Gündem İnternet Üzerinden SGK, GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama İşlemleri

İnternet Üzerinden SGK, GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama İşlemleri

15.03.2015 - 16:36 | Son Güncellenme:

SGK prim borçlarınızı internet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. Sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

İnternet Üzerinden SGK, GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulama İşlemleri

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte işlemlerimizin çoğunu internet üzerinden yapmaktayız. Bu durumda gerek özel gerekse resmi kurumlarda bizlere internet üzerinden online işlem yapma imkanı tanımaktadır. İnternet üzerinden gerçekleştirmiş olduğumuz bu işlemler sayesinden zamandan büyük oranda tasarruf sağlamaktayız. Ayrıca bu uygulamalar sayesinde de kurumlara giderek uzun kuyruklarda bekleme sorunumuzu da çözmüş olmaktayız.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Bunlara ek olarak yapmış olduğunuz bu online işlemler sayesinde, kurumlarda yaşanmakta olan karışıkların da önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bu yazımızda ise sizlere SGK borç sorgulama işleminizi internet üzerinden nasıl gerçekleştirebileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler sayesinde sizlerde SGK borç sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bizlere sunmuş olduğu bu uygulama ile yapacak olduğunuz birkaç basit işlem ile borç sorgulama işleminizi rahatlıkla gerçekleştirmiş olacaksınızdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışmakta olan bireylerin en çok merak ettiği konulardan biri olan borç sorgulama işleminizi farklı şekillerde gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan biri şifresiz olarak E-SGM sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemlerdir. Diğeri ise, Ziraat Bankası üzerinden yapacak olduğunuz borç sorgulama işleminiz iken son olarak ise online tahsilat sistemi üzerinden yapacak olduğunuz SGK borç sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı

İlk olarak, şifresiz olarak SGK borç sorgulama işleminizi yapmak için E-SGM sistemini kullanmanız gerekmektedir. Bu sistem üzerinden, öncelikle uyruğunuzu seçmeniz gerekmektedir. Ardından değişecek olan ekran ile birlikte T.C. kimlik numaranızı, nüfusa bağlı olduğunuz ili seçiniz. Cilt numaranızı, doğum yılınızı da seçtikten sonra güvenlik kodunu doğrulayınız. Bu bilgi girişlerinizi gerçekleştirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basmanız yeterli olacaktır. Gerçekleştirmiş olduğunuz tüm bu işlemlerden sonra SGK borç sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

İkinci bir seçeneğiniz olan Ziraat Bankası üzerinden yapacak olduğunuz işlem için TC kimlik numarası / VKN / SSK Sicil numaranızı girmeniz gerekmektedir. Ardından sorgu tipinden SGK Borçlanmasını seçmeniz gerekmektedir. Ekranda görmüş olduğunuz kod doğrulama işleminizden sonra son olarak sorgula butonuna tıklayarak, borç sorgulama işleminiz için sisteme girişinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Son olarak ise online tahsilat sistemi üzerinden yapacak olduğunuz SGK borç sorgulama işlemidir. Yazımızdaki bilgileri takip ederek borç sorgulama işleminizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle “SGK Borç Sorgulama” sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Ardından sizden istenmekte olan bilgileri doğru ve eksiksiz bir biçimde sisteme girmeniz gerekmektedir. “Sorgu Türü ve Sorgu Tipi” sekmelerinden işlem yapmak istediğiniz seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında sicil numaranızı ilgili yere girmeniz gerekmektedir. Ekranda görmüş olduğunuz güvenlik kodunu sistemdeki ilgili yere yazmanız gerekmektedir. Bilgi girişlerinizi tamamladıktan sonra ise, borç sorgula butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Yazımızda vermiş olduğumuz bilgiler kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz tüm bu işlemler kapsamında, SGK borç sorgulama işleminizi kolaylık ile online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borç bilginizi bu uygulamalar sayesinde kolaylıkla edinebilirsiniz.