Geri Dön

Perde Pilavı Tarifi

Siirt'in meşhur misafir yemeği perde pilavı, birçok kişinin severek yediği bir lezzettir. Son zamanlarda internette de sıklıkla perde pilavı tarifi aranıyor. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz perde pilavı tarifi için malzemeler oldukça basit. Bu malzemelerle porsiyonluk perde pilavı hazırlayabilirsiniz. İsterseniz borcamda perde pilavı da deneyebilirsiniz. Peki, perde pilavı nasıl yapılır? İşte perde pilavı tarifi, perde pilavı yapımı...

Perde Pilavı Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 kaşık sıvıyağ
Su

Pilav için:

1 kase tavuk göğsü
2 bardak pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak tavuk suyu
1 bardak tuzsuz badem
1 kaşık kuş üzümü
1 kaşık dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber

 

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

1. adım: Pirinçlerin üzerine bir miktar tuz ekleyip ılık suda 15 dakika bekletin.

2. adım: Erittiğiniz tereyağında kabuksuz tuzsuz bademlerin birazını ayırıp kavurun.

3. adım: Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış tavuk, tuz, karabiber ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin.

4. adım: Bir kaba un, yoğurt, yumurta, tuz ve sıvıyağı koyup karıştırın.

5. adım: Az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru açın. Kalıbınızın içini margarinle yağlayıp bademleri serpiştirin.

6. adım: Üzerine hamuru serip pişen pilavı ortasına dökün.

Son adım: Kenarlarından sarkan hamuru da üzerine kapattıktan sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber