Geri Dön

İç pilav tarifi

Bol baharatlı, dereotlu, fıstıklı, üzümlü sıcacık bir iç pilav olsa diyenler üşenmeyin, bugün iç pilav yapıyoruz!

İç pilav tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak baldo pirinç
2 bardak su
1 soğan
2 kaşık tereyağı
2 kaşık kuşüzümü
2 kaşık dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık tane karabiber
Tuz, sıvıyağ

İç Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Bol su ile yıkayıp süzün.

Tavada tereyağı ile soğanı hafif kavurun.

Üzerine iki bardak suyu, tuzu, şekeri ve tane karabiberi ekleyip karıştırın.

Kaynayınca pirinci koyun ve kuşüzümlerini serpiştirip kapağı kapalı 15 dakika pişirin.

Dolmalık fıstığı bu esnada tavada kavurun.

Pilava fıstığı, nane, yenibahar ve dilerseniz biraz da dereotunu ekleyin.

Piştikten sonra bir müddet dinlendirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber