Siyaset Hollanda’ya 4 tedbir

Hollanda’ya 4 tedbir

14.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hollanda krizinin “derin bir kriz” olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin özür gelene kadar ilk aşamada aldığı 4 tedbiri açıkladı.

Hollanda’ya 4 tedbir

Kurtulmuş, yaşananları “Tüm uluslararası mekanizmalarda tartışmaya açacaklarını” da söyledi. Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Hollanda’ya 4 tedbir


- BU GİRDAP SİZİ DE İÇİNE ÇEKER: Hollanda’da bakanlarımıza yapılanlar hadsizlik ve terbiyesizlik içeren davranıştır. Kabul edilmesi ölçü bakımından uygun değildir. Bunlar tesadüfi değildir. Bilinçli bir karşıtlığın ortaya konulduğunu düşünüyoruz. Bu düşmanlık öylesine büyük girdap oluşturur ki Avrupa siyasetini içine çekebilir. Uyarıyoruz, şimdiden tedbir almazsanız bu girdap sizi de içine çekebilir.

- SORUMLU DAVRANACAĞIZ: Kızgınız, üzgünüz, hem hakkını koruyoruz hem de cevaplarımızı refleksle değil devlet aklı ile vakar içerisinde ortaya koyuyoruz. Bu kriz, kaos bizim çıkardığımız bir kriz değildir. Türkiye krizin sorumlusu olmamasına rağmen sorumlu ve kararlı hareket edecektir. Halkın karşı karşıya kalmaması için gayret sarf edilecektir.

- İLAVE OLUR: İlk olarak; izinli olarak yurtdışında bulunan büyükelçisinin Türkiye’nin dönmesinin yasaklanması izin verilmemesi kararlaştırılmıştır. İkinci olarak; süreçte Hollanda yaptıklarını telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin planlanmış toplantıların askıya alınması tehir edilmesi kararlaştırılmıştır. Üçüncü olarak diplomatik olan uçuşlara verilen izinler iptal edilmiştir. Resmi ziyaretler için gelecek olan ya da Türkiye hava sahasını kullanacak diplomatlarla ilgili kısıtlamadır.

Dördüncüsü; TBMM ile Hollanda Parlamentosu arasındaki dostluk grubunun Türkiye kısmının lağvedilmesi TBMM’ye tavsiye edilmesi kararı alınmıştır. Bu tavırlarımız dikkate alınmaz, çıkardığı krizin sonuçların ortadan kaldırılması için gerekli adım atmazsa Türkiye diğer alanlarda da ilave tedbirlerle bu yanlıştan dönmesini sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Önce ertelemiştik

(Başbakan’ın Danimarka ziyareti?) Başbakanımız Danimarka ziyaretini pazartesi planlanmıştı, Danimarka büyükelçisine tehiri bildirmiştik. Tehirden sonra Danimarka’nın açıklaması gündeme gelmiştir.

Yazarlar