Kurban etini doğru saklama ve pişirme tüyoları
Kurban Bayramı geleneği olan etin kesimden sonra doğru şekilde muhafaza edilmesi ve pişirilmesi sağlık için büyük önem taşıyor. Diyetisyen Özden Örkcü etin kesim sonrası bakteri ile enfekte olması yapılacaklar ve kurban etinin pişirilmesi hakkında son derece önemli tavsiyelerde bulundu.
Kurban etini saklamanın püf noktaları
Kurban Bayramı yaklaşırken, etin en sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi için gerekli olan bazı püf noktaları merak ediliyor. Eti saklamanın ve tüketmenin ayrı bir önem taşıdığı bu dönemde gıda güvenliği ile ilgili olası problemler yaşamamak için uzmanlar uyarıyor. Gıda Mühendisi Kemal Bozkuş, kurban etini saklamanın püf noktaları hakkında bilgi verdi.
Kurban eti nasıl değerlendirilir ve saklanır? Ne kadar sürede tüketilmelidir?
2018 yılı Kurban Bayramı'nın başlamasıyla, kurbanlar da kesiliyor. Vatandaşlar ise pek konu hakkında araştırma yapıyor. Bunlardan Kurban eti nasıl değerlendirilir ve saklanır? Ne kadar sürede tüketmek gerekir? Sorularının merak edilen yanıtlarını haberimizde derledik.
Kurban eti hemen yenir mi? - Kurban etini saklamanın yolları
Beslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ, Kurban Bayramı'nı sağlıkla geçirmenin yolları hakkında bilgi verdi. Kurban eti hemen yenir mi? Kurban eti yerken nelere dikkat etmek gerekir? Kurban eti nasıl saklanır, nasıl dondurulur? Kronik hastalığı olanlar eti nasıl tüketmeli? İşte tüm bilmeniz gerekenler...
Kurban eti nasıl saklanır?
Beslenme ve diyet Uzmanı Gülce Taştemel, kurban bayramında kesilen etlerin hemen yenilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Kurban etinin ne kadar saklanabileceğini de açıkladı.