Gündem İnternet sansürüne karşı kedi resitali!

İnternet sansürüne karşı kedi resitali!

31.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Türkiye, Çin, İran, Kuzey Kore gibi internete sansür uygulayan ülkelerin milli marşlarının çalındığı bir konser düzenlendi. İnsan kulağının duyamayacağı sesler çıkaran piyanoyla kedilere özel şov gerçekleştirildi

İnternet sansürüne karşı kedi resitali

İngiltere’de, dünyadaki internet sansürüne karşı kedilerle birlikte ilginç bir kampanya başlatıldı. Veterinerler, bilim insanları ve ses uzmanları önce sadece kedilerin duyabileceği kadar yüksek frekansta ses çıkaran bir piyano geliştirdi. İnsan kulağının duyamayacağı sesler çıkaran piyano ile internet sansürüne karşı şarkılar çalındı. Türkiye, Çin, İran, Kuzey Kore, Rusya, Suudi Arabistan, Vietnam, Küba ve Myanmar gibi internete sansür uygulayan ülkelerin milli marşlarının çalındığı bir konser düzenlendi. Kediler konser salonunda koltuklara yatarak keyifle şarkıları dinledi. Hayvanlar konserin ardından da piyanonun üstüne çıkarak tuşlara kendileri bastı.

‘Kediler müzikten hoşlanır’
Rusya’da kilisede devlet başkanı Vladimir Putin karşıtı şarkılar söyledikleri için hapse atılan Pussy Riot müzik grubundan ilham alan ekip internet sansürüyle ‘savaşan’ kedilere ‘Pussycat Riot’ adını koydu. Ekip aynı zamanda konserde çalınan milli marşlardan oluşan bir müzik albümünün de satışa çıkarıldığını açıkladı.
Kampanyada yer alan veteriner Robert White-Adams ise, “Kediler müzikten hoşlanır. Bu piyano ile daha çok sevecekler” dedi. Ekip kampanyada kedilerin kullanılmasını da, “İnternette popüler oldukları için ilgi çekeceklerini düşündük” cümlesiyle açıkladı. Kampanyanın yürütüldüğü ‘hidemyass.com’ adlı internet sitesinin Pazarlama Direktörü Cian McKenna-Charley de, “Kediler işitme duyusu insanlardan daha gelişmiş. İnsan olsalardı kesin klasik müzik, şiir, gastronomi gibi alanlara ilgi duyarlardı. Umarız kediler sayesinde bu protesto yayılacak” dedi.