Gündem İstanbul'a bu gün yağış mı geliyor? -24.08.2016

İstanbul'a bu gün yağış mı geliyor? -24.08.2016

24.08.2016 - 11:34 | Son Güncellenme:

Hava durumu İstanbul'da bugün parçalı bulutlu olacağı bildirildi. Meteorolojiden alınan bilgiler bu hafta İstanbul'da yağmur beklendiği yönünde. Peki diğer illerde hava durumu nasıl olacak? İşte il il detaylar..

İstanbula bu gün yağış mı geliyor -24.08.2016

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor 24 Ağustos 2016 yurtta hava durumu!

Haberin Devamı

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul'un Anadolu Yakası, Zonguldak, Bartın, Çorum, Amasya, Trabzon ve Rize çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kuzey, Kırklareli'nin doğu, Balıkesir'in kuzey ve doğu, Giresun'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, Anadolu Yakası'nın geneli ile Avrupa Yakası'nın kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 36
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinde batısının iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Samsun: Parçalı, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu 30
Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Haberin Devamı

BATIDA SICAKLIK ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

KUVVETLİ RÜZGARLARA DİKKAT

Haberin Devamı

Rüzgarın, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ VERİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Çankırı ve Erzurum çevreleri ile Ankara ve Kütahya'nın kuzey, Bursa'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YURDUMUZDA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün sabah ilk saatlerde İstanbul, Kocaeli ve Yalova, öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç ve batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.