların ürünlerini geliştirmeleri ve pazarlamaları için danışmanlık hizmetleri ve eğitimler sunuyoruz." dedi.
İsmi ve görünümü garip ama kente akın ediyorlar! Porsiyonu 200 TLHatay’ın lezzetlerinden olan ismi ve görünümüyle insanlara garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
‘Denizden masaya’Swissôtel Büyük Efes, İzmir 16-21 Eylül tarihleri arasında “Denizden Masaya” temasıyla misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşattı.
Eski dostlar Alaçatı’da buluştuSahnelerde hala fırtınalar estirmeye devam edecekken aniden sessiz sedasız bir kenara çekilerek Çeşme’de yaşamaya başlayan Lemi ile yakın arkadaşı Göztepe’nin efsane futbolcusu Halil Kiraz’ın kızı, İlgi Kiraz’a Alaçatı’da rastladım.
Gastronomi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.