Geri Dön

Kaburga dolması tarifi

Kurban Bayramı sofralarınız için şahane bir lezzet: Kaburga dolması tarifi.

Kaburga dolması tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1,5 kilo kaburga eti
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su

İç pilav malzemeleri:
1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı badem rendesi
Yarım demet maydanoz
1 bardak su
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?

İç pilav için tereyağını tencereye alın. Pirinç ve bademi kavurun.

Yarısını kenara alıp diğer yarısına su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Pilavınız olunca kenara ayırın.

Diğer yarısına ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve reyhan ilave edip iyice karıştırdıktan sonra iki pirinç karışımına birbiriyle karıştırın.

Kaburganın içine pilavı doldurup iple sıkıca sararak bağlayın.

Bir tencereye aldığınız kaburgayı 2 saat kadar haşlayıp sudan çıkarın.

Üzerine tereyağı ve salça sürüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat pişirin.

İpleri kesip üzerine kızgın tereyağı dökün.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber