Gündem İstanbul'da büyük operasyon!

İstanbul'da büyük operasyon!

18.04.2019 - 10:56 | Son Güncellenme:

İstanbul’da uyuşturucu ticaretinden, silahlı saldırıya kadar çok sayıda suça karıştığı belirlenen “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y.'nin adamlarına yönelik operasyon düzenlendi. Elebaşını cezaevinde tutuklu bulunan Ümit Y.’nin yaptığı organize suç örgütü üyelerine bu sabah saatlerinde yapılan şok baskında 50 şüpheli isim gözaltına alındı.

İstanbulda büyük operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, aldığı ihbarlar ve savcılığa yapılan suç duyuruları üzerine yaptığı çalışmalarda, daha çok Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinde faaliyet gösterdiğini belirlediği bir suç örgütünü takip ve izlemeye aldı.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalarda cezaevinde bulunan “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y.’nin yönettiği tespit edilen çetenin, finans sağlamak için uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi.

Üyelerinin, hakimiyet kurmak istedikleri bölgede çok sayıda silahlı eylem gerçekleştirdiği tespit edilen çetenin, belirledikleri yerlerde bölge sakinleri, esnaf ve işadamları üzerinde de korku ve baskı kurarak haraç topladığı ortaya çıktı.

6 ay süreyle yapılan teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından kimlikleri belirlenen 59 çete üyesi şüphelinin yakalanması için, İstanbul ve 2 farklı ilde bu gün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Baskınlarda aranan 59 şüpheliden 50’sini adreslerinde yakalayıp gözaltına alan organize şube ekipleri yaptığı aramalarda, 15 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek, 1 çelik yelek, 2 sahte nüfus cüzdanı ve bir miktar uyuşturucu ele geçirdi.

Haberin Devamı

Çeteye yönelik yapılan soruşturmalarda, 4 kasten öldürme, 3 kasten öldürmeye teşebbüs, 3 kasten yaralama olaylarının çete tarafından gerçekleştirildiği belirlenirken, şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.