Siyaset İbrahim Kalın: Alman Elçisi bakanlığa çağrıldı

İbrahim Kalın: Alman Elçisi bakanlığa çağrıldı

19.03.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

PKK yandaşlarının Almanya'da yaptıkları gösteriye Türkiye çok sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman elçinin bakanlığa çağrıldığını açıkladı.FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili Trump'un çalıştığını anlatan Kalın, İbrahim Kalın, Hollanda'da polisin köpekleri üzerine saldığı Hüseyin Kurt'un boynunu da kırıldığı ortaya çıktı.

İbrahim Kalın: Alman Elçisi bakanlığa çağrıldı

Türk bakanlar ve milletvekillerine vatandaşlarla buluşmalarına izin vermeyen Almanya yeni bir skandala daha imza attı. Almanya'nın Frankfurt kentinde terör örgütü PKK yandaşları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flama ve posterlerle dün yürüyüş yaptı. Bu yürüyüşe Türkiye çok sert tepki gösterdi. CNN Türk'te katıldığı programda soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'nın elçisinin bakanlığa çağrıldığını dile getirdi.Kalın 'Nevruz'un adını da kirletiyorlar.Orada bölücü terör örgütünün bayrakları. Konu ne, Türkiye direkt referandum. PKK da referandumda 'hayır' diyor. Biz bunu Alman makamlarına söylediğimizde bir cevap veremiyorlar. Bu mitingle ilgili Alman Büyükelçi dün akşam Dışişleri'ne çağrıldı ve çok sert bir dille kınandı" dedi.

Haberin Devamı

TERÖRİST BAŞI GÜLEN'İN İADESİ

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın terörist başı Fethullah Gülen'in iadesi konusunda eski ABD Başkanı Barack Obama'nın parmağını bile kıpırdatmadığını söyledi ve şunları dile getirdi: "Şimdi Trump yönetimi devraldı. Beklentimiz FETÖ elebaşının iadesi. Bunun için de temaslarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la son telefon görüşmesinde Trump konuyu ciddiyetle dinledi. İstihbarat başkanı geldiğinde de anlatıldı. Şimdi ayın 30' unda ABD Dışişleri Bakanı geliyor, kendisiyle bu konuyu konuşacağız. Bizim gördüğümüz Trump yönetimi bu konuda çalışma içerisinde."

HÜSEYİN KURT'UN BOYNU DA KIRILMIŞ

Kalın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın polis zoruyla başkonsolosluğa alınmaması ve zorla Almanya'ya götürülmesini değerlendirirken, daha sonra çıkan olaylar hakkında çarpıcı bir bilgi paylaştı. Kalın, "Hüseyin Kurt kardeşimiz, köpeğin saldırdığı, Hollanda'da Rotterdam'da boynunun kırıldığını da öğrendik iki gün önce maalesef. Acıları devam ettiği için doktora bir kez daha gidiyorlar, çok ciddi ağrı sancı var diye. Boynunun da kritik bir yerden kırıldığı ortaya çıkıyor. Ki Hollanda bireysel özgürlüklerin sınırsız olduğu bir ülke. Ama bakıyorsunuz ırkçı saldırıların olduğunu görüyoruz" dedi.