Gündem İlk nesil tüp bebekler 19. yaşlarını doldurdu

İlk nesil tüp bebekler 19. yaşlarını doldurdu

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk tüp bebekleri Büşra ve Abdullah kardeşler İstanbul’a geldi. İkizler kendileri gibi tüp bebek yöntemiyle doğan çocuklarla bir araya geldi

İlk nesil tüp bebekler 19. yaşlarını doldurdu

Türkiye’nin ilk nesil tüp bebeklerinden Eskişehirli Büşra ve Abdullah Geyik kardeşler 19 yaşını doldurdu. Bahçeci Sağlık Grubu’nun 20. yıl etkinliği için İstanbul’a gelen ve kendileri gibi tüp bebek kardeşleriyle tanışan ikizler, küçükken patlama korkusu yaşadıklarını belirterek gülümseten hikayelerini paylaştı.

14 yıl boyunca bebek hasreti çeken Hatice ve Mehmet Geyik çifti, cesaret ederek tüp bebek yöntemine başvuran Türkiye’nin ilk anne babaları arasında yer alıyor. Gördükleri tedavi sonrasında bebek hasreti sona eren Geyik çiftinin çocukları Büşra ve Abdullah, bugün artık 19 yaşında. Geçtiğimiz haftasonu Bahçeci Sağlık Grubu’nun 20’inci yıl etkinliği için Eskişehir’den İstanbul’a gelen Türkiye’nin ilk tüp bebek ikizleri arasında yer alan Büşra ve Abdullah, çocukluk anılarıyla etkinliğe renk kattı.
Üniversite sınavına hazırlanan ve avukat olmak isteyen Abdullah, tüp bebek olduğunu öğrendiğinde tüp bebeğin başta mavi mutfak tüplerinden yapıldığını zannettiğini belirterek, “Tüp bebek olduğumu çok ufak yaşta öğrendim. Çocuk hayal gücünün etkisiyle kendimi bilim kurgu filmlerindeki gibi her an patlayabileceğimi düşündüm. Durumu arkadaşlarıma da anlattığımda onlar da yanımda ateş yakılırsa ne olabileceğini konuşup korkuyorlardı” diyerek yaşadıklarını anlattı.