İzmir Halk Oylamasının Ardından

Halk Oylamasının Ardından

17.04.2017 - 13:16 | Son Güncellenme:

İZTO Başkanı Demirtaş: "Bugünden itibaren ekonomi ele alınmalı, ekonomideki sıkıntılara, bekleyen sorunlara çözüm üretilmeli" İTB Başkanı Kestelli: "Bu sonuçla, bugünden başlayarak yeni bir reform iradesini heyecanla ortaya koymaya ve uygulamaya hızlıca başlamak durumundayız" MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü: "Yenen veya yenilen, kazanan veya kaybeden yok. Bu kararın tek kazananı milletimizdir"

Halk Oylamasının Ardından

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, halk oylamasının geride kalmasıyla artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, referandumun çok büyük bir katılım ile gerçekleştiğini, halkın sandığa koştuğunu, bu durumun son derece olumlu olduğunu bildirdi.

Sonuçların ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, "Artık referandum sürecinde içeride ve dışarıda, kırılan, dökülen ilişkileri tekrar gözden geçirerek düzeltmenin zamanıdır diye düşünüyoruz. Birlik ve beraberliğe, kutuplaşmadan uzak durmaya ihtiyacımız var. Bugünden itibaren ekonomi ele alınmalı, ekonomideki sıkıntılara, bekleyen sorunlara çözüm üretilmeli. 2019 seçimleri hemen kısa sürede gündemimize girmemeli. Gündemimiz seçim veya sandık değil daha fazla üretim, daha fazla istihdam olmalı ki tekrar istediğimiz yüksek büyüme oranlarına ulaşalım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Yeni bir reform iradesini ortaya koymalıyız"

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise küresel krizden sonra yavaşlasa da bu ülkenin halen satın alınacak bir hikayesi olduğuna inandıklarını kaydetti.

Kestelli, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'ye 2000"li yıllarda seviye atlatan reform yapma iradesinin yeniden hakim olacağına dair inancımızı muhafaza ediyoruz. Bu sonuçla, bugünden başlayarak yeni bir reform iradesini heyecanla ortaya koymaya ve uygulamaya hızlıca başlamak durumundayız. Seçmen, atılacak adımlarda toplumsal konsensüsün gözetilmesi gerektiği mesajını net olarak vermiştir. Türkiye gibi büyük idealleri olan bir ülkenin bu bilinçle hareket etmesi şarttır. Bu nedenle duygudaşlığı tesis etmeli ve karşı karşıya olduğumuz meydan okumalara cevap verebilmek için, savaştığımız tehditleri toplumsal motivasyona dönüştürebilmeliyiz."

- Tek kazanan millet

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, halk oylamasının kazananı veya kaybedeni olmadığını, tek kazananın millet olduğunu belirterek, "Milletimiz geleceğine sahip çıktı ve istikrar ve güven için sistem değişikliğine evet dedi. Bugünden sonra işlerimize daha fazla odaklanacağız. Üretmeye ve güçlenmeye koşar adımlarla devam etmek en önemli önceliğimiz olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

- "Artık geleceğe güvenle bakmalıyız"

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerin referandum dönemindeki tartışmaları bir yana bırakıp, ekonomi odaklı olarak yeni bir uzlaşma ve kardeşlik dönemini başlatması gerektiğini bildirdi.

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman da referandum sonucunu tartışmak yerine biriken ülke sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini, siyasi istikrarın ekonomik istikrara da yansıması gerektiğini ifade etti.