Siyaset İlk ziyaret Bakü ve Lefkoşa’ya

İlk ziyaret Bakü ve Lefkoşa’ya

04.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin edip kabineyi açıklamasının ardından 10 Temmuz’da ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan ve KKTC’ye yapacak. Erdoğan, 11 Haziran’da da Brüksel’de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak.

İlk ziyaret Bakü ve Lefkoşa’ya

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından hafta sonu gerçekleştireceği yemin töreninin ardından ilk ziyareti 10 Temmuz’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya yapacak. İlk olarak Bakü’ye gidecek olan Erdoğan, hemen ardından KKTC’ye geçecek. Erdoğan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, ekonomik ilişkiler başta olmak üzere iki ülke arasındaki enerji, savunma alanlarındaki işbirliği konularını ele alacak. Aliyev, ülkesindeki seçimleri kazanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapmış, 24 Haziran’dan sonra Erdoğan’ı ülkesine davet etmiş Erdoğan da “İnşallah 24 Haziran’dan sonra da ilk ziyaretimi ben de Azerbaycan’a yapacağım” demişti.

Haberin Devamı

Kritik NATO zirvesi

Erdoğan, 11-12 Temmuz tarihlerinde de Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. NATO’nun yeni karargâhında düzenlenecek toplantıda Türkiye açısından gündem yoğun olacak. ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel başta olmak üzere bir çok liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Gündemde Suriye’deki gelişmeler olacak. Toplantıda, terörle mücadele, S-400’lerin alım süreçleri ardından NATO ülkelerinden gelen tepkiler de değerlendirilecek.

İlk ziyaret Bakü ve Lefkoşa’ya

Erdoğan’a tebrikler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk olarak Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı tebrik ziyaretleri çerçevesinde kabul etti. Erdoğan ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçüakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal’ı da Külliye’de kabul etti. Tebrik ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, bedelli askerliğin gündeme gelip gelmediğine dair bir açıklama ise yapılmadı.

Haberin Devamı

Erdoğan, bu kabullerin ardından Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i de Külliye’de kabul etti.