Gündem İşte o ‘cephanelik'!

İşte o ‘cephanelik'!

25.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kömürlüklerinde silah ve mühimmat bulan Bacacı çiftinin üç haftadır evlerine uğramadığı ortaya çıktı. Kızları Zübeyde Bacacı, “Annem ve babam 21 gündür bende kalıyordu” dedi.

İşte o ‘cephanelik

Uzi ve Kalaşnikov marka silahlar ve mühimmatın çıktığı Hasköy’deki evin sahibi Kamer Bacacı (75), ifade verdikten sonra evine döndü. Kamer Bacacı’nın kızı Zübeyde Bacacı, “Annem ve babam 21 gündür bende kalıyordu. Yaşlı insanlar, belki çanta onlar evdeyken bile konulmuş olabilir” dedi. Beyoğlu Piripaşa Mahallesi Göktuğ Sokak üzerindeki 53 numaralı gecekondunun sahipleri Kamer (75) ve eşi Mehmet Bacacı (80), evlerinin bitişiğindeki inşaatın sesinden rahatsız oldukları için bir süreliğine çocuklarının evine taşınmış, Kamer Bacacı, temizlik yapmak için önceki gün gittiği evinin kömürlüğünde içi silah dolu bir çanta bulmuştu.

Haberin Devamı



Evden cephanelik çıktı
Olay yerine gelen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, evde yaptıkları incelemede kömürlükteki çantanın içinde bir adet Uzi marka silah, bir adet Kalaşnikov marka silah, bir adet dolu Glock şarjörü, iki adet dolu Kalaşnikov şarjörü, iki adet dolu Uzi şarjörü, bir adet el bombası, poşete sarılı vaziyette 9 adet Smith Wesson mermi bulmuştu. Polisin evin genelinde yaptığı aramada ise çatıda bir adet Uzi marka silah bulunmuştu.
Polisin yaptığı inceleme sürerken Kamer Bacacı da ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. İfadesi alınan Bacacı, dün eşiyle birlikte evine döndü.
Gecekondusunun kapısında sorularımızı kızı Zübeyde ile yanıtlayan Kamer Bacacı, “Dün çok yoruldum. Polisler evime ayakkabılarıyla girmişler. Kızımla şimdi temizlik yapıyoruz” sözlerinin ardından işine geri döndü.

‘21 gündür evde yoklardı’
Kamer Bacacı’nın üç kızından biri olan Zübeyde Bacıcı ise annesinin silahları bulduğu kömürlüğü gösterdi. Zübeyde Bacacı, “Annem ve babam 21 gündür bende kalıyordu. Annem evi temizlemek için Cuma günü eve geldi. Evdeki işi bitince de kömürlüğü toparlamak istemiş. Duvarda asılı bir sırt çantası görmüş. İndirmiş ve içine bakmış. Silahları görünce korkarak bir tanıdığına haber vermiş ve polisi aramışlar. Yaşlı insanlar belki çanta onlar evdeyken bile konulmuş olabilir, bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İşte o ‘cephanelik