Siyaset Hamdolsun 1.3 milyon öğrenci var

Hamdolsun 1.3 milyon öğrenci var

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imam hatip okullarına ilişkin, “Öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. O meşhur 28 Şubat’la. Ama şimdi hamdolsun ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var” dedi

Hamdolsun 1.3 milyon  öğrenci var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize ve milletimize yönelik sinsi emelleri olanların, ihanet içine girenlerin ilk hedef aldıkları yer hep eğitim, öğretim sistemimiz olmuştur. İşte FETÖ bunun bir adresidir. PKK bunun bir adresidir. Diğer terör örgütleri bunun bir adresidir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. 28 Şubat döneminde imam hatiplerde Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelinin 600 binden 60 bine düşürüldüğünü hatırlatan Erdoğan “Ama şimdi hamdolsun ortası, lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var” dedi. Erdoğan, Fatih’te mezun olduğu ve kendi adını taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Zeytinburnu’ndaki Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi’nin kurdele kesim törenine katıldı.
Öğle saatlerinde Kısıklı’daki konutundan ayrılan Erdoğan, Cuma namazını Fatih’teki Yavuz Sultan Selim Camii’nde kıldı. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan’ı cami girişinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal karşıladı. İkili namaz sonrası mini bir zirve gerçekleştirirken; Erdoğan’a aralarında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in olduğu isimler eşlik etti.
Namazın ardından Yavuz Sultan Selim’in türbesini de ziyaret eden Erdoğan, bir süre kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan, Cuma namazının ardından Fatih’teki “Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılış törenine katıldı. Buradaki törene eski İstanbul Büyükşehir Beledi Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.
‘Heyecanlıyım’
Erdoğan, konuşmasına yeni okul binasının yapımında emeği geçen işadamı Mesut Toprak’a teşekkür ederek başladı. Heyecanlı olduğunu dile getiren Erdoğan, “Heyecanlı olduğum kadarıyla mutluyum. Okuluma Fener’den şöyle buraya doğru tırmandığım günleri hatırlıyorum. Evim Kasımpaşa’daydı. Kasımpaşa’dan bazen sandala bazen motora binip buraya geldiğim günleri hatırlıyorum. Ne meşakkatli günlerdi. Fakat Rabbime hamdolsun ki şu anda Mesut Bey (Toprak) ve bazı kardeşlerimizin de gayretleriyle gerek mimari noktada gerekse bütün hassasiyetiyle imam hatipler içerisinde öyle zannediyorum ki taçlandırılmış bir eser ortaya çıktı” diye konuştu.

‘Devran değişti’

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
“Söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardır. Onun için söylemem gerekir diye düşünüyorum. Nedir o? Bazı öğretmenlerimiz de bize şunu söylerlerdi. ‘Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız? Niye buralara geldiniz?’ Ölü yıkamayı dahi aşağılayanlar olmuştu. Fakat gün ola harman ola, devran değişti. Ve değiştiği gibi de buralardan işte hamdolsun bizler yetiştik... Buradan ilim adamları da yetişti, nice akademisyenler, profesörler yetişti. Yok yok hepsi oldu. Ama baktılar ki, bunlar farklı gidiyor, bu sefer ön kestiler. ‘Kapatalım’ dediler ve kapattılar. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler. Neyle? O meşhur 28 Şubat’la. Ama şimdi hamdolsun ortası lisesiyle 1 milyon 300 bin öğrencisi var. Buradan ilmiyle, irfanıyla bu ülkenin geleceğine gerçekten hakim olacak bilgi donanımıyla yetişmenizi bekliyoruz.”

‘Kapsamlı çalışma’

Erdoğan, müfredattan ders kitaplarına kadar kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, bazı sıkıntılar olsa da bu çalışmayı sürdürmek, eksikleri tamamlayarak en mükemmel şekilde amaca ulaşmak mecburiyetinde olunduğunu söyledi. Genç nüfusun en büyük avantaj olduğunu belirten Erdoğan, “Ama bir şartla, onlara gerekli eğitim ve öğretimi verebilmemiz şartıyla. Dikkat ederseniz ülkemize ve milletimize yönelik sinsi emelleri olanların, ihanet içine girenlerin ilk hedef aldıkları yer hep eğitim, öğretim sistemimiz olmuştur. İşte FETÖ bunun bir adresidir. PKK bunun bir adresidir. Diğer terör örgütleri bunun bir adresidir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. Erdoğan, artık sadece Türkiye için değil inşallah tüm dünyaya örnek bir nesil için gençleri alınlarından gözlerinden öptüğünü söyleyerek başılar diledi.

İftihar ediyorum

Erdoğan, geçmişte İstanbul İmam Hatip Okulu Lisesi olan ve yenilendikten sonra İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi adını alan okulun bir ekol olduğunu, kendisinin öğrenci olduğu dönemde İstanbul’da başka imam hatip okulunun bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Sadece burasıydı. Varsa yoksa burasıydı. Kurumsal olarak 66 yıllık mevcut yerinde 59 yıllık bir geçmişi olan böylesine köklü bir okulun mezunu ve mensubu olmaktan iftihar ediyorum. Okulumuzun mezunlarına bakılınca siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine her alanda çok önemli başarılara imza atmış isimlerin olduğunu görüyoruz. Demek ki burada insanları başarıya yönlendiren bir ruh, bir maya, bir iklim var. Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti.”

Hamdolsun 1.3 milyon  öğrenci var


Zeytinburnu’nda Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi’nin açılış törenine katılan Erdoğan, sınıfları da ziyaret etti.