Ege ‘Herkes ekonomist oldu’

‘Herkes ekonomist oldu’

14.06.2018 - 00:51 | Son Güncellenme:

CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ednan Arslan, “Herkes sıkıntıda. Her ev kadını, her emekli, her öğrenci ekonomist oldu” dedi, seçmenlerden partilerine oy vermelerini istedi.

‘Herkes ekonomist oldu’

Katıldığı bir TV programında gündemi değerlendiren CHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ednan Arslan, öğrencilerin ve işçilerin durumlarının kötü olduğunu söyledi. Arslan, “Her ev kadını, her emekli, her öğrenci ekonomist oldu. Özellikle kadınlar aileyi geçindiriyor, pazardan boş arabayla dönüyor. Bu ülkede ekonomik ve sosyal anlamda da en çok baskıyı da kadın görüyor. İş bulma konusunda ciddi sorunlar yaşıyorlar. Seçmenler içerisinde en net cevabı kadınlardan alıyoruz” diye konuştu.
CHP’ye yerel yönetimlerle ilgili gelen eleştrilere de cevap veren Arslan, “Mesela doğalgaz kazısı, bunun bir prosedürü var. Kazı yapılıyor, alt yapı yapılıyor ve belirli bir süre o toprağın çökmesi gerekiyor. Vatandaşta asfaltın hemen yapılmasını istiyor ve haliyle sitemde bulunabiliyor. Fakat seçmenlerimiz bu tür durumlar karşısında, ‘CHP’li belediyeler tüm halka eşit hizmet götürüyor’ diyorlar. AK Partili belediyelerse bunu siyasi malzeme yapıyor. 24 Haziran’a yerel seçim havası vermeye çalışıp, ekonomi, işsizlik gibi sorunları nasıl düzelteceklerinden bahsetmeden, algıyı farklı yere çekmeye çalışıyorlar” dedi.