Teknoloji İngiltere sahte haberlere karşı hızlı tepki verecek yeni bir birim kurdu

İngiltere sahte haberlere karşı hızlı tepki verecek yeni bir birim kurdu

24.01.2018 - 11:31 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı, internette yayılmaya başlayan sahte haberleri önlemek için Milli Güvenlik İletişim Birimi adlı yapıyı kuruyor.

İngiltere sahte haberlere karşı hızlı tepki verecek yeni bir birim kurdu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı, sahte haberlerin yaygınlaşmasına karşı çevrimiçi hızlı müdahale birimi kuracağını açıkladı.

Resmi olarak Milli Güvenlik İletişim Birimi adını alan yapı, düşmanları caydırmak ve devlet aktörleri tarafından yayılan yanlış bilgilere karşı mücadele etmekle görevlendirilecek.

Hükümet İletişim Servisinin (GCS) direktörü Alex Aiken'e göre, birimin sosyal medya platformlarını da izlemesi bekleniyor ve kabine ofisinde yer alacak.

Aiken, kamu hizmetlerinin "hızlı bir şekilde tepki vermemekle ve gerçeklere dayalı bir kamusal tartışmayı geri kazanmak için sosyal medya yeteneği" üretmesi gerektiğini söyledi.

The Times'a göre, Theresa May birimin yaratılmasına izin vereceğini söyledi. Ayrıca içerdekilerin, Whitehall'un sosyal medya söylentilerini bozacak kadar hızlı çalışabileceğinden kuşku duyduğunu da bildirdi.

Haberin Devamı

Bir Kabine Ofisi sözcüsü: "Hükümet yanlış bilgilere karşı koymayı taahhüt ediyor ve Hükümet İletişimi Hizmeti bu konuda önemli bir rol oynamaktadır. Dijital iletişim sürekli olarak gelişiyor ve yeni teknolojinin gücünü iyi kullanarak zorlu medya ortamını karşılamanın yollarını arıyoruz" dedi.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları, Rus destekli ABD ve İngiltere siyasetine müdahale endişeleri nedeniyle son aylarda daha fazla inceleme altına girdi.

İngiltere'nin Dijital, Kültür, Medya ve Spor Seçimi Komisyonu tarafından yürütülen sahte haber soruşturması, her iki sosyal medya platformunda da Brexit oyundaki potansiyel dış müdahaleyle ilgili ayrıntılı bilgi istedi.

Facebook, Rus ajanlarının AB Referandumu oylarını etkilemeye teşebbüs edip etmediği konusundaki soruşturmayı genişleteceğini açıkladı.

Yazarlar