Gündem İstanbul'da darbe girişimi protestoları sürüyor

İstanbul'da darbe girişimi protestoları sürüyor

22.07.2016 - 21:30 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Taksim Meydanı, Kısıklı, Saraçhane, Zeytinburnu, Esenler ve Bayrampaşa’da toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto edip ’Demokrasi Nöbetine’ devam etti. Kalabalık zaman zaman alanlarda meşale yaktı. Türkiye'nin bütün illerinde de demokrasi nöbetleri devam ediyor.

İstanbulda darbe girişimi protestoları sürüyor

CEP TELEFONLARIYLA GÖRSEL ŞOV

Haberin Devamı

Taksim Meydanı’ndaki aydınlatmalar kapatıldı ve kalabalık cep telefonlarının ışıklarıyla Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği ’Ölürüm Türkiyem’ şarkısı eşliğinde karanlıkta görsel bir şov yaptı. Alandakiler, ayrıca çalınan Osmanlı Marşları’na da ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu.

ALANLARDA ERDOĞAN’IN KONUŞMASINI DİNLEDİLER

Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklama alanlardaki dev ekranlardan yansıtıldı. Kalabalık bu ekranlardan Erdoğan’ın açıklamalarını izledi.

Kutlamalar halen devam ediyor.

İZMİR

İzmir'de onbinlerce kişi Konak Meydani'na toplandı. Kalabalığın demokrasi nöbeti devam ediyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "Demokrasi nöbeti" sürüyor. İskele Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp slogan attı.

YALOVA

Yalova’da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor. Yalova'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için ellerindeki Türk bayrakları ve ile Cumhuriyet Meydanı'na toplandı.

KAYSERİ

Kayseri'deki çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla, binden fazla traktörle şehir turu attı.

ORDU

ORDU’da darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbeti bu gece de devam etti.

Haberin Devamı

Ordu kent merkezindeki 16 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etmeye devam etti. Meydanda dev Türk bayrağı açan, ellerinde bayraklar taşıyan vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilaveti dinleyerek dualar etti. Meydanda toplanan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi, çeşitli kuruluşlar ve esnaflar ücretsiz olarak yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

Gece sabaha kadar devam edecek olan demokrasi nöbetine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli de katıldı.

BİNGÖL

Bingöl Genç Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü. Bingöl Belediyesi çalışanları, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek verdi.