Siyaset ‘Hava savunma sistemi üreteceğiz’

‘Hava savunma sistemi üreteceğiz’

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “S-400 alımına ilişkin imzalanan sözleşmeyle iki adet sistem tedarik edilecektir. Projenin bir aşaması olarak uzun menzilli bir hava savunma sisteminin milli imkân ve kabiliyetler göz önünde bulundurularak tasarlanıp üretilmesine yönelik çalışmalar da sürdürülmektedir” dedi.

‘Hava savunma sistemi üreteceğiz’

Oktay, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştayın yanı sıra Kamu Denetçiliği Kurumu, Hakimler ve Savcılar Kurulu, MİT Başkanlığı, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığının 2019 yılı bütçeleri üzerinde TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı.

Haberin Devamı

Oktay, “Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesi amacıyla MİT Başkanlığı ile diğer güvenlik kurumlarının iş birliği içerisinde başarılı operasyonlar gerçekleştirmesi neticesinde terör örgütlerinin faaliyetlerinde son dönemde hissedilir bir azalma olmuştur” dedi.

‘İlk uçuş 2019’da’

Savunma alanındaki ürünleri ithal eden bir ülkeden artık ihracat yapan bir ülkeye dönüştüklerini belirten Oktay, “Bu dönüşüm ülkemize her alanda önemli katkılar sağlayacaktır. Bu çerçevede, 2002’de 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatımız 2017 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır” dedi. 24 saate kadar havada kalabilme kapasiteleri ve silahlı görev yapabilme kabiliyetleri ile halihazırda sahada etkin bir şekilde kullanılmakta olan İHA/SİHA’ların güvenlik güçlerinin gücüne güç kattığını bildiren Oktay, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“2019 yılında ise İHA/SİHA alanında geldiğimiz noktayı bir sonraki aşamaya taşıyacak çok daha fazla faydalı yük taşıma kabiliyetine sahip Taarruzi İHA AKINCI ilk uçuşunu yapacaktır. Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında; S-400 alımına ilişkin imzalanan sözleşme ile bir adedi opsiyon olmak üzere iki adet sistem tedarik edilecektir. Projenin bir aşaması olarak uzun menzilli bir hava savunma sisteminin milli imkân ve kabiliyetler göz önünde bulundurularak tasarlanıp üretilmesine yönelik çalışmalar da sürdürülmektedir.”

Yazarlar