Teknoloji Hindistan’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Havalimanı

Hindistan’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Havalimanı

22.08.2015 - 11:50 | Son Güncellenme:

Hindistan’ın şehirlerinden biri olan Cochin dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan havalimanı ile tarihe geçti. Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan uluslararası havalimanı ünvanlı Cochin Uluslararası Havalimanı Salı günü kullanıma açıldı....

Hindistan’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Havalimanı

Hindistan’ın şehirlerinden biri olan Cochin dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan havalimanı ile tarihe geçti. Dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan uluslararası havalimanı ünvanlı Cochin Uluslararası Havalimanı Salı günü kullanıma açıldı. Havalimanına enerji sağlayan tam 46.000 güneş enerjisi paneli var. Havalimanının kargo hangarlarının yanına yerleştirilen bu paneller yaklaşık 4000 metrekare alana sahip. Yapılan açıklamaya göre paneller havalimanında 50-60 bin üniteye elektrik sağlıyor ve bu havalimanını çalışır halde tutan cihazların tamamına eşit.

Haberin Devamı

Havalimanı ilk olarak 2013 yılında terminallerinden bir tanesinin çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirmişti. Bu giderek büyüyerek şu anda 12MW elektrik ihtiyacını karşılayan 46.000 panele ulaştı. Havalimanının sahibi olan Cochin Uluslararası Havalimanı Şirketi görevlilerine göre panellerin toplam etkisi daha uzun sürede ortaya çıkacak. Havalimanının güneş panelleri önümüzdeki 25 yıl boyunca 300.000 tonluk karbon salınımını engelleyecek. Bu tür değişimler giderek yaygılaşacak gibi gözüküyor. Amerika Denver Uluslararası Havalimanı 4 güneş panliyle yıllık 3.1 milyon kilowatt saat enerji üretiyor. Ve Çarşamba günü Amerika Birleşik Devletleri Deniz kuvvetleride yaptığı açıklamada Arizona’da satın aldıkları güneş enerjisi tarlasıyla California’da bulunan 14 askeri üsse elektrik sağlayacak.