Ege 'İzmir’de ciddi bir vizyonsuzluk var'

'İzmir’de ciddi bir vizyonsuzluk var'

03.02.2018 - 01:19 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu’nu eleştirdi, “Yerel yönetimlerde ciddi bir vizyonsuzluk var” dedi

İzmir’de ciddi bir vizyonsuzluk var

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bir internet televizyonuna konuk oldu. Kaya genel siyasi gelişmelerden ziyade yerel kent gündemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaya’nın hedefinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP’li ilçe belediyeleri vardı.

Haberin Devamı

‘Çağrıda bulunmuştu’

Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için büyük şans olduğunu ifade eden Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun zaman zaman hükümeti eleştiren açıklamalarına cevap verdi. Kaya, “Yerel kalkınmayı gerçekleştirme noktasında yerel yönetimlere Binali Yıldırım başbakan olduktan sonra çağrıda bulundu. İzmir’i hak ettiği yere İstanbul’un arkasına tarihte olduğu gibi taşıyalım dedi. İzmir’de yerel yönetimlerde çok ciddi bir vizyonsuzluk var. Yerel yönetimlerin proje üretememesi İzmir’in gündeminde. Biz hükümet eliyle çok ciddi yatırımlara kavuşturmuş olduk. Maalesef gerçek dışı beyan ve yalanlarla ‘AK Parti ne yapıyor?’ dediler. Biz rakam rakam çıkardık ve ortaya koyduk. 45 milyarlık bir yatırımı İzmir’e partimiz iktidar olduğu günden beri ulaştırdık. Bakanlık listelere devam ediyor. Bakın ben ortaya belge koyuyorum. Aziz Bey de çıksın hayır öyle değil desin. Ama maalesef cevap bile vermiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Körfez’i yapacağız’

Kaya, “Aziz Bey algı değiştirme noktasında, polemiklerle siyaset yapma gayretinde. Başbakanımız her zaman yardımcı oldu. Bizim uzatmış olduğumuz eli süreç içinde bırakmış oldu. Kişi başı pay dağılımında Kocaeli’nden sonra İzmir ikinci sırada. Başkan olduğu günden beri 52 katrilyon, 53 katrilyona yakın kaynak kullanmış. Büyük çoğunluğu hükümet çıkışlıdır. Aziz Bey 2004 yılından beri İzmir’e ne yaptı? Büyükşehir Belediyesi’nin birinci temel problemi, vizyonsuzluktur. Daha Ulaşım Master Planı yoktu. Körfez geçi projesini destekliyoruz diyorlardı fakat istemezük mantığıyla perde arkasında istemediler. CHP’nin yerel yönetimine ve Aziz Bey’e rağmen kazandıracağız. Aziz Bey’e verilen kaynakla 5 adet körfez geçiş projesini İzmir’e kazandırabilirdi. Yaptı mı? Bırakın böyle bir projeyi İzmir’de tünel ve yaptığı 3-5 viyadük dışında bir şey konuşamıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Politikada büyük fark’

“Büyükşehir Belediyesi’nde vizyonsuzluk dışında en büyük sıkıntı adaletsizlik” diyen Kaya, “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi kendisinde olmayan 8 belediyeye ilişkin uyguladığı politikalarda uçurum farklar var. Yol çalışmalarında belediye başkanı arkadaşlarımız bilgilendirme yapmasına rağmen gelip yaptığı kazılar çok büyük adaletsizliktir” yorumunu yaptı.