Gündem Harper Lee’den milyonluk dönüş

Harper Lee’den milyonluk dönüş

10.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Bülbülü Öldürmek’in yazarı Lee’nin 55 yıl sonra çıkan romanı ‘Tespih Ağacının Gölgesinde’ rekor kırdı... Kitap, ABD’de 1 milyon 600 binlik satışıyla zirveye oturdu

Harper Lee’den milyonluk dönüş

Pulitzer ödüllü, 89 yaşındaki yazar Harper Lee’nin ‘Bülbülü Öldürmek’ten 55 yıl sonra yayımladığı yeni romanı ‘Go Set a Watchman’ (Tespih Ağacının Gölgesinde) ABD’de geçen yılın çok satan kitapları listelerinde rekor kırdı. Kitap 1 milyon 600 binlik satışla 2015’in bir numarası oldu. Lee’nin romanı edebiyat tarihinin en fazla önsipariş alan kitabı unvanına da sahip. Kitabın yayımlanacağı haberinin ardından, online alışveriş sitesi Amazon’da kitap için bir hafta içinde 9 bin adetlik önsipariş yapıldı.

Haberin Devamı

Türkçeye Püren Özgören’in çevirdiği, ‘Tespih Ağacının Gölgesinde’ adıyla Sel Yayıncılık tarafından basılan roman 1950’lerin ortalarında ABD’nin güneyindeki hayali Maycomb kasabasında geçiyor.

‘Bülbülü Öldürmek’in unutulmaz karakteri Jean ‘Scout’ Louise Finch, 20 yıl sonra doğduğu kasabaya, babası avukat Atticus Finch’in yanına dönüyor. 50’lerin ortasında yaşanan dönüşümlerle çalkalanan bu küçük Alabama kasabasında toplumsal ve bireysel mücadele yine devam ediyor. Jean’in doğup büyüdüğü topraklarda süren hayatı ve 50’lerin muhafazakârlığını yargılıyor.