Siyaset İlk ifadeyi Bahçeli verdi

İlk ifadeyi Bahçeli verdi

14.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri hakkında yürütülen soruşturmalarda ifade veren ilk lider Bahçeli oldu. HDP’lilere seslenen Bahçeli, “Savcılarımızın çağrılarına icabet etmeliler” dedi

İlk ifadeyi  Bahçeli verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle davet edildiği savcılığa giderek ifade verdi. 2013’te Bursa mitingine katılanların, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları üzerine, “onun da zamanı gelecek” diyerek, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” etmek suçunu işlediği gerekçesiyle ifade veren Bahçeli, “Sözlerim tahrikse PKK’ya karşıdır” dedi ve takipsizlik kararı verilmesini istedi.

Bahçeli, beraberindeki bazı partililer ve avukatlarla dün öğle saatlerinde Ankara Adliyesi’ne geldi. Bahçeli’nin ifadesi bizzat Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak tarafından alındı. Suçlamayı kabul etmeyen Bahçeli kısa bir ifade verdi. Bahçeli, yazılı ifadesini de savcılığa sundu. Alınan bilgiye göre soruşturma makamları, ifadesini veren Bahçeli’ye hukuka karşı duyduğu güven ve savcılık makamının çağrısına uyarak adliyeye gelerek ifadesini vermesinden dolayı teşekkür etti. İfade işlemi sona eren Bahçeli’ye ayrıca çay ve kahve de ikram edildiği öğrenildi.

HDP’lilere seslendi

Bahçeli, adliyeden ayrılırken gazetecilere şunları söyledi: “Bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır ve işlemler de yine aynı çerçevede sürdürülmüştür. O sebepten dolayı geçmiş dönemlerde ortaya konmuş olan bazı uygulamaları güncelleştirerek, bu uygulamayı da gölgelemek doğru değildir. Bunun örneğini de bugün yaşamış bir kişi olarak ifade ediyorum. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse rahatlıkla gelmeli, yargıya güvenmeli, savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli ve bildiklerini anlatarak, bu konu üzerinde Türkiye’de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdır.”