Siyaset ‘Gelenekler çiğnenmesin’

‘Gelenekler çiğnenmesin’

03.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri, TSK’nın geleneklerinin çiğnenmesi halinde geriye sadece Saddam ve Kaddafi’nin ordusuna benzer kalabalıkların kalacağı uyarısında bulundu

‘Gelenekler çiğnenmesin’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay ve MİT’in Cumhurbaşkanı’na bağlanması için anayasa değişikliği yapılması teklifini, “zamansız ve manasız” olarak nitelendirirken, TSK’nın geleneklerinin çiğnenmesinin sakıncalarına işaret etti. Bahçeli, TSK’nın zincire vurulması, tırpanlanması halinde önü alınmayacak badirelere davetiye çıkarılacağını kaydetti.
Bahçeli’nin grup toplantısı konuşmasından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

ARTÇI ŞOKLAR: Devlet ve toplum yapısı artçı şokları, tedirgin bekleyişleri bertaraf edebilmiş değildir. Az kalsın, Türkiye işgal ve imha edilecekti. Az kalsın, Türkiye Cumhuriyeti tarih sahnesinden silinip gidecekti. Asker kılığına girmiş teröristler hak ettikleri tepkiyi görmüş, yerin dibine geçmişlerdir. FETÖ’nün hesaplar boşa çıkmıştır. FETÖ, hem ordumuza kadar girmiş hem de devletin tüm kılcal damarlarına sorgusuz sualsiz yerleşmiştir. Elbette bunda iktidarın çok günahı vardır ve bunu inkar etmek imkansızdır.

FETÖ’NÜN HIYANET İKİZİ: Bu arada, FETÖ’nün eylem yoldaşı ve hıyanet ikizi PKK da işbaşındadır. FETÖ’nün boşluğu PKK tarafından doldurulmaktadır. 15 Temmuz’dan sonra 35 kahramanımız FETÖ’nün ortağı PKK tarafından katledilmiştir. FETÖ ne kadar alçak ve şerefsizse, PKK da aynısıdır.

Haberin Devamı

ACELEYE GETİRİLDİ: Genelkurmay Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığı’nın Cumhurbaşkanı’na bağlanma arayışı da zararlı değilse bile, zamansız ve manasızdır. TSK’nın ana gövdesinde yapılan düzenlemeler aceleye getirilmiş, enine boyuna hesap edilmeden, istişare mekanizmaları işletilmeden düğmeye basılmıştır. TSK’nın yeniden yapılanması elbette ihtiyaçtır. Ancak kuvvet komutanlarını Milli Savunma Bakanı’na bağlamanın yeni sorunlar getireceğini, emir komuta birliğini bozacağını görmek durumundayız. Bize kalırsa öncelik, kurum kapatmak değil, darbecilerin, ürediği sistemi revize etmek olmalıdır.

KADDAFİ ORDUSUNA DÖNER: TSK’nın içindeki darbeciler ayıklansın, ancak Türkiye’nin bu kadar milli güvenlikle ilgili sorunu varken, askerin itibar ve haysiyeti ezilmesin, linç edilmesin. TSK’nın yapısal sorunlarını çözeyim derken, asırlar boyunca oluşmuş ve olgunlaşmış gelenek ve ilkeleri çiğnenirse geriye Saddam veya Kaddafi ordusuna benzer bir kalabalık kalacaktır ki, bu da vatan ve istiklal kaybıdır.

TSK’YA ZİNCİR TEHLİKEYE DAVETİYE: Türkiye yüksek tehdit ve risklerin bulunduğu bir bölgede, silahlı kuvvetlerini olası tehditlere karşı hazır ve güçlü bir yapıda bulundurmak zorundadır. TSK’nın zincire vurulması, suçlanması, tırpanlanması sonuçları önümüzdeki süreçte görülecek badirelere davetiye çıkaracaktır. Geniş bir mutabakatla planlanması gereken değişikliklerin şu anda yapılması; zaten yaralanan TSK’nın toplumdaki algısını daha da aşağı çekebilecektir.

Haberin Devamı

ABD’YE SORULAR: ABD, 15 Temmuz darbe girişimine neden sert tepki koymak yerine çelişkili mesajlar vermiş, CIA’da görevli bir şahıs teröristbaşı Gülen’e ne hakla kefil olma gereği duymuştur? ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler 15 Temmuz’da darbe yapılacağını daha önceden öğrenmişler midir? Öğrendilerse, niçin saklamışlar ve açıktan FETÖ’yü desteklemişlerdir?

GÜLEN’İN İADESİ İÇİN DELİL TÜRKİYE: Eğer ABD, 15 Temmuz FETÖ melanetini kayıtsız ve şartsız lanetliyor ve karşısında duruyorsa, o zaman kendisini Mehdi sanan meczup teröristi derhal ülkemize iade eder. Bunun aması, fakatı, somut belge ve delil getirin sızlanması yoktur. Delil, 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’dir. Delil, darbeci teröristlerin rezil ifadeleridir. Delil, seri halinde ceplerde taşınan bir dolarlardır.

Haberin Devamı

Özel Harekât’ı ziyaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’nün darbe girişiminde 50 şehidin verildiği Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Merkezi’ni ziyaret etti. Bahçeli’yi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz karşıladı. Şehitler için yapılan duaya eşlik eden Bahçeli bombardıman sırasında yıkılan binaları inceledi. Özel Harekât Dairesi Başkanlığı’nın ana binasına geçen Bahçeli’ye, Daire Başkanı Turan Aksoy hava saldırısı sırasında yaşananları anlattı.

Yazarlar