Gündem Havalimanında Filistin eylemi

Havalimanında Filistin eylemi

16.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Filistine yardım kampanyası için İsrail’e gitmek isteyen bir grup, uçağa alınmayınca Atatürk Havalimanı’da eylem yaptı. İsrailli yetkililerin, isteği üzerine uçağa alınmadıklarını belirten aktivistler, İsrail aleyhine sloganlar attılar.

Havalimanında Filistin eylemi

“Filistin’e Hoş geldin” kampanyası için önce Tel-Aviv’e oradan Batı Şeria’daki Beytlehem’e gitmek isteyen aralarında çok sayıda Fransız’ın da bulunduğu 50’ye yakın eylemci bilet işlemlerini yapmak üzere sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda THY’nin Tel Aviv kontuarına geldi. Ancak aktivistler bilet işlemlerini yaptıramadılar. Eylemciler, İsrailli yetkililerin, bütün havayolu şirketleri ve özel güvenlik şirketi Gözen’e, uçağa alınmamaları için kendilerinin isim listesini gönderdiğini söylediler.

Haberin Devamı

‘Bu bir skadaldır’

Bilet işlemleri yapılmayan ellerindeki dövizleri kaldırarak “Katil İsrail, terörist İsrail, Filistin’e özgürlük, İsrail’e gitmek istiyoruz” sloganları atan eylemciler, Atatürk Havalimanı’nda oturma eylemi yaptı. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan aktivistlerden Olivia Zemor, şunları söyledi:

“Elimizde bilet olmasına rağmen Türk Hava Yolları, İsrail’e uçmamıza izin vermiyor. Biz İsrail’e gitmek istiyoruz çünkü Filistin’deki çocukların okula gitmesini destekliyoruz.

Amacımız oradaki çocuklara yardımcı olmak. Bizim biletimiz var, pasaportumuz var ama gidemiyoruz neden? Bu bir skandaldır.”