Siyaset ‘İnşallah bayrağımız Afrin’den sonra Kandil’e de dikilecek’

‘İnşallah bayrağımız Afrin’den sonra Kandil’e de dikilecek’

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘İnşallah bayrağımız Afrin’den sonra Kandil’e de dikilecek’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazının ardından MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Kabre karanfil bırakan Bahçeli, ibrikle mezara su döktü. Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, MHP’nin Cumhur İttifakı çatısı altında seçime girdiğini ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ı desteklediğini anımsatı. Bahçeli, “İlk turda Erdoğan’ın seçileceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘FETÖ’yü paketleyin’

“ABD’nin FETÖ’ye mücadeleye yaklaşımını nasıl değerlendirmek gerekir” sorusuna Bahçeli, şu yanıtı verdi: “Başından beri Türkiye üzerinde FETÖ’yü besleyen, koruyan, her türlü eylemi yaptıran bir devletin bazı unsurları tamamıyla deşifre olmuş durumda. Amerika’nın Türkiye ile olan dostluğu devam edecekse böyle bir kararlılık içersindelerse o kişilerle beraber FETÖ’yü Türkiye’ye bir paket halinde göndermesi lazım.”

Bahçeli, Kandil’e yönelik operasyonla ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine, şunları söyledi: “Terörle çok keskin bir mücadele var. Suriye’de var, Irak’ta var, Türkiye’de var. Bunun uluslararası boyutunun da ele alınıp düşünülmesi gerekiyor. Şimdi teröre karşı kesin sonuç almanın zamanı gelmiş de geçiyor. O bakımdan geçmişten bu yana bu terör faaliyetlerinin Kuzey Irak’ta Kandil denen yörede toplanmak suretiyle her türlü ihtiyaçlarının, eğitimlerinin karşılanıp oradan da Türkiye’ye planlı saldırıların olduğu bir yere artık gereği yapılmalıdır. Biz tabii yıllardan beri Kandil’e bir bayrak dikmek gerekliliğini vurgulamıştık. İnşallah o bayrak Afrin’de ve başka yerlerde olduğu gibi Kandil’de de dikilecektir diye inanıyorum.”

Haberin Devamı

Bahçeli, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilere yönelik silahlı saldırıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Olay her yönüyle üzücü. Bir milletvekili ve onun ailesine yönelik bir saldırı. Değerli milletvekilinin ağabeyi Hakk’ın rahmetine kavuşuyor. Diğerleri de yaralı. Bu, çok yönlü incelenmeli. Seçimin dokuz gününü çatışan bir Türkiye olarak değil, bu gibi olaylara karşı sabırlı ve soğukkanlı davranan bir Türkiye’de seçimin atlatılmasında yarar var. Sabrı elden bırakmamalı, soğukkanlı davranmalı. 24 Haziran’ı en aza indirilmiş bir çatışma ortamında gerçekleştirmekte yarar vardır.”

‘Başka kimse yok mu?’

Af talebini tekrarlayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutukluların Cumhurbaşkanı adayı olmaması yönündeki açıklamalarına da destek verdi. Bahçeli, “HDP’de Demirtaş’tan başka cumhurbaşkanı adayı olacak başka kimse yok mu yani? Bula bula onu mu buldular? Şu an için halkın arasında aktif siyaset yapan, HDP’ye mensup şahsiyetler var. İçlerinden biri kendi partilerini temsilen aday gösterilebilirdi” dedi.