Gündem Hâkimlik sınavında kopya dosyası bu kez de HSYK’da

Hâkimlik sınavında kopya dosyası bu kez de HSYK’da

05.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

2012’de başlatılan, 2013’te takipsizlikle kapatıldıktan sonra 2014’te yeniden açılan avukatlıktan hâkimliğe geçiş sınavında kopya çekildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmanın dosyasının Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) gönderildiği ortaya çıktı.

Hâkimlik sınavında kopya dosyası bu kez de HSYK’da

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın suç duyurusu üzerine 2012’de soruşturma başlatılmıştı. Memur savcısı Ömer Faruk Tezel, 2013’te takipsizlik kararı verdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı dosyayı yeniden açtırdı. Kararda, ÖSYM ve Adalet Bakanlığı görevlileri hakkında soruşturma kapsamında hiçbir işlem tesis edilmeden dosyanın kapatılmasının hukuka aykırı olduğu belirtildi. Daha sonra soruşturma dosyasına bakan Yücel Erkman görevsizlik kararıyla tüm dosyayı HSYK’ya gönderdi.
3 yıldır tamamlanamayan soruşturmanın ihbarcısı Kart, kopya eyleminin hâkim ve savcı sıfatı kazanmadan önce işlendiği gerekçesiyle soruşturmanın da genel hükümlere göre yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Evrakın HSYK’ya gönderilmiş olmasının hiçbir yasal dayanağı yoktur” dedi.